Ίσως η καλύτερη σαλάτα που έχω φάει σε εστιατόριο του νησιού

Ίσως η καλύτερη σαλάτα που έχω φάει σε εστιατόριο του νησιού

Αν και είναι γνωστό για το brunch του, θέλησα να δοκιμάσω το Silver Pot για μεσημεριανό

Ίσως η καλύτερη σαλάτα που έχω φάει σε εστιατόριο του νησιού
Γεύμα με πρώτο και κυρίως πιάτο €15

Tο Silver Pot είναι από τα πρώτα μέρη που συστήνει κανείς για brunch στη Λευκωσία. Η σελίδα του στο Facebook είναι γεμάτη φωτογραφίες με υπέροχα στην όψη πιάτα και γλυκά και το γενικό vibe φαίνεται ιδιαίτερα όμορφο και θετικό. Θεωρώ όμως ότι ένα εστιατόριο δεν μπορεί να είναι τόσο καλό μόνο για ένα γεύμα έτσι αποφάσισα να πάω για μεσημεριανό.

Δίχως αμφισβήτηση το μαγαζί έχει ταυτότητα. Αν και το περιβάλλον είναι περισσότερο φιλόξενο παρά εντυπωσιακό και εξωτερικός χώρος είναι βασικά το πεζοδρόμιο, η γοητεία του μάλλον εντοπίζεται σε μια ιδιαίτερα χαλαρή, je m’en fous και μποέμικη ατμόσφαιρα που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου. Σ’ αυτό συντείνει βεβαίως και το πολύ φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό.

Αφού λοιπόν αμέλησα να κάνω κράτηση, χώρος μέσα δεν υπήρχε και καθίσαμε έξω. Δεν μπορώ να πω όμως πως ήταν τόσο απολαυστικό όσο μέσα. Αν ενοχλείσαι από διερχόμενα αυτοκίνητα εν ώρα βρώσης αυτό σίγουρα δεν είναι το ιδανικότερο περιβάλλον. Την απουσία ατμόσφαιρας αντιστάθμισε όμως το φαγητό.

Το Silver Pot έχει ένα αρκετά ικανοποιητικό μενού για μεσημέρι. Αυτό που με ευχαρίστησε ιδιαίτερα είναι ότι είχα την επιλογή να πάρω κάτι χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα και χωρίς κρέας.

Για πρώτο πιάτο επέλεξα την κολοκυθόσουπα και για κυρίως τη σαλάτα με χούμους και toasted κολοκυθόσπορους. Η σούπα ήταν εύγευστη και αρκετά καλή. Η σαλάτα όμως ήταν αυτή που παίρνει τα εύσημα. Μπορεί να είναι η πιο ικανοποιητική σαλάτα που έχω φάει εδώ και καιρό στην Κύπρο.

Είθισται εκτός από τις κλισέ πράσινες σαλάτες που υπάρχουν γενικώς στα μενού, να μην υπάρχουν σαλάτες με τις απαραίτητες πρωτεΐνες χωρίς να έχουν είτε κρέας είτε γαλακτοκομικά. Επομένως αν νηστεύεις ή αν είσαι vegan δεν έχεις και πολλές επιλογές. Η συγκεκριμένη σαλάτα όχι μόνο καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες αυτών που δεν θέλουν να καταναλώνουν ζωικές πρωτεΐνες αλλά είναι και τρομερά εύγεστη. Η μερίδα δε είναι πολύ γενναιόδωρη ενώ άψογη γεύση έχουν οι χούμοι.

***Conclusion:*** Το Silver Pot με κάλυψε γευστικά με πολύ καλές επιλογές. Όσοι αρχίσατε τη νηστεία, είστε vegan ή απλά βαρεθήκατε να τρώτε chicken breast salad, δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα!
Loader