23 Mar 2018

The 20 euros Review στο «Barrafino»

Γεύμα (κυρίως πιάτο) με ποτό από 15 μέχρι 20 ευρώ

Γράφει η Στέφανη Μαρίσα Λάμπρου.

Αν ήταν ... γυναικείο ένδυμα θα ήταν το little black dress που ταιριάζει για όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Είτε για πρώτο ραντεβού, είτε για γεύμα εργασίας, είτε για οικογενειακό, κυριακάτικο μεσημεριανό, το εστιατόριο Barrafino στο κέντρο της Λευκωσίας μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες, καθώς έχει ένα ποικίλο μενού που καλύπτει όλα τα γευστικά γούστα.

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Πολλοί, συμπεριλαμβανομένων αρκετών interior designers, παραβλέπουν την άνεση των καθισμάτων σε εστιατόρια. Ευτυχώς στο συγκεκριμένο εστιατόριο η άνεση προέχει με μεγάλες άνετες καρέκλες οπού μπορείς να καθίσεις με τις ώρες και να απολαύσεις φαγητό. Είναι ένας αρκετά όμορφος και περιποιημένος χώρος. Tον επισκεφθήκαμε ένα βράδυ πρόσφατα και μας άρεσε ιδιαίτερα ο χαμηλός φωτισμός.

ΦΑΓΗΤΟ
Αν και γνωστό για την εντυπωσιακή γκάμα των κρασιών του, επιλέξαμε να επικεντρωθούμε στο φαγητό. Για ορεκτικά επιλέξαμε το λαυράκι καρπάτσιο με φινόκιο και πράσινο μήλο με ελαφριά σάλτσα εσπεριδοειδών. Γενικώς είμαι λάτρης του καρπάτσιο και αυτή η εκτέλεση μου άρεσε ιδιαίτερα.

Για κυρίως δοκιμάσαμε το μωσαϊκό θαλασσινών με χτένια, γαρίδες, λαβράκι, σολομό, μαύρα μύδια με σάλτσα από άσπρο κρασί και σαφράν. Γενικά τα ψαρικά ήταν σωστά μαγειρεμένα και μπόρεσα και εντόπισα και τη μυρωδιά του σαφράν.

Δοκιμάσαμε ακόμη το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με σάλτσα από σταφύλι και σταφίδα με πουρέ σελινόριζας και λαχανικά. Το κοτόπουλο ήταν αρκετά ζουμερό και κατ’ ευχαριστήθηκα το γεγονός ότι για πουρέ, αντί της καθιερωμένης πατάτας, χρησιμοποιήθηκαν parsnips.

Για επιδόρπιο μοιραστήκαμε την πανακότα με φρέσκες φράουλες και coulis κόκκινων φρούτων και ήταν εξαιρετική. Ελαφριά στη χώνεψη και με πλούσια κρεμώδη γεύση που σπάει όμορφα με τη γλυκόπικρη γεύση των φρούτων.

Γενικώς ο σεφ Χριστός Χατζηλύρας έχει καταφέρει να συνθέσει ένα ποικιλόμορφο και αρκετά ισορροπημένο μενού, με καλαίσθητα πιάτα που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε Κυριακή στο BARRAFINO έχει μπουφέ και μεταξύ άλλων σερβίρονται πιάτα όπως υπέροχες γαρίδες σαγανάκι, χοιρινή μπριζόλα και για τους λάτρεις των ζυμαρικών γεμιστά τορτελίνι σπανάκι με σάλτσα ντομάτας και κρέμας και λιαστές ντομάτες.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Εξαιρετική εξυπηρέτηση και πολύ πρόθυμο και βοηθητικό προσωπικό. Μια επίσκεψη θα σας πείσει!

Σχετικά με την συντάκτρια

Στέφανη Μαρίσα Λάμπρου

Η Στέφανη Μαρίσα πιστεύει ότι ο κυνισμός είναι ένδειξη ρομαντισμού και ο σαρκασμός βασικό συστατικό του χιούμορ. Επίσης πιστεύει πως ο Δάντης θα έγραφε μια διαφορετική εκδοχή της «Κόλασης» αν γνώριζε τους Κύπριους πολιτικούς

Δες κι αυτά

The 20 Euros Review