Δεν χρειάζεται να πάτε Χαβάη για να δοκιμάσετε Πόκε και Χούλι Χούλι

Δεν χρειάζεται να πάτε Χαβάη για να δοκιμάσετε Πόκε και Χούλι Χούλι

Δεν χρειάζεται να πάτε Χαβάη για να δοκιμάσετε Πόκε και Χούλι Χούλι
Γευτείτε τα στο ολοκαίνουργιο μπουφέ του Sushi La Bar σε Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο

Από την Καλιφόρνια στο Περού, από το Περού στη Βραζίλια και από τη Βραζιλία στη Χαβάη!

Επόμενος σταθμός, ο Ειρηνικός Ωκεανός και τα πανέμορφα νησιά της Χαβάη. Ο Χριστόφορος Πέσκιας θα μας παρουσιάσει τις δικές του ιδέες σε μια κουζίνα απόλυτα επηρεασμένη από την ιαπωνική.

Η ιστορία

Οι Ιάπωνες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα μόνιμων μεταναστών στη Χαβάη και το 1920 αποτελούσαν το 43% του συνολικού πληθυσμού των νήσων. Η πρώτη επαφή έγινε το 1806 με τους ναυαγούς του Inawaka-maru που ήταν στο έλεος του ωκεανού για περίπου 70 μέρες. Σαν σενάριο ταινίας κινηματογράφου δηλαδή.

Φυσικά μαζί με τον κάθε λαό έρχονται και τα ήθη και έθιμα του. Έτσι στο κομάτι του φαγητού αυτά μεταφράστηκαν κυρίως στα μπέντο και σασίμι. Παρόλο που πολλά ιαπωνικά φυτά δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν στα νησιά αυτά τα κατάφεραν να παράξουν τόφου και σως σόγιας που δεν λείπουν από κανένα σχεδόν πιάτο. Έτσι εντάχθηκαν και τα τεμπούρα και οι σουπες με νούντλ στην Χαβάη.

Φανταστείτε λοιπόν τις ιαπωνικές τεχνικές συνδιασμένες με τροπικά υλικά όπως ανανάς και καρύδα. Πεντανόστιμα και απόλυτα υγιεινά.

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στη Χαβάη για να δοκιμάσετε τα περίφημα Πόκε και το Χούλι Χούλι.

Γευτείτε το στο ολοκαίνουργιο μπουφέ του Sushi La Bar σε Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο.

Loader