Μια μουσική και χορευτική συνεργασία των Aνίτα Τομάσεβιτς, Μανώλη Νεοφύτου και Φώτη Νικολάου

Μια μουσική και χορευτική συνεργασία των Aνίτα Τομάσεβιτς, Μανώλη Νεοφύτου και Φώτη Νικολάου

Μια μουσική και χορευτική συνεργασία των Aνίτα Τομάσεβιτς, Μανώλη Νεοφύτου και Φώτη Νικολάου
PEER GYNT / Κύπρος

**ΛΕΜΕΣΟΣ 08.10.2019 @ 20.30 ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 10.10.2019 @ 20.30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ**

55’ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Το πρόβλημα του διαχωρισμού των ανθρώπων διευκολύνεται μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης… Η αναζήτηση της επανένωσης με την πηγή της έσχατης πραγματικότητας…

Υιοθετώντας διάφορους ρόλους για να δραπετεύσει από την πραγματικότητα, ο άνθρωπος δημιουργεί διαφορετικές ταυτότητες απέναντι στους άλλους, απλά και μόνο για να τους απορρίψει ξανά και ξανά όταν το κοινό αλλάζει, ζώντας έτσι στην αέναη παράλληλη πραγματικότητα των ψεύτικων ταυτοτήτων. Ανίκανος να συνδεθεί με την αληθινή φύση και τις δυνατότητές του, βρίσκεται σε μια συνεχή απάτη, όπου παρόλα τα πλούτη και την κοσμική επιτυχία, δεν μπορεί να βρει εσωτερική ικανοποίηση και ολοκλήρωση.

Εκεί, στην παρουσία της ολοκληρωτικής καταστροφής, η δημιουργικότητά του βρίσκεται στον πυρήνα του που έρχεται να τον δικάσει.

Ζώντας μέσα σε έναν παράλληλο, τεχνητά δημιουργημένο κόσμο, όπου οι ιστορίες φτιάχνονται σαν ένα άθροισμα της ζωής μας, το βασίλειο των ψευδών ταυτοτήτων γίνεται η νόρμα που κουβαλά τα κατεστραμμένα και εγκαταλειμμένα τοπία του εαυτού. Η δημιουργικότητα, οι «σκεπτόμενες σκέψεις» είναι αυτά που μετατρέπονται σε προσωπική ηθική και τέχνη, ως μέσο αποκάλυψης της πηγής και ως δρόμος προς τη λύτρωση.

Σύντομα βιογραφικά στοιχεία

Η Anita Tomasevich έδωσε συναυλίες σε Ολλανδία, Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Ρωσία και Σερβία. Έχει βραβευτεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, όπως το 1ο βραβείο στην Citta di Tortona (Ιταλία) και εμφανίζεται συχνά στην Κρατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση της Σερβίας. Σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία του Novi Sad και στο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης.

Ο Μανώλης Νεοφύτου σπούδασε στο Κρατικό Κονσερβατόριο Tchaikovsky της Μόσχας, στο Παρίσι και το Λονδίνο. Πήρε πολλά βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς πιάνου, όπως το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό μουσικής στο Παλέρμο (Ιταλία), το 4ο βραβείο στην Senigallia (Ιταλία), και το 2ο βραβείο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρόσφατες εμφανίσεις του περιλαμβάνουν συναυλίες στη Ζυρίχη, το Μόναχο και την Κύπρο.

Ο Φώτης Νικολάου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στη Νέα Υόρκη. Είναι ιδρυτής της Χοροθεατρικής Ομάδας X-it. Παρουσίασε έργα του σε φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Λυών, Τελ Αβίβ, Μόναχο κ.ά. Συνεργάστηκε με διεθνείς φορείς μεταξύ των οποίων οι, ΘΟΚ, Balich Worldwide Shows (Ιταλία), Black Box Dance Company (Δανία), Όπερα του Γκέτεμποργκ, Όπερα του Μάλμο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο κ.ά. Υπήρξε χορογράφος των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στην Αθήνα. Αποτελεί μόνιμο μέλος της Ομάδας Εδάφους του Δημήτρη Παπαϊωάννου (1993-2005). Του απονεμήθηκε το Βραβείο Χορογραφίας ΘΟΚ 2011-2013.

Συντελεστές: Concept / Δημιουργική ιδέα: Aνίτα Τομάσεβιτς και Μανώλης Νεοφύτου Χορογραφία: Φώτης Νικολάου Μουσικοί / πιανίστες: Μανώλης Νεοφύτου και Ανίτα Τομάσεβιτς Χορευτές: Φώτης Νικολάου, Βίκυ Κάλλα, Εύη Καρσερά, Γιάννης Οικονομίδης, Ήβη Χατζηβασίλείου Μουσική: Edward Grieg "Peer Gynt" Σουίτα για πιάνο με 4 χέρια και Andreja Andric Ηλεκτρονική σουίτα "Peer Synth" Φωτισμός: Αλεξάνταρ Γιότοβιτς Σχεδιασμός μάσκας: Μάρθα Φωκά

Loader