6 Sep 2018

Ατελείωτο καλοκαίρι, η όμορφη έκθεση ενός «Παφίτη από επιλογή»

Η έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου Χάρη Τσέβη θα περιλαμβάνει μια σειρά από μωσαϊκά σε καμβά και εγκαινιάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου

Ο Χάρης Τσέβης είναι ένας Ελλαδίτης visual designer και καλλιτέχνης του οποίου η δουλειά κάνει τον γύρο του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια. Έγινε διάσημος για την ανάπτυξη και καθιέρωση των δικών του καινοτομικών τεχνοτροπιών στα ψηφιακά μωσαϊκά. Έτσι ανάμεσα στους πελάτες του βρίσκει κανείς πολυεθνικές όπως η Nike, η Toyota, η Coca-Cola, μέσα ενημέρωσης όπως η Wall Street Journal, το Time ή το CNN και διαφημιστικές όπως η Leo BurnettHong Kong, η Saatchi & Saatchi Los Angeles και η Publicis New York.

Η δουλειά του χρησιμοποιείται στη διαφήμιση, τις εκδόσεις και την ενημέρωση αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη αναγνώριση και στο χώρο της τέχνης. Έργα του αυτού του είδους κοσμούν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σ’όλον τον κόσμο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η γιγαντιαία τοιχογραφία με την Golden Gate Bridge στο VIP lounge της Delta Airlines στο αεροδρόμιο του San Francisco, τα επίτειχα ψηφιδωτά για τα γραφεία της Nike στο Μεξικό οιεγκαταστάσεις στο σπίτι της Αμερικανικής Ολυμπιακής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και πολλά άλλα.

Έργα του επίσης βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές ή χώρους εργασίας, εστίασης και διασκέδασης. Μεγάλες διεθνείς γκαλερί και ειδικευμένοι έμποροι τεχνης βρίσκονται σε επαφή με τον καλλιτέχνη και προωθούν έργα του.

Αυτή είναι η πρώτη του ατομική έκθεση στην Κύπρο όπου διαμένει τα τελευταία 3 χρόνια.

Ο Τσέβης δηλώνει “Παφίτης από επιλογή”. Ακόλούθησε το όνειρό του να εγκατασταθεί στην Πάφο, όνειρο που είχε γεννηθεί σε κάποιες διακοπές στο Ξενοδοχείο Αλμύρα πριν 7 χρόνια. Είναι συμβολικό πως η πρώτη του έκθεση στη νέα του πόλη φιλοξενείται στον ίδιο χώρο όπου γεννήθηκε το .... κυπριακό όνειρο του καλλιτέχνη.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από μωσαϊκά σε καμβά. Τίτλος της ειναι: Endless Summer.

Το θέμα του είναι το Ατελείωτο καλοκαίρι.

Μια προσπάθεια να καταγραφούν στιγμές από μια εποχή φωτεινή και γλυκόπικρη, ωραία και ωραιοποιημένη. Στερεοτυπικά θέματα με ήλιο, θάλασσα και χαρά. Ινσταντανέ από παλιά λαϊκά περιοδικά και διαφημίσεις. Αθωότητα και νοσταλγία, κατανάλωση και προσπάθεια αγειοποίησης της ανάμνησης. Και μέσα σε αυτό το φωτεινό καλοκαίρι έρχονται μια σειρά από Αφροδίτες, που ταυτίζονται με τις διαφορετικέςυποστάσεις της αρχαίας θεάς. Πότε Ουρανίες και πότε Πάνδημες. Πάντοτε όμως πολυτεμαχισμένες, δημιουργημένες από ρετρό εικόνες της φύσης και έντονο χρώμα. Είναι τα χρώματα του καλοκαιριού της Πάφου και ολοκληρης της Κύπρου μας που κυριαρχούν. Γαλανά, μπλέ, χρυσά, πράσινα, κίτρινα, λευκά.

Τα μωσαϊκά του Ατελείωτου καλοκαιριού υμνούν τη ξεγνοιασιά, την ομορφιά, την αθωότητα και τη συνειδητοποίηση της απώλειάς τους. Τελικά υμνούν τη μοναδική νεότητα. Το μόνο ουσιαστικό κεφάλαιο αυτού του κόσμου. Που θα θέλαμε να κρατήσει για πάντα όπως το καλοκαίρι. Και που δε συμβιβαζόμαστε με την απρόσκοπτη κατανάλωση του.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου. Θα ανοίξει με ένα πάρτυ στο lounge Notios του Almyra την Παρασκευή 21/09 και ώρα 19:00 μμ.

Δες κι αυτά

Θεάματα