Αν δεν έχεις δει το “Beef” στο Netflix, ήρθε η ώρα να το κάνεις

Αν δεν έχεις δει το “Beef” στο Netflix, ήρθε η ώρα να το κάνεις

Μια limited series με στοιχεία μαύρης κωμωδίας και δράματος που θα δεις μέσα σε μια μέρα

Η πλέον καταξιωμένη σειρά του Netflix, αν και βγήκε το προηγούμενο έτος, ακόμα συζητιέται ανάμεσα σε παρέες. Οι πρωταγωνιστές Ali Wong και Steven Yeun έχουν πλέον στην κατοχή τους από μία χρυσή σφαίρα και ένα Emmy, όπως και η ίδια η σειρά, η οποία έχει κερδίσει κι άλλα, πολλά βραβεία.

Το μικρό αριστούργημα του Lee Sung Jin είναι μια ωδή στον νόμο του Μέρφυ: “Αν μπορεί να πάει κάτι στραβά, θα πάει στραβά”. 

Όλα ξεκινούν με ένα road rage μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, της Amy και του Danny, οι οποίοι δε θα φαντάζονταν ποτέ τους πόσο θα επηρεάσει ο ένας τη ζωή της άλλης. 

Η τροπή στις ζωές τους μετά το περιστατικό της οργής τους, αλλάζει δραματικά και εμείς παρακολουθούμε με αγωνία πόσο μπορεί να πάρει κανείς την “κατιούσα” από μία λανθασμένη απόφαση της στιγμής. Η πλοκή της σειράς ξεδιπλώνεται με περίτεχνο τρόπο, που “εθίζει” το θεατή να την τελειώσει μέσα σε μια μέρα. Με την έλλειψη της ψυχραιμίας των πρωταγωνιστών να είναι το έναυσμα στο “ongoing beef”, γίνονται υποχείρια της οργής τους και “ανταλλάζουν πυρά” με μόνο σκοπό να καταστρέψει η μία τον άλλον. Την ίδια ώρα, παρακολουθούμε τους λόγους που οι ίδιοι έχουν τόσο συσσωρευμένο θυμό, αν και ανήκουν σε εντελώς διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι και τους απασχολούν εντελώς διαφορετικά προβλήματα σε ένα πεδίο δράσης του παράλληλου οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος. 

Ωστόσο η σειρά δε χαρίζει μόνο γέλιο. Με επιδέξιο τρόπο μας μεταδίδει ένα σημαντικό λανθάνον μήνυμα: Πώς η ψυχολογία των ανθρώπων επηρεάζεται ανεξαρτήτως του οικονομικου τους υπόβαθρου, τους μηχανισμούς άμυνας που αναπτύσσει κανείς, τους τρόπους αντίδρασης και δράσης απέναντι σε τραυματικά συμβάντα, το αίσθημα της αυτοδικίας που κατακλύζει κάθε υποκείμενο και πως το εσωτερικό ταξίδι στην πραγματική αυτογνωσία δεν είναι καθόλου ευχάριστο.  

 

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Loader