Υπάρχει ακόμα κανείς που δεν έχει δει το Leaving Neverland;

Υπάρχει ακόμα κανείς που δεν έχει δει το Leaving Neverland;

Υπάρχει ακόμα κανείς που δεν έχει δει το Leaving Neverland;
Ίσως ότι καλύτερο μπορεί να δει κανείς αυτή τη στιγμή στο Netflix

Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ που αποκαθηλώνει τον Βασιλιά της pop είναι ίσως ότι καλύτερο μπορεί να δει κανείς αυτή τη στιγμή στο Netflix.

Oι οργισμένοι fans του Michael Jackson αρνούνται να το δουν και επιμένουν ότι οι δημιουργοί του επέλεξαν να τον συκοφαντήσουν άδικα μετα θάνατον. Στον απόηχο του ντοκιμαντέρ, τα ραδιόφωνα έχουν σταματήσει να παίζουν Michael Jackson, η Ρωσία απαγόρευσε την προβολή του ενώ το Michael Jackson Estate προχώρησε σε μηνύσεις κατα του HBO και των συντελεστών του ζητώντας μεγάλες αποζημιώσεις.

Η αλήθεια είναι ότι το Leaving Neverland, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εξιλέωσης για τον μεγαλύτερο ίσως pop star του 20ου αίωνα, καταφέρνοντας αριστοτεχνικά να παρουσιάσει το τραγικό παρασκήνιο της σκοτεινής του ζωής. Επιλέγοντας να επικεντρωθεί στις αφηγήσεις των Wade Robson και James Safechuck και ποτέ στις αντικρούσεις από το στρατόπεδο Jackson, ο σκηνοθέτης παίρνει μια ξεκάθαρη θέση την οποία ο ίδιος δικαιολογεί λέγοντας ότι δεν έχει κανει μια ταινία για τον Michael Jackson αλλά για τα δύο θύματα.

Υπο αυτό το πρίσμα, οι καθηλωτικές αφηγήσεις των δύο αντρών ολοκληρώνουν σταδιακά ένα τραγικό πορτραίτο για την παιδική κακοποίηση και τις συνέπειες της στην ενήλικη ζωή ενός ατόμου. Οι δύο άνδρες περιγράφουν γλαφυρά πόσο ισχυρή ήταν η παρουσία του Jackson και ο δεσμός που τους ένωνε μ’αυτόν ακόμα και όταν έπαψαν να είναι τα “special” αγόρια που εξοστρακίστηκαν από την Neverland. Oι δε αφηγήσεις των οικογενειών και ιδιαίτερα των μητέρων τους επιβεβαιώνουν την αδιαφιλονίκητη έλξη των “κοινών θνητών” προς τον μεγαλύτερο σταρ του κόσμου. Αφημένοι στο μαγικό του άγγιγμα, έμπαιναν στην Neverland - εκεί που όλα επιτρέπονταν - και εκεί άφηναν τα τελευταία κομμάτια της αθωότητας τους.

Loader