Η Νέδη, η Αθηνά και η Μαγδαλένα είναι οι τρεις Γυναίκες της ΣΕΖΟΝ

Η Νέδη, η Αθηνά και η Μαγδαλένα είναι οι τρεις Γυναίκες της ΣΕΖΟΝ

Η Νέδη, η Αθηνά και η Μαγδαλένα είναι οι τρεις Γυναίκες της ΣΕΖΟΝ
Ήρθε η ώρα να δούμε τον φεμινισμό ανοιχτόμυαλα, πιστεύουν

Δεν χωρεί αμφισβήτηση πως, την τελευταία τριετία με τετραετία, ο φεμινισμός έχει διεθνώς εισέλθει σε νέα φάση.

Όποια κι αν είναι η προσωπική σου προσέγγιση και στάση, δεν μπορείς να παραγνωρίσεις πως, οι συζητήσεις, οι δράσεις και οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από γιγαντιαία κινηματικά φαινόμενα όπως το #metoo έχουν προσδώσει στο φεμινιστικό debate μια νέα και συγχρόνως πιο επίκαιρη δυναμική.

Η Νέδη Αντωνιάδη, η Μαγδαλένα Ζήρα και η Αθηνά Κάσιου είναι οι τρεις Κύπριες γυναίκες της ΣΕΖΟΝ. Όχι μόνο της ... φετινής αλλά και της επόμενης και της μεθεπόμενης.

«ΣΕΖΟΝ» είναι βασικά το όνομα που έχουν δώσει σε ένα διετές τους πρότζεκτ που θα τρέχει μέχρι το 2021 και που στην προχθεσινή (link τους επίσκεψη στο στούντιο της αβάντ το χαρακτήρισαν ως «μια πλατφόρμα συνεργασίας γεμάτη δράσεις για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία σήμερα, χρησιμοποιώντας ως μέσο το θεάτρο και παρεμφερή, εκπαιδευτικά δρώμενα».


****

«Μαζί με την Αθηνά Κάσιου νιώσαμε πως το θέατρο πρέπει να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία και να περιέχει τουλάχιστον ένα όραμα για μια αλλαγή προς το καλύτερο» μας είπε η δημοφιλής σκηνοθέτιδα Μαγδαλένα Ζήρα. «Νιώσαμε πως μερικές φορές οι καλλιτεχνικές δράσεις είναι αποκομμένες από μια πραγματική έννοια για τον κόσμο που ζούμε».

«Μέσω της ΣΕΖΟΝ δημιουργείται μια πλατφόρμα μαγνήτης, αφού πολλά άτομα ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Σκοπός είναι ο μακροπρόθεσμος επηρεασμός της κοινωνίας, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας σχέσεις με φορείς πέρα απ’ τους καλλιτεχνικούς» αναφέρει η Νέδη.

«Ο φεμινισμός σήμερα έχει να κάνει με μια συνεχή πάλη για ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και την ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου. Πρέπει να τον δούμε πιο ανοιχτόμυαλα. Μερικές φορές αποκτά αρνητικό πρόσημο λόγω του τρόπου που είχε διαδοθεί σε περασμένες δεκαετίες. Ο φεμινισμός όμως προσπαθεί να μας απελευθερώσει όλους τους ανθρώπους απ' την πατριαρχία, όχι μόνο τις γυναίκες» συμπληρώνει η Μαγδαλένα.

«Το τρομακτικό είναι είτε ως γυναίκα, είτε ως άντρας, να μην αντιλαμβάνεσαι ότι οι (σ.σ σεξιστικοί) περιορισμοί υπάρχουν. Σε αυτό το σημείο είναι που νομίζω πως πρέπει να ταρακουνηθούμε», καταλήγει η Αθηνά Κάσιου, επίσης απ' τις πιο πετυχημένες σκηνοθέτιδες της γενιάς της.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις της ΣΕΖΟΝ θα είναι δωρεάν και θα βιντεογραφούνται με σκοπό την περαιτέρω προώθησή τους στο διαδίκτυο.


CAM AS YOU ARE: με την κάμερα του smartphone και μ’ ένα stabilizer, σε ζωντανή σύνδεση και χωρίς μοντάζ


Loader