10 φθηνοί προορισμοί στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2024

10 φθηνοί προορισμοί στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2024

Αναζητάτε προορισμούς για το καλοκαίρι που να έχουν φθηνή διαμονή ή χαμηλό κόστος εισιτηρίων; Δείτε τη λίστα με φθηνούς καλοκαιρινούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα!

Ανέκαθεν η επιλογή ενός ελληνικού νησιού για τις καλοκαιρινές μας διακοπές υπήρχε πρώτη στη λίστα. Ωστόσο, η ανοδική πορεία των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και των καταλυμάτων στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει να μην φαντάζει και μία τόσο οικονομική επιλογή, αφού υπάρχει αρκετός κόσμος που ψάχνει πού να πάει το καλοκαίρι με χαμηλό κόστος.

Πάμε να δούμε μερικές επιλογές!

Άγιος Ιωάννης Πηλίου

αγιος ιωαννης

Ο Άγιος Ιωάννης Πηλίου είναι προσβάσιμος από αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και αποτελεί έναν αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό. Βρίσκεται σε απόσταση 55 χλμ. από τον Βόλο, βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου Πελάγους και περιβάλλεται από καταπράσινες εκτάσεις. 

Γενικά το Πήλιο είναι ονειρικό το καλοκαίρι και συγκεκριμένα ο Άγιος Ιωάννης και το Χορευτό αποτελούν τις καλύτερες περιοχές για διαμονή το καλοκαίρι στο Πήλιο.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα μπορείτε να μείνετε στο camping που βρίσκεται πριν την παραλία Παπά Νερό. Εναλλακτικά θα βρείτε αρκετές επιλογές από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αγκίστρι

αγκιστρι

Το Αγκίστρι είναι ένα από τα πιο κοντινά νησιά στην Αθήνα. Μπορείτε να πάρετε πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά και να φτάσετε στο νησί μέσα σε 1-1,5 ώρα. Το εισιτήριο κοστίζει 13.50-19.50€. 

Είναι ένα καταπράσινο νησί του Σαρωνικού κόλπου, που μπορεί να σας προσφέρει οικονομικές διακοπές. Στο νησί υπάρχουν δύο λιμάνια, το ένα βρίσκεται στη Σκάλα και το άλλο στο Μεγαλοχώρι, δηλαδή στη χώρα του νησιού. 

Αν είστε λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ μπορείτε να το ερευνήσετε, καθώς είναι συνηθισμένο στο νησί. Διαφορετικά θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να μείνετε στο Αγκίστρι και να απολαύσετε τις διακοπές σας.

Αμοργός

αμοργος

Η Αμοργός είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των νέων. Το ταξίδι στην Αμοργό μπορεί να είναι μία από τις επιλογές για οικονομικές διακοπές – το νησί είναι πανέμορφο, έχει υπέροχες παραλίες και ένα ιδιαίτερο στυλ διασκέδασης.

Αρκετοί επισκέπτες επιλέγουν να κάνουν κάμπινγκ στην Αμοργό – υπάρχουν τρία οργανωμένα κάμπινγκ. Μην παραλείψετε να περιηγηθείτε στα αξιοθέατα της Αμοργού, πχ Μοναστήρι Χοζοβιώτισσας και να εξερευνήσετε όσες περισσότερες παραλίες μπορείτε.

Χώρα, Αιγιάλη, Κατάπολα, Θολάρια, οι τοπ οικισμοί για να εξερευνήσετε και να μείνετε στην Αμοργό. Το μεταφορικό μέσο είναι αρκετά χρήσιμο για να γυρίσετε το νησί, αλλά υπάρχουν και λεωφορεία που καλύπτουν τα βασικότερα μέρη. 

Για να πάτε στην Αμοργό θα πρέπει να πάρετε πλοίο από τον Πειραιά, με τις ώρες ταξιδιού να κυμαίνονται από 5,5 ως 8,5 και το κόστος εισιτηρίου να ξεκινάει από τα 50€.

Αλλόνησος

αλλονησος

Η Αλόννησος είναι μία εξαιρετική ιδέα για χαλαρωτικές διακοπές. Βρίσκεται στις Σποράδες και μπορείτε να πάρετε πλοίο από το λιμάνι του Βόλου. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 40€.

Όπως όλα τα νησιά των Σποράδων έτσι και η Αλόννησος έχει παραδεισένια ομορφιά, με καταγάλανα νερά και μπόλικο πράσινο. Στα βόρεια του νησιού ζουν φώκιες Monachus-Monachus και εκεί λειτουργεί το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Σποράδων.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Κάστρο (το ψηλότερο σημείο της χώρας) και να περιηγηθείτε στις όμορφες παραλίες του νησιού (Κοκκινόκαστρο, Λεφτός Γιαλός, Τζώρτζη Γιαλός, Χρυσή Μηλιά, Άγιος Δημήτριος, Μεγάλη Άμμος, Μικρός & Μεγάλος Μουρτάς).

Θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία σε προσιτές τιμές για διαμονή στην Αλόννησο είτε στο Πατητήρι, είτε στη Χώρα Αλοννήσου στη Βότση αλλά και στα Καλαμάκια.

Θάσος

Η Θάσος είναι μια επίσης μια οικονομική πρόταση. Σχεδόν σε όλη την ακτογραμμή υπάρχουν παραθαλάσσιοι οικισμοί και παραλίες. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα του Λιμένα: Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Αρχαίο Θέατρο και Αρχαιολογικό Μουσείο και να επισκεφθείτε τον οικισμό Παναγιά.

