Ποιος φοβάται τον Γιάννη Βαρουφάκη στην ταινία του Γαβρά;

Ποιος φοβάται τον Γιάννη Βαρουφάκη στην ταινία του Γαβρά;

Ποιος φοβάται τον Γιάννη Βαρουφάκη στην ταινία του Γαβρά;
To trailer του Adults in the Room που θα κάνει πρεμιέρα στη Βενετία μόλις βγήκε online

Ήταν οι τρομακτικές εκείνες εβδομάδες του Eurogroup το 2015, τότε που η τύχη της Ελλάδας και το μέλλον της στην Ευρώπη παιζόταν κορώνα-γράμματα. Βασισμένη στο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη “Ανίκητοι Ηττημένοι”, η ταινία του Κώστα Γαβρά “Adults in the Room” εξιστορεί τις ημέρες εκείνες με όρους πολιτικού θρίλερ και εμείς αναμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα με μεγάλη επιφύλαξη.

Οι κακές γλώσσες μιλάνε για μεγάλο σπρώξιμο εκ μέρους ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προστεθεί η ταινία στην μηχανή προπαγάνδας του κόμματος και στο αφήγημα ότι ‘εμείς το παλέψαμε μέχρι τέλους’. Το σενάριο και το casting έγιναν ασφαλώς με τις ευλογίες του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος μπορεί τώρα επιτέλους να προσθέσει στην παθολογικά ναρκισσιστική του ύπαρξη άλλο ένα μνημειώδες επίτευγμα, το πέρασμά του στην έβδομη τέχνη.

Στο trailer μας εντυπωσίασε ο Χρήστος Λούλης που δεν υποδύεται τον Βαρουφάκη αλλά ΕΙΝΑΙ ο Βαρουφάκης - σε τέτοιο βαθμό που όταν τον ακούς να μιλάει σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι και ντοκιμαντέρ. Κρίμα που ο Κώστας Γαβράς επιστρέφει στη σκηνοθεσία τόσα χρόνια μετά για νας μας παραδώσει μια ιδεοληπτική αγιοποίηση δύο τραγικά ασόβαρων προσωπικοτήτων.

Loader