Ταξίδι στους Μύθους και Θρύλους

Ταξίδι στους Μύθους και Θρύλους

Ταξίδι στους Μύθους και Θρύλους
Στο πλαίσιο του Φανερωμένη 18

Ένα μουσικό ταξίδι στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και Κύπρου, που χωρίς φειδώ τροφοδότησε μεγάλους συνθέτες, επιχειρεί η μουσική παράσταση “Ταξίδι στους Μύθους και Θρύλους”.

Με όχημα την τέχνη του λυρικού τραγουδιού, μια πολυπληθής ομάδα ταλαντούχων ερμηνευτών και μουσικών, επιχειρούν ένα μουσικό ταξίδι στην Ελληνική και Κυπριακή παράδοση και μυθολογία.

Μια ενδιαφέρουσα και άκρως διαφωτιστική τραγουδοαφήγηση, που συγκινεί με τις δυνατές εικόνες, τα αέναα σύμβολα, την επαναστατική πίστη στον άνθρωπο αλλά και στη δύναμη της μοίρα, καλεί τους θεατές να βυθιστούν στις λέξεις και στις νότες.

Το κονσέρτο απαρτίζεται από άριες και τραγούδια από τον Ερωτόκριτο (Δ. Μάραμη). Το τραγούδι της Ευρυδίκης (Μ. Χατζιδάκης), την Αροδαφνούσα – Φαντασία πάνω σε Κυπριακή Μεσαιωνική μελωδία (Α. Μπαλτά), αλλά και την Αροδαφνούσα ως Κυπριακό Δημοτικό Τραγούδι, τη Λιερή (Κυπριακό Δημοτικό Tραγούδι), Les fêtes de Paphos (C. Mondonville), τη Τελευταία Βασίλισσα της Κύπρου - La Reine de Chrypre (F. Halevy), κ.ά.

Οι ιστορίες αυτές θα ενωθούν με αναφορές από την Ελληνική Μυθολογία με άριες από τον Ορφέα και Ευρυδίκη(C.Gluck), Διδώ και Aινείας (H.Purcell), τον Ορφέα στον Άδη (J.Offenbach) και τον Πυγμαλίων (J. Rousseau).

Ο αφηγητής, μαζί με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες θα μεταφέρουν το κοινό τους σε μια μυθική εποχή, που εμπλέκονται θνητοί, θεοί, βασιλιάδες και ιππότες γύρω από το αιώνιο ζήτημα της αγάπης.

Συντελεστές του κονσέρτου είναι καταξιωμένοι σολίστ Μαρίζα Αναστασιάδη (σοπράνο), Έλλη Αλονέφτου (μέτζο-σοπράνο), Μάριος Ανδρέου (τενόρος) και Augusto Garcia (μπάσος). Στο πιάνο θα βρίσκεται οι Πλωτίνος Μικρομάτης και Zbynek Maruska , ενώ η Ορχήστρα Δωματίου Concordia θα ενισχύει μουσικά το ταξίδι στο χρόνο.

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21:00 Αυλή Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία / 22128157 Είσοδος ελεύθερη

Οι πόρτες για το κοινό ανοίγουν στις 20:00 και κλείνουν με τη συμπλήρωση των θέσεων. Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni 18, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Loader