Σημείωση: Αν θέλετε να έχετε άμεση πρόσβαση στη νυχτερινή ζωή επιλέξτε για διαμονή τον Ποτό.

Ικαρία

ικαρια

Η Ικαρία είναι ένα από τα αγαπημένα νησιά αρκετών. Μπορείτε να φτάσετε στην Ικαρία με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο κάνει γύρω στις 7 ώρες για να φτάσει και κοστίζει από 58€ μέχρι 72€. Μην απογοητευτείτε με τις τιμές των εισιτηρίων, η ζωή στην Ικαρία είναι αρκετά φθηνή, όπως και η διαμονή.

Καταρχάς, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών που κάνουν κάμπινγκ στο νησί. Αν δεν σας ενδιαφέρει αυτό το σενάριο διαμονής στην Ικαρία μπορείτε να κλείσετε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή αν είστε μεγάλη παρέα ένα ολόκληρο σπίτι. Έτσι θα σας βγει αρκετά πιο οικονομική η διαμονή. 

Για να περάσετε καλά στην Ικαρία δεν χρειάζεστε πολλά. Τα πανηγύρια είναι ο κύριος τρόπος διασκέδασης,  και εκεί το ικαριώτικο κρασί ρέει άφθονο.

Για να εξερευνήσετε το νησί θα πρέπει να έχετε όχημα, διαφορετικά μπορείτε να κάνετε ωτοστοπ – κάτι αρκετά συνηθισμένο στην Ικαρία.

Κεφαλονιά

κεφαλονια

Πρόκειται για ένα μεγάλο νησί που δεν υστερεί σε τίποτα από τα υπόλοιπα Επτάνησα, έχει υπέροχες παραλίες, κολπίσκους και φυσικά αρκετό πράσινο. 

Υπάρχουν πολλοί παραθαλάσσιοι οικισμοί για διαμονή στην Κεφαλονιά, για κάθε γούστο και κάθε μπάτζετ. Το Αργοστόλι είναι η περιοχή που θα σας πρότειναν αρκετές επισκέπτες, αλλά υπάρχουν κι άλλες υπέροχες τοποθεσίες όπως το Φισκάρδο, η Λάσση, το Ληξούρι, ο Άσος, η Σάμη κ.α.

 Κύθηρα

κυθηρα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πάτε στα Κύθηρα, όπως με πλοίο από τον Πειραιά, με αεροπλάνο από την Αθήνα, με πλοίο από τη Νεάπολη, το Γύθειο και την Κίσσαμο Χανίων. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κοστίζουν το πολύ 22€ και έτσι γίνεται ένας προσιτός προορισμός.

Το νησί έχει μεγάλη ομορφιά και είναι ιδανικό να σας προσφέρει έναν μοναδικό αέρα, που θυμίζει από τη μία τα Επτάνησα, από την άλλη τις Κυκλάδες αλλά μπορεί και την Κρήτη. 

Η καλύτερη περιοχή για διαμονή στα Κύθηρα είναι η Χώρα, αλλά για να βρείτε διαθεσιμότητα και χαμηλές τιμές θα πρέπει να κάνετε κράτηση αρκετό καιρό πριν. 

Αν δεν βρείτε μην απογοητευτείτε, ο Αβλέμονας, το Διακόφτι και η Αγία Πελαγία προσφέρουν επίσης καταλύματα για να σας φιλοξενήσουν.

Λήμνος

λημνος

Η Λήμνος είναι ένα από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Η πρόσβαση στη Λήμνο γίνεται με πλοίο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (4 ώρες με ταχύπλοο και 7 ώρες με συμβατικό πλοίο) και αεροπορικώς.

Το νησί έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τις Αμμοθίνες, την Αλυκή, τον υδροβιότοπο στη Χορταρόλιμνη, το Κάστρο της Μύρινας και την Αρχαία Ηφαιστία να κυριαρχούν. 

Έχει μεγάλη έκταση και απαιτεί αρκετές μέρες για να το εξερευνήσετε. Αν είστε λάτρεις του surfing κατευθυνθείτε στην παραλία Κέρος, ένα από τα διασημότερα σπορ για surfing στην Ελλάδα.

Για διαμονή στη Λήμνο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη Μύρινα, το Μούδρο, τον Άγιο Ιωάννη Κάσπακα, το Πλατύ, την Καλλιόπη και τον Κοντιά. Κάντε μια καλή έρευνα και σίγουρα θα βρείτε οικονομικό κατάλυμα για να μείνετε.

Μάνη

μανη

Η Μάνη είναι μαγική το καλοκαίρι και αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή.

Χτισμένη ανάμεσα στον Ταΰγετο και τον Μεσσηνιακό Κόλπο, ένα ονειρικό σκηνικό, ότι πρέπει για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Η παραλία της Στούπας είναι οργανωμένη και αρκετά φιλική για παιδιά – γενικά η περιοχή προτείνεται περιοχή για οικογενειακές οικονομικές διακοπές.

Υπάρχει και η παραλία της Καλογριάς ενώ αν έχετε όρεξη μπορείτε να οργώσετε τη Μάνη και να φτάσετε από την Καρδαμύλη μέχρι την Αρεόπολη και τον Γερολιμένα.

Θα βρείτε πολλές οικονομικές επιλογές καταλυμάτων, είτε κοντά στη θάλασσα είτε πιο απομακρυσμένα. Αν δεν βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει σε αυτή την περιοχή μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στον Άγιο Νικόλαο που βρίσκεται δίπλα.

Πηγή κειμένου

Πηγή φωτογραφιών

Loader