Ξεκίνησαν οι υποβολές ταινιών για το φεστιβάλ Queer Wave

Ξεκίνησαν οι υποβολές ταινιών για το φεστιβάλ Queer Wave

Έρχεται η 5η έκδοση του φεστιβάλ

Το Queer Wave είναι το μοναδικό φεστιβάλ στην Κύπρο που εστιάζει στον κινηματογράφο LGBTQIA+. Η διοργάνωσει ενδιαφέρεται να λαμβάνει υποβολές από εκπροσωπούμενες ομάδες και χώρες, στις οποίες λείπουν τα δικαιώματα και η εκπροσώπηση LGBTQIA+.

Αγκαλιάζοντας την ένταξη και εμπλουτίζοντας την ποικιλία των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κύπρο σε τοπικό επίπεδο, το Queer Wave στοχεύει να ενισχύσει νέες και τολμηρές διεθνείς φωνές στον κινηματογράφο LGBTQIA+. Η ομάδα έχει σκοπό να βρεί τρόπους να καλωσορίσει διεθνείς επισκέπτες στις επερχόμενες εκδόσεις, καθώς το φεστιβάλ μας αρχίζει να αναπτύσσεται πιο βιώσιμα.

Μετά την πρώτη του διαδικτυακή έκδοση, το Queer Wave έλαβε διεθνή αναγνώριση ως ένας από τους 20 φιναλίστ που περιλήφθηκαν στη σύντομη λίστα για τα Βραβεία Νέων της Κοινοπολιτείας 2021, μεταξύ 1000 έργων από 43 χώρες της Κοινοπολιτείας. Η δεύτερη διοργάνωση του φεστιβάλ παραδόθηκε αυτοπροσώπως και φιλοξένησε πάνω από 40 ταινίες και 20 προβολές σε 10 ημέρες, με μικρού μήκους και μεγάλου μήκους από έξι ηπείρους.

Οι προηγούμενες εκδόσεις περιλάμβαναν Q&As, πάνελ συζήτησης, παραστάσεις, DJ sets, παράλληλες εκδηλώσεις, προβολές για συγκεκριμένες τοποθεσίες και αναδρομικά.

Οι υποβολές ταινιών για την 5η έκδοσή μας είναι πλέον ανοιχτές έως τις 10 Μαΐου 2024.

Για τις επόμενες 100 ημέρες, δέχονται υποβολές μέσω FilmFreeway για τις ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους που θα προβληθούν στο QueerWave2024.

Οι προθεσμίες για το Queer Wave 2024 είναι:

Earlybird - 20 Φεβρουαρίου

Κανονικό - 20 Απριλίου

Fashionably Late - 10 Μαΐου

queer2

Πηγή φωτογραφιών

Loader