Όσκαρ 2019: πεταμένα λεφτά

Όσκαρ 2019: πεταμένα λεφτά

Όσκαρ 2019: πεταμένα λεφτά
Μερικά κακοπροαίρετα σχόλια για τη μεγάλη βραδιά του Hollywood

Δεν είναι που δεν κέρδισε η ταινία του Λάνθιμου - έμοιαζε άλλωστε πολύ δύσκολο λόγω της δυναμικής του Roma. Είναι όμως δυνατόν το The Favourite να έχασε το Όσκαρ σεναρίου από το Green Book; Είναι δυνατόν το Green Book να πήρε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας; Mια επιεικώς μέτρια ταινία που πραγματεύεται το θέμα του ρατσισμού τόσο υπεραπλουστευτικά, και περνάει κατα γενική ομολογία στην ιστορία ως μια από τις χειρότερες Οσκαρικές ταινίες όλων των εποχών μαζί με το Crash και το αξέχαστο Shakespeare in Love.

Τι θλιβερή βραδιά για τα Όσκαρς. Εκεί που μετά το Moonlight αρχίσαμε να χαιρόμαστε ότι η Ακαδημία επιτέλους συνήλθε, ήρθε το Green Book και η πατάτα του Bohemian Rhapsody για να μας υπενθυμίσουν ότι η λαίλαπα του λαϊκισμού δεν έχει περιοριστεί στη κυβέρνηση Trump αλλά έχει συμπαρασύρει στο πέρασμα της και τα πιο σημαντικά βραβεία της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

ήρθε το Green Book και η πατάτα του Bohemian Rhapsody για να μας υπενθυμίσουν ότι η λαίλαπα του λαϊκισμού δεν έχει περιοριστεί στην κυβέρνηση Trump

Στο παιχνίδι μιλάνε πλέον οι όροι τηλεθέασης - είδαν κι απόειδαν να βρουν πώς να κάνουν την τελετή πιο σύντομη και περιεκτική - και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προσεγγίσουν ένα νεανικότερο, πιο hip κοινό έκαναν ένα τεράστιο άνοιγμα προς ταινίες που δεν θα είχαν υπο κανονικές συνθήκες καμία άλλη οσκαρική προσδοκία.

Θα ήταν υποψήφιο άραγε το Black Panther αν δεν είχε κόψει τόσα εισιτήρια και αν δεν ήταν ο Panther …black; Θα έπαιζε ποτέ το A Star is Born για καλύτερη - ο Θεός να την κάνει- ταινία αν δεν είχε πρωταγωνίστρια την Gaga;

Μιλώντας για Gaga, ας πούμε κι ένα ευτυχώς που κατάφερε να σώσει τον πανωλεθρίαμβο με δύο highlights:

  1. H ερμηνεία του Shallow με τον Bradley Cooper επι σκηνής ήταν από τις καλύτερες της βραδιάς. Σύσσωμο το παγκόσμιο, παρακαλάει η σεξουαλική ένταση ανάμεσα στους δύο stars να γεννήσει κι έναν μεγάλο έρωτα. Πληροφορούμαι δε ότι η Lady Gaga είναι και πάλι single and available. Όσο για την Irina Shayk του Bradley που δεν ξέρω για ποιο λόγο, μου θυμίζει την γυναίκα του Ρέμου, η μόνη λέξη που βρίσκω να την χαρακτηρίσω είναι η εξης: πλήρως και απολύτως IRRELEVANT. #sorrynotsorry

  2. Η ομιλία της Gaga κερδίζοντας το Όσκαρ ήταν υπέροχη, συγκινητική και πηγαία.

Εναποθέτω τις ελπίδες μου στις Κάννες

Μιλώντας για υπέροχες ομιλίες, ας μη λησμονήσω την Olivia Colman που έκανε την ανατροπή της βραδιάς και πήρε δικαίως το Α’ Γυναικείου ρόλου.

Όσο για μένα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, δεν πέρασα κι’ άσχημα. Εναποθέτω τελικώς τις ελπίδες μου στις Κάννες, το τελευταίο απ’ ότι φαίνεται καταφύγιο των σινεφίλ για πραγματικά καλές ταινίες.

Loader