21 Feb 2019

Τι άλλο έμεινε να δω στο Netflix;

Να τι ξεχωρίσαμε τον μήνα που διανύουμε

Γράφει η Αλεξάνδρα Ματθαίου.

Aπό σκουπίδια μέχρι μικρά διαμάντια, η μεγάλη πλατφόρμα δεν σταματάει να βγάζει σειρές για κάθε γούστο. Να τι ξεχωρίσαμε τον μήνα αυτό.

Russian Doll

Όλοι μιλάνε για τη σειρά δια χειρός Natasha Lyonne (την είδατε στο Orange is the New Black) και Amy Poehler (το κωμικό ταίρι της Tina Fey και η δημιουργός του φοβερού Parks and Recreation). Η Natasha Lyonne υποδύεται μια Νεουρκέζα ηρωίδα που στα 36α της γενέθλια πιάνει τον εαυτό της να πεθαίνει ξανά και ξανά. Σε μια χρονική λούπα που θυμίζει Groundhog Day, πολλαπλούς θανάτους που την επαναφέρουν κάθε φορά στο ίδιο σημείο - με το τραγούδι Gotta Get Up του Harry Nilsson να επαναλαμβάνεται κάθε φορά- η πρωταγωνίστρια Nadia προσπαθεί να καταλάβει τί ακριβώς της συμβαίνει σε μεταφυσικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο. Θαυμάσια γραμμένη σειρά που με την εξαιρετική ερμηνεία της Lyonne ανάγεται όχι μόνο σε μια διασκεδαστική διαδικασία επίλυσης του puzzle της ιστορίας, αλλά και σε κάτι μελαγχολικά στοχαστικό που σε κερδίζει.

Dirty John

Αγαπάμε την Connie Britton από τότε που βλέπαμε φανατικά Nashville και δικαίως η ερμηνεία της σ’αυτή τη σειρά της εξασφάλισε και μια υποψηφιότητα στα φετινά Golden Globes. Αν και η μινι σειρά Dirty John (μόλις 8 επεισόδια που βλέπονται τσακ-μπαμ) δεν είναι αυτό που θα περιγράφαμε ως prestige tv, το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινή ιστορία (που έγινε γνωστή μέσα από μια σειρά podcasts) και ο γρήγορος ρυθμός της πλοκής σε κερδίζουν από τα πρώτα λεπτά. H Connie Britton υποδύεται μια πλούσια και πετυχημένη interior designer που μετά από μερικούς αποτυχημένους γάμους, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Γνωρίζει online τον John Meehan (τον υποδύεται εκπληκτικά ο Eric Bana) ο οποίος της πλασάρεται σαν ένας γοητευτικός αναισθησιολόγος. Τίποτα για το παρελθόν του ωστόσο δεν είναι αυτό που φαίνεται, μέχρι ν’ αρχίσουν οι πρώτες υποψίες για το ποιος είναι στ’αλήθεια.

BoJack Horseman

Δεν είναι ακριβώς καινούρια σειρά και αν δεν την έχεις δει ποτέ, τόσο το καλύτερο για σένα (5 seasons προσφέρονται για άφθονες ώρες καναπέ). Είναι όμως το μεγάλο διαμάντι του Netflix και αξίζει πραγματικά να της δώσεις μια ευκαιρία. Η σειρά είναι animation και ξεκίνησε από το 2014. Ο BoJack Horseman είναι ο κεντρικός ήρωας, ένα διάσημο άλογο-Hollywood star με σοβαρά προβλήματα αλκοολισμού και μια πληθώρα υπαρξιακών θεμάτων που σε κάνει να πεθαίνεις στα γέλια. Φιγουράρει ανάμεσα στις λίστες με τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων και αν σ’αρέσει το μαύρο χιούμορ με προσήλωση στον απόλυτα δυσλειτουργικό κόσμο του πλανήτη Los Angeles, ο BoJack θα γίνει ο αγαπημένος σου τηλεοπτικός ήρωας.

Σχετικά με την συντάκτρια

Αλεξάνδρα Ματθαίου

Η Αλεξάνδρα Ματθαίου διατίθεται και σε συσκευασία δώρου

Δες κι αυτά

CINEMANIA