Διαδραστική «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» απόψε στη Φανερωμένη

Διαδραστική «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» απόψε στη Φανερωμένη

Με καινούρια μετάφραση, καταξιωμένους κύπριους ηθοποιούς και χορογραφίες Φώτη Νικολάου

Διαδραστική «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»  απόψε στη Φανερωμένη
Απόψε, Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου στις 9

Με το στόλο να είναι παγιδευμένος στο λιμάνι αποφασίζεται η τελετουργική σφαγή μιας αθώας. Οι αρχηγοί πρέπει να επιλέξουν: μόνο αν γίνει η σφαγή θα γίνει η εκστρατεία. Αλλιώς, τίποτα δεν θα γίνει. Ένα έργο που παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές της Ορέστειας και της Ιλιάδας λίγο πριν τον Τρωικό πόλεμο, στο κατώφλι του θρύλου. Η φρίκη της ανθρωποθυσίας υπονομεύει το ηθικό υπόβαθρο της εκστρατείας. Οι ήρωες καθοδηγούνται από το προσωπικό συμφέρον. Ο εκφοβισμός και η δημαγωγία οδηγούν το στράτευμα σε ομαδική παράκρουση. Οι ηγέτες όμως θα επιβιώσουν και, πάνω απ’ όλα, θα κρατήσουν την εξουσία στα χέρια τους. Ο Ευριπίδης παρουσιάζει ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, με ένα αντιπολεμικό έργο που τολμά να τολμά να αμφισβητήσει την επικρατούσα ηθική.

Εμπνευσμένοι από τα χαρακτηριστικά της παράστασης, οι συντελεστές θα δουλέψουν με μια ομάδα εθελοντών θεατών, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε σημεία της παράστασης ως χορός πολιτών ενθαρρύνοντας το κοινό για συμμετοχή στο έργο. Μαζί τους ένας 6μελής χορός που με ζωντανή μουσική μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της. Γιατί το πραγματικό διακύβευμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η διαφθορά αυτών που κατέχουν την εξουσία.

Μια διαδραστική, ειδικά σχεδιασμένη για το φεστιβάλ Faneromeni 17, παράσταση παρουσιάζεται απόψε Πέμπτη 21 Σεπτεμμβρίου στο υπαίθριο αμφιθέατρο της παλιάς πόλης!

Με συνοδοιπόρους τις χορογραφίες του Φώτη Νικολάου, την καινούρια μετάφραση της σκηνοθέτιδας Μαγδαλένας Ζήρα και με την παρουσία καταξιωμένων κύπριων ηθοποιών, το κλασικό έργο του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» αναμένεται να αποτελέσει από τα highlights του φετινού φεστιβάλ που ολοκληρώνεται τέλος του μήνα!

Loader