Η ιστορία με το βιτριόλι και ο σαδισμός της κλειδαρότρυπας

Η ιστορία με το βιτριόλι και ο σαδισμός της κλειδαρότρυπας

Κανιβαλίζοντας φρίκη

Στην κεντρική εικόνα σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Το Βήμα

Τον τελευταίο μήνα αλλά και αυτές τις μέρες - από τότε που συνελλήφθη η γυναίκα που φέρεται να είναι πίσω από την επίθεση- το θέμα που μονοπωλεί την ειδησεογραφία στο ίντερνετ αλλά και τις συζητήσεις σε παρέες είναι το παρασκήνιο του περιστατικού.  

Μέσα στο σαββατοκύριακο, έπιασα τον εαυτό μου να ξεσκονίζει μανιωδώς ότι έχει γραφτεί για την επίθεση - από τις καταθέσεις των γειτόνων μέχρι τα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης- με την ίδια πόρωση που σε πιάνει όταν κολλήσεις μ’ένα true crime series στο Netflix. Ελληνικές φυλάδες δημοσιεύουν τώρα και φωτογραφίες της “βιτριολίστριας” ενω στα σχόλια κάτω από τα άρθρα, οι εικασίες και τα κουτσομπολιά για την ‘βιτριολισμένη’ δίνουν και παίρνουν. 

Η δημοσιογραφική καφρίλα και ο σεξισμός κυριαρχούν σε κάθε περιγραφή. Η “εντυπωσιακή 35χρονη από το Παγκράτι”, “οι δύο ξανθιές γυναίκες που ήταν τα κορίτσια της διπλανής πόρτας”, “ο μοιραίος άντρας για τον έρωτα του οποίου συνέβησαν όλα”. Και από κάτω σημερινό, ενδεικτικό σχόλιο αναγνώστη: “Ασχολείται όλη η Ελλαδα με δυο γυναίκες οι οποίες ειναι οι μπουζουκογκόμενες απο την επαρχία και μοιάζουν και οι 2 τουλαχιστον για 45+. Για τα μάτια του Νώντα, ο οποίος φαντάζεστε πως θα ειναι φατσικά και σαν στυλ. Κλασσικός επαρχιώτης 40αρης σαβούρας.Το θεμα κούρασε”.

Ανήκουμε οι περισσότεροι δυστυχώς σ’ένα αδηφάγο κοινό που καταναλώνει την πληροφορία σαν θέαμα, τις περισσότερες φορές αγνοώντας ότι πρόκειται για ένα πραγματικό, φρικαλέο περιστατικό. Μια νεαρή γυναίκα της οποίας η ζωή έχει καταστραφεί για πάντα έγινε από την πρώτη στιγμή της επίθεσης αντικείμενο συζήτησης και χλεύης επειδή βγήκαν στη φόρα οι φωτογραφίες της από ταξίδια και χλιδάτη ζωή - αρα δεν μας τα λέει καλά. Στη συνέχεια, η αστυνομία προχωράει σε σύλληψη ύποπτης και ξεκινάμε το παιχνίδι της ψυχιατρικής διάγνωσης, κανιβαλίζοντας μεταξύ άλλων τα λάθη που έκανε σχεδιάζοντας την επίθεση.  

Η επίθεση με το βιτριόλι σοκάρει - όχι μόνο για την πρωτοφανή βία και τις συνέπειες της - αλλά κυρίως για την απουσία ουσιαστικού κινήτρου περα μιας εξωφρενικής ερωτικής εμμονής και τον ρόλο των social media μέσα σε αυτήν. Γι’αυτό και μπαίνοντας στην διαδικασία να μάθουμε το παρασκήνιο, μας ιντριγκάρει ακόμα πιο πολύ η αποκάλυψη μιας αλήθειας που ξεπερνά την κάθε φαντασία. Τελικώς, κανιβαλίζοντας την φρίκη, αισθανόμαστε λίγο καλύτερα για τους εαυτούς και τις ζωές μας, επιλέγοντας να ξεχάσουμε για λίγο ότι η ανθρώπινη διαστροφή, σου σκάει κάποιες φορές εκεί που δεν την περιμένεις. 

Loader