Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» είναι ένα σίκουελ που αξίζει να δείτε σε κινηματογραφική αίθουσα

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» είναι ένα σίκουελ που αξίζει να δείτε σε κινηματογραφική αίθουσα

Σε επιλεγμένους κινηματογράφους

Ήδη το Dune 2 είναι το μεγαλύτερο ντεμπούτο του 2024, ξεπερνώντας το box office των 28.6 εκατομμυρίων δολαρίων που κατάφερε μέσα σε τρεις ημέρες το «Bob Marley: One Love». Οι πρώτες προβλέψεις δείχνουν ότι το box office του εντυπωσιακού sequel του σκηνοθέτη Denis Villeneuve θα αγγίξει έως και τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» μοιάζει σαν ένα μικρό θαύμα, με τον Βιλνέβ, μετά από μήνες δυσκολιών λόγω της πανδημίας και αναβολής λόγω των απεργιών στο Χόλιγουντ, να φέρνει επιτέλους τη συνέχεια στη μεγάλη οθόνη, εκπληρώνοντας έτσι την υπόσχεση εκείνη που είχε δώσει σε όλους μας τρία χρόνια νωρίτερα, με μια ταινία που δικαιώνει τόσο το έργο του Χέρμπερτ ως ένα λογοτεχνικό αριστούργημα της επιστημονικής φαντασίας, όσο και τον ίδιο ως έναν από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του είδους αυτού.

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» εξερευνά το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρίδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος, αφού πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος,  ο Πολ θα τολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει.

Για τους μη μυημένους στο σύμπαν των έργων του Χέμπερτ, η ταινία συνεχίζει ακριβώς από εκεί όπου σταμάτησε το πρώτο μέρος και καλύπτει, μέσα στις 2 ώρες και 45 λεπτά που διαρκεί, το υπόλοιπο μισό πρώτο βιβλίο «Dune». Μοιάζει σαν τους «Δυο Πύργους» του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», το μεσαίο εκείνο κεφάλαιο που προσπαθεί όχι μόνο να καλύψει ένα μεγάλο έδαφος για την πλοκή και τους χαρακτήρες του, αλλά και να προετοιμάσει εκείνο το έδαφος για το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της σειράς.

Η.Π.Α., 2024, Εγχρωμο

Παραγωγή: Κέιλ Μπόιτερ, Μέρι Πάρεντ, Τάνια Λαπόιντ, Πάτρικ ΜακΚόρμικ, Ντενί Βιλνέβ

Σκηνοθεσία: Ντενί Βιλνέβ

Σενάριο: Ντενί Βιλνέβ, Τζον Σπείθς

Φωτογραφία: Γκρεγκ Φρέιζερ

Μοντάζ: Τζο Γουόκερ

Μουσική: Χανς Τσίμερ

Πρωταγωνιστούν: Τίμοθι Σαλαμέ, Ζεντάγια, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Οστιν Μπάτλερ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν.Φλόρενς Πιου, Κρίστοφερ Γουόκεν, Λέα Σεϊντού

Διάρκεια: 166 λεπτά

Γλώσσα: Αγγλικά

Υπότιτλοι: Ελληνικά

 

Προβολές: K-Cineplex, Rio Cinemas 

Πηγή φωτογραφίας

Πηγή κειμένου: flix.gr, unboxholics.com

Loader