Στις 29 του μήνα το Φεστιβάλ Νέων

Στις 29 του μήνα το Φεστιβάλ Νέων

Στις 29 του μήνα το Φεστιβάλ Νέων
Up to You(th): Φεστιβάλ Νέων 2018

Με το σύνθημα «Up to You(th)», διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία, το Φεστιβάλ Νέων από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 και είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό, στέλνοντας και φέτος το μήνυμα πως η δύναμη και η ελπίδα του τόπου μας βρίσκονται στα χέρια της νέας γενιάς.

Στο Φεστιβάλ, πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οι νέοι, αφού στόχος του, είναι η ανάδειξη τους ως ένα από τα πιο ζωντανά και ελπιδοφόρα κομμάτια της κοινωνίας μας, ώστε να εμπνευστούν ακόμα περισσότεροι νέοι και να εμπλακούν ενεργά σε δημιουργικούς τομείς της κοινωνικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας

Πιο συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ θα υπάρχει και φέτος NGO Fair με τη συμμετοχή 70 και πλέον Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται σε θέματα εθελοντισμού, περιβάλλοντος, κοινωνικής προσφοράς, πολιτισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλους τομείς.

Επιπρόσθετα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές ταινιών μικρού μήκους από Κύπριους δημιουργούς (Geekotopos), να συμμετέχουν σε εναλλακτικά πειράματα επιστήμης από τη SciCo Cyprus. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συνομιλήσουν με game developers και cosplayers της Cyprus ComicCon, να δούν συναρπαστικές εφαρμογές τεχνολογίας, να γνωρίσουν τον θεσμό της ανταλλακτικής και «ανθρώπινης» βιβλιοθήκης, αλλά και να ενημερωθούν για τις Ευρωπαϊκές Εκστρατείες Life Stories και Aware. Στον χώρο, θα υπάρχει επίσης παιδική γωνιά με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μικρά παιδιά.

Δραστηριότητες:

Reggae και Ska με τους BlackOut

NGO Fair. Γνωριμία με 70+ οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε θέματα όπως περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα, υγεία, πολιτισμό κ.α. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το NGO-Support Centre και το Cyprus Youth Council.Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.Kıbrıs Gençlik Konseyi

Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη με το Human Library - Cyprus . Μάθε τις προσωπικές ιστορίες των ζωντανών «βιβλίων» που μπορείς να «δανειστείς» και να «διαβάσεις» ελεύθερα, μιλώντας με ανθρώπους που εκπροσωπούν διάφορες κοινωνικές ομάδες που βιώνουν διακρίσεις καθημερινά.

Basketball Jam με τους PeacePlayers International - Cyprus. Διασκεδαστικά παιχνίδια και δραστηριότητες καλαθόσφαιρας για όλες τις ηλικίες με σκοπό την άρσηπροκαταλήψεων και στερεοτύπων.

Cosplayers φωτογραφίζονται με το κοινό ενώ κύπριοι game developers δείχνουν τη δουλειά τους. Διοργανώνει η Cyprus Comic Con

Tech Fair. Drone simulator, ρομπότ, εικονική πραγματικότητα, και άλλες εφαρμογές τεχνολογίας.

PoetrySession. Κύπριοι δημιουργοί, μοιράζονται μαζί μας τα ποιήματα τους, στο chill out area του φεστιβάλ, από τις 19:30-21:00.

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη από την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης του Γραμματισμού. Αντάλλαξε βιβλία που δεν χρειάζεσαι με άλλα. Μια άτυπη «βιβλιοδρομία», με τα βιβλία στη θέση της σκυτάλης: ο καθένας μπορεί να προσφέρει ένα βιβλίο ανεξαρτήτως περιεχομένου και θεματολογίας, να το αφήσει εκεί, να πάρει κάποιο άλλο, να το επιστρέψει και ο κύκλος συνεχίζεται.

Περισσότερα εδώ

Loader