Ουρά από ανθρώπους σε έκθεση ζωγραφικής στην Αθήνα έφτασε μέχρι την παρακείμενη λεωφόρο

Ουρά από ανθρώπους σε έκθεση ζωγραφικής στην Αθήνα έφτασε μέχρι την παρακείμενη λεωφόρο

Ουρά από ανθρώπους σε έκθεση ζωγραφικής στην Αθήνα έφτασε μέχρι την παρακείμενη λεωφόρο
Εικάζουμε πως κάτι αντίστοιχο ίσως και να μην συμβεί πολύ σύντομα στην Κύπρο

Με μεγάλη επιτυχία διαβάζουμε πως πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Ευθύμη Μαλαφούρη με τίτλο «Η Γεωμετρία του Συναισθήματος» στην αίθουσα τέχνης (link, στην Αθήνα.

«Η οδός Ηροδότου κατακλύστηκε από πλήθος φιλότεχνων, δημοσιογράφων, ιστορικών τέχνης και καλλιτεχνών οι οποίοι εκδήλωναν το θαυμασμό τους προς το έργο του καλλιτέχνη και η προσέλευση ήταν τέτοια που κατά διαστήματα ο κόσμος έφτανε μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας» γράφει στο δελτίο τύπου.

Είναι περίπου ενάμιση οικοδομικό τετράγωνο απόσταση, μας λέει φίλος απ' την Αθήνα που ξέρει καλά την περιοχή. Συνεπώς για μια εικαστική έκθεση είναι πράγματι μεγάλη απόσταση αν είχε τόσο πολύ κόσμο.

Η κριτικός και ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου γράφει: «Αν και σύγχρονα, τα πορτρέτα του Ευθύμη Μαλαφούρη, θυμίζουν άλλες εποχές. […] Κάποια πορτρέτα αποτελούν φόρο τιμής σε ζωγράφους όπως ο Καραβάτζιο ( με τον μυστηριακό χαρακτήρα) ή ο Ντε Κίρικο ( με την αφήγηση και το αίνιγμα πίσω από την καθημερινή εμπειρία ) και άλλα μοιάζουν με αναφορές σε “αστικά” πορτρέτα του 19ου αιώνα, με βάση τη στάση των σωμάτων αλλά και τον τρόπο που ζωγραφίζεται ο χώρος γύρω από τις κεντρικές φιγούρες. […] Ο Ευθύμης Μαλαφούρης αποδίδει τα θέματά του με μινιμαλιστική διάθεση και οι φόρμες του διαθέτουν μια γήινη βαρύτητα. Τα έργα του έχουν κίνηση και μεταφέρουν στον θεατή έννοιες όπως η περιέργεια, η συστολή, ο στοχασμός, η προσμονή, η μοναξιά, η ρομαντική διάθεση» .

Ο Ευθύμης Μαλαφούρης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Από το 2000 μέχρι το 2003 σπούδασε γραφιστική στην ΑΚΤΟ. Με την καθοδήγηση του καθηγητή και εικαστικού Βαγγέλη Ανδρεόπουλου, πέρασε το 2004 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και σπούδασε ζωγραφική, με καθηγητές τον Χρόνη Μπότσογλου και τον Τάσο Χρηστάκη και γλυπτική με καθηγητή τον Νίκο Τρανό. Ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική, τη γραφιστική, τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, τη σκηνογραφία, καθώς και την εικονογράφηση βιβλίων. Διδάσκει ζωγραφική στο Vellios School of Art από το 2012.

Loader