29 Dec 2018

Οι τηλεοπτικές σειρές που αγαπήσαμε το 2018

Μέρος δεύτερο

Γράφει η Αλεξάνδρα Ματθαίου.

Netflix, Amazon, Hulu, HBO, BBC, τα τορεντάδικα σε υπερωρίες, και οι τηλεοπτικές σειρές που βλέπουμε αυξάνονται και πληθύνονται - χρόνο να’χεις και όλα βρίσκονται. Στο πνεύμα του Αντίο Δεκέμβρη, καλώς να έρθεις 2019, ξεχωρίζουμε όσα μας άρεσαν το 2018 μήπως προλάβουμε το catch up. Τί, αυτό δεν είναι καταβάθος το νόημα των Χριστουγέννων;

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΔΩ

The Bisexual

Πριν από μερικά χρόνια, η Desiree Akhavan έγραψε, σηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε ένα μικρό indie διαμάντι με τίτλο Appropriate Behaviour. Η ενδιαφέρουσα φωνή της - κάτι ανάμεσα σε Lena Dunham και Sharon Horgan γρήγορα οδήγησε στο πιο φιλόδοξο Miseducation of Cameron Post μέχρι ήρθε τελικά και η σειρά του τηλεοπτικού της ντεπούτου. Όταν κανένα αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο δεν ήθελε να αναμιχθεί με το νέο της project, η Akhavan αναζήτησε στέγη στο βρετανικό Chanel 4, οπερ και εγένετο η σειρά 6 επεισοδίων, πιστή στο ύφος της Akhavan αλλά και βαθύτατα βρετανική στον τρόπο που διαχειρίζεται όλους τους περιφερειακούς της χαρακτήρες. H σειρά αφηγείται την ιστορία μιας Νεοϋορκέζας που ζει στο Λονδίνο η οποία αποφασίζει να αποδεχτεί το γεγονός ότι είναι bisexual δοκιμάζοντας σχέσεις με άντρες. Η μπερδεμένη φύση των σύγχρονων ερωτικών σχέσεων καταγράφεται μέσα από το κοφτερό και ανατρεπτικό χιούμορ της Akhavan κι εμείς αδημονούμε για season 2.

The Good Fight

Όχι, δεν χρειάζεται να έχεις δει το Good Wife για να μπεις στο πνεύμα του υπέροχου spin off που είναι το The Good Fight. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για τις καλύτερες σειρές που έχεις να δεις το 2018, αν δεν έχεις εντρυφήσει σε μια από τις καλυτερότερες -αν και underrated - σειρές ever, γι’ αυτό συνέχισε να διαβάζεις μόνο αν έχεις πρόθεση να θέσεις το Good Wife ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων θέασης σου, παρολο που είναι πολλά τα επεισόδια - ειρήσθω εν παρόδω είναι όλα διαθέσιμα στο Netflix. Aν και το Good Fight ξεκίνησε το 2017, είναι στη φετινή δεύτερη σεζόν του που απογειώθηκε πραγματικά αποτελώντας το πιο αιχμηρό κοινωνικοπολιτικό σχόλιο στην Αμερική του Donald Trump. Είναι σαφώς κατα βάση ένα legal drama για τους λάτρεις του είδους, αλλά δεν αρκείται ποτέ μόνο σ’αυτό. Η Christine Baranski δίνει ρέστα στη σειρά όπως και όλο το υπόλοιπο cast.

My brilliant friend

H Elena Ferrante είναι το εκδοτικό φαινόμενο των τελευταίων ετών και ήταν απλά ζήτημα χρόνου προτού ένα μεγάλο δίκτυο - τα κατάφερε και πάλι το HBO - αδράξει την ευκαιρία να μεταφέρει τηλεοπτικά ένα βιβλίο της. Υπέροχα φωτισμένη, καλογυρισμένη και με ωραίο ρυθμό, η σειρά σε μεταφέρει στην Νάπολη του 50’ μέσα από τη ζωή δυo κοριτσιών και της δυνατής τους φιλίας. Με old school σεβασμό στο βιβλίο, η σειρά κάνει μια πιστή διασκευή που μπορεί να μην μεταδίδει απόλυτα τη μαγεία του, αλλά είναι αυτό που λέμε solid επιλογή ψυχαγωγίας. Ε, αυτό δεν είναι λίγο.

Σχετικά με την συντάκτρια

Αλεξάνδρα Ματθαίου

Η Αλεξάνδρα Ματθαίου διατίθεται και σε συσκευασία δώρου

Δες κι αυτά

CINEMANIA