Δεκαπέντε χιλιάδες κινεζόπουλα είδαν κυπριακό θέατρο

Δεκαπέντε χιλιάδες κινεζόπουλα είδαν κυπριακό θέατρο

Δεκαπέντε χιλιάδες κινεζόπουλα είδαν κυπριακό θέατρο
Υπαρκτό ασιατικό σουρρεαλισμό, βίωσε η ομάδα της Lollipop Youth Theatre

Πληροφορούμαστε πως με ... επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Lollipop Youth Theatre Group στη Σαγκάη, όπου η κυπριακή ομάδα ταξίδεψε με σκοπό να παρουσιάσει την παράσταση «Κάτι σαν βασιλέας», στο πλαίσιο του μεγαλύτερου φεστιβάλ τεχνών στην Κίνα.

«Δώσαμε δύο παραστάσεις σε δύο διαφορετικούς χώρους: στο πανέμορφο Πάρκο Γλυπτών της Σαγκάη και στο επιβλητικό Shanghai Urban Music Lawn. Η προσέλευση του κοινού ήταν πέρα από κάθε προσδοκία, μιας και οι Κινέζοι αγκάλιασαν την παράσταση και της χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα».

Σύμφωνα με τους Κινέζους διοργανωτές, κατά τις δύο μέρες που κυπριακή παράστασή παρουσιάστηκε για το κινεζικό κοινό, την παρακολούθησαν 15. 000 άτομα, είτε από κοντά, είτε μέσω της υπηρεσίας online streaming που παρείχε το Φεστιβάλ.

Η συγκίνησή μας ήταν μεγάλη και η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη

Μέσα από την παράσταση, οι Κινέζοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κύπρο, καθώς και να έρθουν σε επαφή με τις μουσικές, τις γεύσεις , τα ήθη και έθιμα και τον πολιτισμό του τόπου μας.

«Η συγκίνησή μας ήταν μεγάλη και η εμπειρία αυτή θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας»!

Στην παράσταση «Κάτι σαν βασιλέας», σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή, η παράδοση μπλέκεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο με το σήμερα, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό από ήχους, μυρωδιές, εικόνες και γεύσεις του τόπου μας. Το ευρηματικό κείμενο της Στέλλας Βοσκαρίδου είναι βασισμένο σε παραδοσιακά παραμύθια της Κύπρου, ενώ όλα τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα σε κυπριακές παραδοσιακές μελωδίες διασκευασμένες από τον Ερμή Μιχαήλ και σε καινούριους στίχους από τον Σταύρο Σταύρου. Τη σκηνογραφία υπoγράφει η Έλενα Τερέπεη.

Το «Κάτι σαν βασιλέας» θα παρουσιαστεί και για το κυπριακό κοινό. Θα δοθούν μόνο δύο παραστάσεις, στις 18 και 25 Νοεμβρίου, στις 17:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (για μικρούς και μεγάλους)

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 97-834043

Ταυτότητα Παράστασης:

Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής Κείμενο: Στέλλα Βοσκαρίδου Σκηνογραφία: Έλενα Τερέπεη Στίχοι τραγουδιών: Σταύρος Σταύρου Ενορχηστρώσεις & διασκευές τραγουδιών: Ερμής Μιχαήλ Διεύθυνση παραγωγής: Μάριος Κακουλλής, Έλενα Τερέπεη, Σταύρος Σταύρου Βοηθός παραγωγής: Ελένη Μαυρίδη Ηχοληψία: Χαράλαμπος Χαραλάμπους Γραφικά: Γιώργος Αλεξάνδρου Σχεδιασμός αφίσας: Έλενα Τερέπεη

Ηθοποιοί: Θανάσης Ιωάννου, Ιωάννα Κορδάτου, Παντελίτσα Μαυρογιάννη, Θεόδωρος Σουρμελής, Ανδρέας Δανιήλ, Ραφαέλλα Καβάζη

Loader