Η θεατρική ομάδα 8x8 παρουσιάζει «έργον ατελές»

Η θεατρική ομάδα 8x8 παρουσιάζει «έργον ατελές»

Η θεατρική ομάδα 8x8 παρουσιάζει «έργον ατελές»
Δωρεάν είσοδος για νέους έως 25 ετών

«Mια γυναίκα… δεν είναι σαν μια χώρα που αξιοποιεί τα ερείπιά της, τους τάφους της… που τα ξεπουλάει όλα για εθνικό συνάλλαγμα… ζώντας απ’ αυτά. Εγώ δε θέλω να ’μαι χώρα. Δεν είμαι χώρα. Δεν θέλω να είμ’ αυτή η χώρα (...) Εγώ θέλω να είμαι η ζωή, θέλω να ζήσω, θα ’θελα να ζήσω, θά ’θελα να μπορούσα να ζήσω, θα ’μουν ευτυχισμένη τώρα αν ήθελα να ζήσω…όμως αυτή η χώρα δε μ’ αφήνει να το θέλω, δε μ’ αφήνει να είμαι η ζωή, να δίνω τη ζωή…».

(vimeo: https://vimeo.com/325787778)

Η Θεατρική Ομάδα 8x8, μετά την πρώτη επιτυχημένη παρουσία της με το έργο "Σκακιστική Νουβέλα" του Στέφαν Τσβάιχ, επιστρέφει με το αναλόγιο "ἔργον ἀτελές", που βασίζεται στα κείμενα "Πεθαίνω Σαν Χώρα" και "Λήθη" του σημαντικού Έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη. Ο λόγος του αιχμηρός, καταγγελτικός αλλά συγχρόνως ποιητικός, ακούγεται από τους ηθοποιούς, που σαν ένας σύγχρονος Χορός γίνονται μια κοινή αφηγηματική φωνή.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Δημητριάδης αναφερόμενος στο έργο "Πεθαίνω Σαν Χώρα": "Εύχομαι να έρθει γρήγορα ο θάνατος αυτός, γιατί ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε. Είναι νομοτελειακό. Βρισκόμαστε στην κίνηση ενός μηχανισμού ο οποίος δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν θα έχει ολοκληρώσει την τροχιά του. Μέσα σε όλο αυτό υπάρχει και πολλή ζωή γύρω μου. Και θα νικήσει στο τέλος."

Σκηνοθεσία: Βικτώρια Φώτα, Γιάννης Καραούλης Επί σκηνής: Μικαέλα Θεοδουλίδου, Γιάννης Καραούλης, Βασίλης Χαραλάμπους, Βικτώρια Φώτα Επιμέλεια σκηνικού χώρου / Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου Σχεδιασμός φωτισμών: Σεσίλια Τσελεπίδη

Ακούγεται η φωνή της Λένιας Σορόκου.

Το αναλόγιο πραγματοποιείται με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών και με την ευγενική άδεια του συγγραφέα Δ. Δημητριάδη.

Υποστηρικτής: Daily Roast

1 και 2 Απριλίου στις 20:00 στο Egomio Cultural Centre , Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο και 4 Απριλίου στις 20:30 στην Υπόγεια Σκηνή/Πολυχώρος Συνεργείο

Τιμή Εισιτηρίου: 5 € Δωρεάν είσοδος για νέους έως 25 ετών. Κρατήσεις: 99569806

FACEBOOK EVENT

Loader