11 Sep 2018

Με επιτυχία πορεύεται στα διεθνή φεστιβάλ η κυπριακή μικρού μήκους THIN GREEN LINE

Δημιουργικό ντοκιμαντέρ στο οποίο ηθοποιοί αφηγούνται πραγματικές ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους

Η ταινία του Μάριου Ψαρά THIN GREEN LINE συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στα διεθνή φεστιβάλ, αυτή τη φορά ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, στο σημαντικότερο και πιο ιστορικό φεστιβάλ για μικρομηκάδες στη χώρα, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Η ταινία έχει ήδη κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο qFLIX Philadelphia Film Festival τον περασμένο Μάρτιο και ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο φημισμένο East End Film Festival του Λονδίνου, ενώ αναμένεται να προβληθεί στην Κύπρο το φθινόπωρο του 2018. Η ταινία, η οποία αποτελεί μια ανεξάρτητη παραγωγή με συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και με στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν ανάμεσα στα πρότζεκτ τα οποία βραβεύτηκαν στα πλαίσια των Δικοινοτικών Βραβείων 2017 από το Stelios Philanthropic Foundation. Το ντοκιμαντέρ, ένα από τα τέσσερα που επιλέχθηκαν στο σύνολο των επιλεγμένων 68 ταινιών, θα προβληθεί στις 18 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του διαγωνιστικού μέρους του 41ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

ΣΥΝΟΨΗ
Η ταινία Thin Green Line αποτελεί ένα δημιουργικό ντοκιμαντέρ, στο οποίο ηθοποιοί αφηγούνται πραγματικές ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, ανεξαρτήτως φύλου ή σεξουαλικότητας. Οι αφηγήσεις επενδύονται οπτικά με εικόνες από διαφορετικές πλευρές της Κύπρου, τις οποίες διασχίζουν οι χαρακτήρες σε μια διαδρομή επαναφήγησης του εθνικού χωροχρόνου και επανακαθορισμού προσωπικής και συλλογικής ταυτότητας. Από την ανάκληση του κοινού ονείρου, οι ήρωες οδηγούνται στην προσωπική αφήγηση των δυσκολιών που αντιμετώπισαν και των διακρίσεων που δέχτηκαν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Ο Μάριος Ψαράς γεννήθηκε στην Κύπρο και ζει στο Λονδίνο. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και κατέχει επίσης μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στις Σπουδές Κινηματογράφου από το Queen Mary University of London. Έχει διδάξει θεωρία του κινηματογράφου στα πανεπιστήμια Queen Mary και King’s College London, έχει δώσει διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Κύπρου, Οξφόρδης και Bochum κι έχει εκδώσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με θέμα τον σύγχρονο ελληνικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου The Queer Greek Weird Wave: Ethics, Politics and the Crisis of Meaning (London: Palgrave Macmillan, 2016), καλλιτεχνικός διευθυντής του ετήσιου φεστιβάλ Cyprus Short Film Day στο Λονδίνο, μέλος της προκριματικής επιτροπής επιλογής κυπριακών ταινιών του ISFFC, και μέλος της συντακτικής ομάδας του επιστημονικού περιοδικού Filmicon: Journal of Greek Film Studies. Έχει, επίσης, εργαστεί στη δημόσια και παροικιακή εκπαίδευση, στο ραδιόφωνο, και στην τηλεόραση, ενώ έχει σκηνοθετήσει και για θέατρο, με πιο πρόσφατη του δουλειά τη θεατρική περφόρμανς Εταίρος (theYard.residency.18, χειμώνας 2018).

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ /FILMOGRAPHY
Thin Green Line - 2017
An-Other Love - 2011
On the Rooftop - 2010
Close to You - 2009

ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ
Ανδρέας Αραούζος, Όγια Άκιν, Έλενα Παυλίδου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΜΟΝΤΑΖ
Μάριος Ψαράς
ΣΕΝΑΡΙΟ
Μάριος Ψαράς, Ανθή Παπαπερικλέους, Ράχμε Βεζίρογλου, Όγια Άκιν
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ιάκωβος Ψαράς
ΜΟΥΣΙΚΗ
Σταύρος Μακρής
ΗΧΟΣ
Σταύρος Τερλικκάς
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΙΤΛΟΥ ΚΑΙ ΑΦΙΣΑΣ
Άννα Φωτιάδου
ΓΡΑΦΙΚΑ
Άρτεμις Παυλίδου
ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Χίλμι Τέκογλου, Αυγή Λίλλη, Μέλπω Γεωργιάδου
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
LONGFISH 2017

Δες κι αυτά

CINEMANIA