Η Εμανουέλλα βρίσκει το θαυμαστό θάρρος να μιλήσει για τον ομαδικό βιασμό που έζησε στην εφηβεία της

Η Εμανουέλλα βρίσκει το θαυμαστό θάρρος να μιλήσει για τον ομαδικό βιασμό που έζησε στην εφηβεία της

Από τα πιο συγκινητικά και εμπνευστικά επεισόδια που έχουν προβληθεί στο Woman to Woman μέχρι σήμερα

«Όταν σου κρατάνε το στόμα κλειστό βιάζοντάς σε ο ένας πίσω από τον άλλο, δεν βγαίνει φωνή ακόμη και όταν σου το αφήνουν».

Η Εμάνουελλα Αντωνιάδου, σε ένα από τα -μέχρι σήμερα- πιο συγκινητικά επεισόδια του Woman to Woman βρίσκει το θαυμαστό θάρρος να εξιστορήσει δημόσια ένα συγκλονιστικό, επώδυνο και καθοριστικό για τη ζωή της συμβάν. 

«Ταξιδεύει» πίσω στον χρόνο, 28 χρόνια πριν, όταν λίγο προτού κλείσει τα 16 της έτη, έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Τέσσερις άνδρες που, όπως λέει, συνδέονται και με έναν φόνο που έγινε στη συνέχεια -και ο οποίος συγκλόνισε το παγκύπριο αφού ήταν από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που έγιναν στη χώρα μας-, την στιγμάτισαν όλα αυτά τα χρόνια. 

Σήμερα, αποφασίζει να μιλήσει, για να βοηθήσει και άλλα παιδιά που βίωσαν κακοποίηση, να κάνουν το ίδιο και για να καταλάβουν ότι δεν φταίνε για ότι τους έχει συμβεί.

Η αντιμετώπιση του επί καθήκοντι αστυνομικού που έλαβε την κατάθεσή της, ο οποίος την ρώτησε τι φορούσε και αν τους προκάλεσε, η παρότρυνση να μην προχωρήσει σε γραπτή καταγγελία, οι ενοχές που η ίδια αισθανόταν μετά από αυτό. 

3444567889

Οι τραυματικές μνήμες που τη συντρόφευαν σε μόνιμη βάση, η απόπειρα αυτοκτονίας λίγο μετά το βιασμό, ο θυμός που μετατράπηκε σε επιθετική στάση, η τοξική σχέση που ακολούθησε, η εμπειρία με τον επιθετικό καρκίνο που σύμφωνα με τους γιατρούς, της άφηνε μόνο έξι μήνες ζωής αλλά και ο ρατσισμός που δεχόταν λόγω χρώματος.

Μια συνέντευξη που προκαλεί ένα κράμα έντονων συναισθημάτων.

Ακολουθεί ολόκληρο το επεισόδιο «Woman to Woman» που προβλήθηκε από την Digital

Η έρευνα, επιμέλεια και παρουσίαση γίνεται από τη δημοσιογράφο Νίκολα Καρατζιά.

Σκηνοθεσία επεισοδίου: Αναστάζια Λουκά

Κινηματογραφιστής: Παντελής Αναστασίου

Μοντάζ: Χριστιάνα Κελλάρη

Στείλτε μας και τις δικές ιδέες, προτάσεις για φιλοξενούμενους ή ακόμη και τη δική σας ιστορία στο: [email protected]

Loader