Στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα ο ανατρεπτικός Νίκος Καραθάνος

Στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα ο ανατρεπτικός Νίκος Καραθάνος

Συνάντηση μαζί του μόνο για μια βραδιά στο Θέατρο Αποθήκες

Στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα ο ανατρεπτικός Νίκος Καραθάνος
Στο πλαίσιο του επίσης ανατρεπτικού φεστιβάλ dubitanda

Ο ανατρεπτικός και ευφάνταστος Έλληνας σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Καραθάνος, λίγες μέρες πριν τη φετινή επανάληψη της τολμηρής Οπερέττας του στο Εθνικό Θέατρο, έρχεται στην Κύπρο και στο Θέατρο Αποθήκες για μια συζήτηση με το θεατρόφιλο κοινό γύρω από το έργο του, τη ζωή του, τη δημιουργική διαδικασία αλλά και τον τρόπο που βλέπει την τέχνη στον 21ο αιώνα.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ dubitanda του ΘΟΚ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Θέατρο Αποθήκες.

“Μου αρέσει πολύ η χαρά στη σκηνή, το να νιώθουν οι ηθοποιοί αυθόρμητα κι ωραία”

Ο Νίκος Καραθάνος είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι. Φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ρόδου και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις, όπως ο Συρανό ντε Μπερζεράκ (2010), το Δεκαήμερο (2014) και ο Βυσσινόκηπος(2015). Πολλοί θεωρούν την προσέγγισή του στη Γκόλφω (2013), ως την καλύτερη στιγμή του.

Το 2016 σκηνοθετεί στην Επίδαυρο τους Όρνιθες. Η ιδιαίτερη σκηνοθετική του ματιά του έχει κερδίσει ένα αφοσιωμένο κοινό. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει στις κινηματογραφικές παραγωγές Σωτηρία (2011), Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι (2001), Ουρανία (2006), Γλυκιά μνήμη(2005), Καβάφης (1996), Το φτερό της μύγας (1995). Και στις ταινίες μικρού μήκους Τρεις αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις(2014), Paint it black (2004), Ουρανίσκο ντίσκο (2003). Η τολμηρή του σκηνοθεσία στην Οπερέττα του Γκομπρόβιτς, η πιο πρόσφατη του δουλειά για το Εθνικό Θέατρο, μετά την περσινή της μεγάλη επιτυχία επαναλαμβάνεται φέτος τον Οκτώβριο.

**Τη συζήτηση στο Θέατρο Αποθήκες τη Δευτέρα θα συντονίσει η Αλεξάνδρα Ματθαίου.

Θα μεταδοθεί online μέσω live streaming.

Loader