SanTa Lefkara δεν έχει!

SanTa Lefkara δεν έχει!

Το ωραιότερο χωριό της Κύπρου, μεταμορφώνεται σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό και μας προσκαλεί την Κυριακή να ανοίξουμε τον κύκλο των εκδηλώσεων που ετοίμασε

Ο Δήμος Λευκάρων ανήκει και φέτος στην ομάδα των 7 περιοχών της Κύπρου με το σλόγκαν SanTa Lefkara όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υφυπουργείου Τουρισμού θα λειτουργήσουν από το Σάββατο 25 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου χριστουγεννιάτικα χωριά.

Τι μπορεί να πει κανείς για τα όμορφα Λεύκαρα. Μία ιστορική κοινότητα της Κύπρου, φημισμένη και ξακουστή διεθνώς για τα σπάνια κεντήματά της, την τέχνη της αργυροχοϊας, τα νόστιμα λουκούμια της αλλά και την ομορφιά της αρχιτεκτονικής της. 

Ένα πανέμορφο χωριό τόσο ξεχωριστό για την Κύπρο που συγκεντρώνει τόσα πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μας κάνουν περήφανους. Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός για ντόπιους και ξένους τα Λεύκαρα έχουν να προσφέρουν πολλά στον κάθε επισκέπτη. Ιστορία, πολιτισμό, τέχνες, λαογραφία, ζεστή φιλοξενία, ομορφιά και γαστρονομία. 

Τα ξακουστά Λεύκαρα, που σμίγουν τους μύθους, τους θρύλους τους με την ιστορία τους μας προσκαλούν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από τις 17:00 για να βιώσουμε την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που έχει στηθεί εκεί αλλά και την φωταγώγηση της κοινότητας. Φέτος, τα Λεύκαρα θα πρωτοτυπήσουν στολίζοντας το ψηλότερο φυσικό δέντρο της Κύπρου, ένα κυπαρίσσι που ξεπερνά σε ύψος τα 26 μέτρα και βρίσκεται στην αυλή του παλιού δημαρχείου της κοινότητας. 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η αγαπημένη μας τραγουδίστρια και πρέσβειρα του Προορισμού Αριστείας της Ορεινής Λάρνακας Στέλλα Γεωργιάδου θα βρεθεί εκεί για να μας τραγουδήσει το νέο της χριστουγεννιάτικο τραγούδι και όχι μόνο. 

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει τα εγκαίνια και τη φωταγώγηση, παρέλαση της φιλαρμονικής με μαζορέτες σε όλο το χωριό, παρέλαση από την παιδική φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας και τις μαζορέτες του Σωματείου Κυπρίων Οδηγών. Θα ακολουθήσουν λατινοαμερικάνικοι χοροί, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από σαξόφωνο, βιωματικό εργαστήριο κεντήματος, μουσικές και τραγούδια με την Βάσω Νικολή και τα Αιγιοπελαγίτικα αλλά και τραγούδια από την Παιδική Χορωδία Λευκάρων. 

Μέσα σε αυτό το όμορφο γιορτινό κλίμα θα περπατήσετε στα σοκάκια, θα γνωρίσετε τα περίπτερα με τα λογής λογή καλούδια, λιχουδιές, street food, vegan πιάτα, χειροτεχνίες, επίσκεψη σε εργαστήρια και πολλά πολλά άλλα. 

9

Loader