Αν είστε λάτρεις των road trips ή των μονοπατιών της φύσης, αυτο το χωριό είναι για σας

Αν είστε λάτρεις των road trips ή των μονοπατιών της φύσης, αυτο το χωριό είναι για σας

Περάστε μια ευχάριστη μέρα ανακαλύπτοντας τις ομορφιές του νησιού!

Η κοινότητα της Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων είναι κρυμμένη σε μια κατάφυτη κοιλάδα, περιτριγυρισμένη από ατελείωτους αμπελώνες και ελιές.

Ένα από τα ωραιότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων αν σας αρέσει η φύση είναι να κάνετε πεζοπορία στα πολλά μονοπάτια που περνούν από τη γύρω ύπαιθρο. Σε αυτά τα μονοπάτια σας περιμένουν πανέμορφα τοπία και ευκαιρίες για να παρατηρήσετε ιθαγενή είδη στο φυσικό τους περιβάλλον. Αν πάλι προτιμάτε βόλτα με τ’αμάξι, η περιοχή θα σας ανταμείψει αναλόγως! 

To χωριό της Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή. Η παραδοσιακή κυπριακή ζωή είναι εγκλωβισμένη μέσα στις πετρόχτιστες εξοχικές κατοικίες, τις στροφές και το μαγευτικό φυσικό τοπίο της. Για όσους αναζητούν μια ανάπαυλα από τον γρήγορο σύγχρονο κόσμο, η τοποθεσία του χωριού ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους και αμπελώνες είναι ιδανική.

Το ήρεμο περιβάλλον και η ζεστή φιλοξενία κάνουν αυτή την κοινότητα ιδανικό μέρος για ένα roadtrip. Φανταστείτε τον εαυτό σας να πλανάται χαλαρά στα γοητευτικά πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού, να απολαμβάνει την αγέραστη αρχιτεκτονική και ίσως να ξεκινάει μια συζήτηση με έναν φιλικό ντόπιο που είναι πρόθυμος να σας πει ιστορίες του παρελθόντος του τόπου!

αγια μαρινα κελοκεδαρων

Λευκωσία – Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων

Ξεκινήστε τη διαδρομή σας προς το γραφικό χωριό, Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων, χρησιμοποιώντας τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού. Αφήστε τον αυτοκινητόδρομο, επιλέγοντας την έξοδο προς Αγία Βαρβάρα. Αφού διασχίσετε τα χωριά Αγία Βαρβάρα, Αξύλου, Ελεδιό, σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων θα συναντήσετε την Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων με το εξαίσιο φυσικό περιβάλλον. Από τη Λευκωσία μέχρι την Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων, θα χρειαστείτε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Λεμεσός – Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων

Η πιο πάνω διαδρομή ισχύει και με αφετηρία τη Λεμεσό. Για να καλύψετε τη διαδρομή από Λεμεσό προς την Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων, με κανονική ταχύτητα θα χρειαστείτε περίπου 35 λεπτά.

αγια μαρινα

Πηγή φωτογραφιών

Loader