Η ταινία "Η Φόνισσα" με την Καρυοφιλιά Καραμπέτη προβάλλεται στις κυπριακές αίθουσες

Η ταινία "Η Φόνισσα" με την Καρυοφιλιά Καραμπέτη προβάλλεται στις κυπριακές αίθουσες

Η πολυαναμενόμενη ελληνική κινηματογραφική ταινία έρχεται στην Κύπρο

Η έμπειρη ενδυματολόγος και σκηνογράφος Εύα Νάθενα, στην πρώτη της σκηνοθεσία, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το εμβληματικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σενάριο Κατερίνας Μπέη («Ευτυχία») και την εξαιρετική Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο του τίτλου.

Η δράση τοποθετείται σε ένα ελληνικό νησί γύρω στο 1900. Η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της - μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματά της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Παίζουν Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστο Στέργιογλου, Στάθη Σταμουλακάτο, Δημήτρη Ήμελλο, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Έρση Μαλικένζου, Αντώνη Τσιοτσιόπουλο, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλη Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννη Τσορτέκη, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Ρίτα Λυτού, Λωξάντρα Λούκας και Αριάδνη Βελλή.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και θα προβάλλεται από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στα Κ-Cineplex σε όλη την Κύπρο. 

Loader