Στη Νέα Υόρκη η τελευταία βασίλισσα της Κύπρου

Στη Νέα Υόρκη η τελευταία βασίλισσα της Κύπρου

Τον ερχόμενο Νοέμβριο

Στη Νέα Υόρκη η τελευταία βασίλισσα της Κύπρου
Και ακόμα δύο παραστάσεις στη Λευκωσία

Η παράσταση που δημιούργησε η Alpha Square πριν δυο χρόνια στη βεράντα του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) για τη ζωή της βασίλισσας Κατερίνας Κορνάρο θα παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη στις 9 Νοεμβρίου του 2017! Το Φεστιβάλ United Solo Theatre είναι ένας καθιερωμένος θεσμός στην Νέα Υόρκη για τον οποίο επιλέγονται έργα από όλο τον κόσμο με έναν ή μία ηθοποιό επί σκηνής.

Η παράσταση «Caterina: Last Queen of Cyprus», ανέβηκε με το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο της Ανθής Ζαχαριάδου, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου και εικαστική επιμέλεια Γιώργου Γιάννου. Τη βασίλισσα υποδύεται η Χριστίνα Μαρούχου, της οποίας το κοστούμι είναι πιστή αντιγραφή από πορτρέτο της Κατερίνας Κορνάρο και είναι το πραγματικό μουσειακό έκθεμα στο CVAR.

Στο έργο η Κατερίνα Κορνάρο από την Βενετία μάς διηγείται την ιστορία της, από τα 14 της χρόνια μέχρι το θάνατό της, τη ζωή της στην Κύπρο και την αγάπη της για το νησί, αλλά και την μαρτυρική της υπόσταση ως ένα πιόνι αδίστακτης πολιτικής, με σκοπό την κυριαρχία του νησιού.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης στην Νέα Υόρκη θα δοθούν ακόμα δύο παραστάσεις στη βεράντα του Κέντρου με θέα την παλιά Λευκωσία αρχίζοντας την ώρα της δύσης.

13 και 14 Ιουνίου 2017, στις 8.00 μ.μ. Οδός Ερμού, 285, Παλιά Λευκωσία.

Η είσοδος είναι €10 και οι κρατήσεις για θέσεις ή τραπέζι γίνονται στο 7000 1140 ή στο [email protected]

Loader