Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ που κατηγορεί τον Michael Jackson για αποπλάνηση ανηλίκων

Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ που κατηγορεί τον Michael Jackson για αποπλάνηση ανηλίκων

Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ που κατηγορεί τον Michael Jackson για αποπλάνηση ανηλίκων
Αξιολύπητη προσπάθεια αποκόμισης οικονομικού οφέλους, λέει το Ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του

Μάθαινε σε επτάχρονα και οκτάχρονα αγόρια τον αυνανισμό και το στοματικό σεξ, εξαγοράζοντας τη σιωπή τους με πανάκριβα κοσμήματα, τους έλεγε να μισούν τους γονείς τους, αλλά και τις γυναίκες γενικότερα, ενώ στη συνέχεια, και όταν μεγάλωναν, τα έδιωχνε για να τα «αντικαταστήσει» με άλλα νεότερα.

Αυτές είναι κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο – εκλιπών – Μάικλ Τζάκσον από δυο θύματα του, όπως αποτυπώνονται στο τετράωρο (!) ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σάντανς.

Το ντοκιμαντέρ απειλεί να βάλει άλλο ένα καρφί στο ήδη σπιλωμένο «φέρετρο» του μύθου του «Βασιλιά της Ποπ», βγάζοντας στην επιφάνεια τις παιδοφιλικές πτυχές του χαρακτήρα του. Η ταινία του σκηνοθέτη Νταν Ριντ επικεντρώνεται σε δύο από τα θύματα του Τζάκσον, τον δεκάχρονο τότε Τζέιμς Σέιφτσακ και τον επτάχρονο Γουέιντ Ρόμπσον, τα οποία λίγο έως πολύ υποστηρίζουν πως ο Τζάκσον είχε μετατρέψει το σπίτι του, το ράντσο Neverland σε ένα πραγματικό κολαστήριο ανήλικων αγοριών.

Η ταινία περιγράφει πώς τα δύο παιδιά έγιναν αρχικά φίλοι με τον τραγουδιστή και στη συνέχεια δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις. Ξεκινάει με την ιστορία του αυστραλού Ρόμπσον που από μικρός έπαιρνε μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς με στόχο κάποια στιγμή να τον συναντήσει. Όπερ κι εγένετο το 1987, όταν ήταν 7 ετών. Ο τραγουδιστής κάλεσε το παιδί με την οικογένειά του στο ράντσο του για να παίξουν, ωστόσο ενθουσιάστηκε τόσο που ζήτησε αμέσως από τους γονείς του να μείνουν μερικές ημέρες παραπάνω. Αδυνατώντας να φανταστούν τι επρόκειτο να ακολουθήσει, οι γονείς του έκαναν το μεγάλο λάθος, σύμφωνα πάντα με τον Ρόμπσον, να φύγουν.

Αρχικά ο Τζάκσον μόνο τον αγκάλιαζε, ωστόσο μετά ήρθαν τα φιλιά ώσπου κατέληξε να τον παίρνει μαζί του στο ντους. Δεν δίστασε να του μάθει μάλιστα τον αυνανισμό, αλλά και το στοματικό σεξ, υποστηρίζοντας πως: «Ο Θεός θέλει να είμαστε μαζί και έτσι θα δείχνουμε ο ένας στον άλλο την αγάπη μας».

Το δεύτερο θύμα, ο αμερικανός Σέιφτσακ, δούλευε ως ηθοποιός από παιδί και κάπως έτσι γνώρισε τον Τζάκσον σε ένα διαφημιστικό αναψυκτικού, επίσης το 1987. Ο τραγουδιστής πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του παιδιού ρωτώντας την αν μπορεί να στείλει ένα συνεργείο για να του πάρει συνέντευξη και εκείνη δέχθηκε κατενθουσιασμένη. Ο Τζάκσον άρχισε τότε να περνάει πολύ χρόνο στο σπίτι του Σέιφτσακ, μένοντας εκεί ακόμα και τα βράδια. Κάλεσε μάλιστα όλη την οικογένειά του σε ταξίδι στη Χαβάη, ζητώντας ο μικρός να κοιμηθεί στο δωμάτιό του, κάτι με το οποίο ωστόσο διαφώνησε η μητέρα του, καθώς δεν το θεώρησε σωστό.

Ο τραγουδιστής ωστόσο δεν το έβαλε… κάτω «πνίγοντας» στα δώρα το μικρό αγόρι, ενώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Σέιφτσακ, τού έμαθε τον αυνανισμό σε ένα ταξίδι στο Παρίσι ενώ ακολούθησαν και άλλα, όπως το ότι ο μουσικός τον ανάγκαζε να κάνουν σεξ καθημερινά, σε κάθε δωμάτιο του ράντσου. Σύμφωνα με τους δύο ενήλικες σήμερα άνδρες, η Neverland ήταν γεμάτη κρυψώνες με κρεβάτια στα οποία ο Τζάκσον ασελγούσε μόνιμα και ανά πάσα στη στιγμή στους νεαρούς φίλους του, ενώ στη συνέχεια εξαγόραζε τη σιωπή τους λέγοντας τους ότι δεν πρέπει να μιλήσουν σε κανέναν για αυτό, καθώς είναι το μυστικό τους. Επίσης, τους έστρεφε κατά των γονιών τους και τους μάθαινε να μισούν τις γυναίκες.

Από την πλευρά του, το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Τζάκσον χαρακτήρισε την ταινία «αναμάσημα παρωχημένων και αναξιόπιστων καταγγελιών. Είναι μια ακόμη γελοία παραγωγή και μια εξωφρενική και αξιολύπητη προσπάθεια εκμετάλλευσης και αποκόμισης οικονομικού οφέλους στο όνομα του Τζάκσον» αναφέρεται στη σχετική δήλωση.

Πηγή

Loader