15 random σκέψεις για το κυκλοφοριακό της Λευκωσίας

15 random σκέψεις για το κυκλοφοριακό της Λευκωσίας

Θα λέγαμε ότι το χιούμορ σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι μονόδρομος αλλά φοβόμαστε μην τον κλείσουν κι αυτόν

Θα κλείσει και η Κένεντι γιατί ως γνωστόν έχουμε δήμαρχο από Τζάκι.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου. Κυριολεκτικά, θα πρέπει να είσαι γαμημένος πιλότος για να κυκλοφορείς στη Λευκωσία. 

Κλειστοί δρόμοι, οδοφράγματα, παρακάμψεις, ταλαιπωρία, κατά τ’ άλλα είναι η βόρεια Λευκωσία που θεωρείται «κατεχόμενη».

Πάντως το παράκανε με τα οδοφράγματα ο Δήμος Λευκωσίας, προχθές για να μπω κέντρο έδειξα διαβατήριο στην Κυριάκου Μάτση.

Ο Γιωρκάτζης είναι ο μοναδικός πολιτικός στην ιστορία που μας ανάγκασε να αναφωνήσουμε «λόγια, όχι έργα».

Κάθε δρόμος που κλείνει έχει συμβολική ονομασία: Καλλιπόλεως (για να θυμίζει την καταδικασμένη μάχη που δίνεις με το κυκλοφοριακό), Ομήρου (όπως αισθάνεσαι κάθε φορά που κατεβαίνεις στο κέντρο), Κένεντι (θύμα κι αυτή της διαβόητης «κατάρας» της γνωστής οικογένειας) κι ένας Θεός ξέρει τι σκοπεύουν να μας κάνουν αν κλείσουν η Πουλίου και Καποτά.

Λευκωσία, η πόλη όπου στις ανασκαφές του μέλλοντος θα βρίσκουν πάλι ανασκαφές.

Οι δρόμοι της Λευκωσίας δεν έχουν τη δική τους ιστορία. Είναι ιστορία. 

Ξεχάστε τις κοινότοπες εκδηλώσεις και τα νερόβραστα χάπενινγκ, η νέα ατραξιόν του Δήμου Λευκωσίας θα είναι το ετήσιο Escape Nicosia όπου οι συμμετέχοντες θα παγιδεύονται στο κέντρο της πόλης με στόχο να καταφέρουν να βγουν από κει σε ορισμένο χρόνο λύνοντας διάφορους γρίφους. Αν δεν τα καταφέρουν η τιμωρία τους θα είναι να μείνουν για πάντα εκεί με δήμαρχο τον Γιωρκάτζη.

Για εσάς που γκρινιάζετε ότι η Λευκωσία δεν φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις ο Δήμος έχει την καλύτερη απάντηση: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρκούρ!

Ο Γιωρκάτζης λογικά είναι κρυφός μεγαλομέτοχος σε startup αερομεταφοράς ανθρώπων με drones αλλά εννοείται πως δεν κλείνει τους δρόμους γι’ αυτό. Επίσης η εταιρεία ονομάζεται «Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης & Συνεργάτες»  αλλά ο Δήμαρχος, αν και διατηρεί γραφείο στις εγκαταστάσεις, εννοείται πως δεν έχει την παραμικρή σχέση μαζί του και -μαντέψτε- δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην τον πιστέψουμε.

Φιλειρηνιστής και κατά του ένοπλου αγώνα ο Κυριάκος Μάτσης μέχρι που θα επιχειρούσε να περάσει απ’ τη φερώνυμη οδό.

Ξέρει τι κάνει και κλείνει όλους τους δρόμος ο δήμαρχος. Όταν οι δημότες του πουν στις επόμενες εκλογές να πάει σπίτι του εκείνος θα ρωτήσει πολύ απλά “πώς;”

Όχι ότι άργησε πολύ η Πλατεία Ελευθερίας αλλά σε μερικά χρόνια θα μπορεί να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος.

Και μην ξεχνάτε, τα μποτιλιαρίσματα, η ταλαιπωρία, η αργοπορία, τα νεύρα, τα μπινελίκια και τα πρωινά γαμωσταυρίδια είναι μια προσφορά:

 

exipni poli

Loader