Εκδηλώσεις με άρωμα Γαλλίας στη Λεμεσό

Εκδηλώσεις με άρωμα Γαλλίας στη Λεμεσό

Ζήστε τρεις αξέχαστες βραδιές γεμάτες γαλλική τζαζ, γευσιγνωσία και λογοτεχνία στη Λεμεσό

Ο Νοέμβριος φέρνει μαζί του μια σειρά από εκδηλώσεις στη Λεμεσό που αναδεικνύουν τη γαλλική κουλτούρα μέσα από τη μουσική, τη γεύση και τη λογοτεχνία. Η Alliance Française της Λεμεσού έχει οργανώσει τρεις μοναδικές βραδιές για τους λάτρεις της τζαζ, του καλού κρασιού και του βιβλίου. Από μια αυθεντική συναυλία γαλλικής τζαζ μέχρι τον εορτασμό του Beaujolais Nouveau και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, οι εκδηλώσεις αυτές υπόσχονται να μαγέψουν το κοινό με τη γαλλική φινέτσα και την καλλιτεχνική ποικιλία. Σας περιμένουμε για να ανακαλύψουμε μαζί τη γαλλική κουλτούρα μέσα από αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές.

Το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024, στις 20:30, η αίθουσα PLEVSIS στο παλιό λιμάνι θα γεμίσει με τις μαγευτικές τζαζ μελωδίες του Django Reinhardt και της γαλλικής τζαζ εποχής. Στη συναυλία «Django and Paris Jazz: Ένα ταξίδι στη μουσική του Django Reinhardt και της γαλλικής τζαζ» έξι ταλαντούχοι Κύπριοι μουσικοί, οι Ανδρέας Ροδοσθένους, Γιώργος Μορφίτης, Ερμής Μιχαήλ, Νικόλ Αρδανίτου, Στέλιος Ξυδιάς και Ηλίας Ιωάννου, θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Το εισιτήριο κοστίζει 15€, και οι κρατήσεις γίνονται μέσω email στο [email protected].

Την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2024, σας περιμένουμε στο μπαρ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ για να γιορτάσουμε τον ερχομό του Beaujolais Nouveau, του διάσημου γαλλικού κρασιού, που συνοδεύεται από τυριά και αλλαντικά. Η βραδιά θα πλαισιωθεί από τη μουσική του ντουέτου Βανέσσας Μεγάλεμου και Βασίλη Βουρβόπουλου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη γεύσεις και μουσικές νότες από τη Γαλλία. Για κρατήσεις και πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο [email protected].

Στο τέλος της εβδομάδας, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024, η Alliance Française της Λεμεσού σας προσκαλεί στην τρίτη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου. Με μεγάλη χαρά θα υποδεχτεί τον βραβευμένο με το βραβείο ποίησης Goncourt 2024, Louis-Philippe Dalembert, ο οποίος θα αποτελέσει την κεντρική παρουσία σε αυτή την πολιτιστική συνάντηση με βιβλία και συζητήσεις από όλο τον κόσμο. Η είσοδος είναι ελεύθερη, και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

  γαλλια

 

Loader