Αυτό είναι το εστιατόριο που πήρε τη θέση του πρώην Bastione-Πρώτες εικόνες

Αυτό είναι το εστιατόριο που πήρε τη θέση του πρώην Bastione-Πρώτες εικόνες

Ένας εκλεπτυσμένος fine dining χώρος που συνδυάζει την ιαπωνική με την ιταλική κουζίνα

Μία ομολογουμένως εντυπωσιακή νέα άφιξη έκανε πολύ πρόσφατα την εμφάνισή της σε μία από τις ωραιότερες γειτονιές της πρωτεύουσας, την περιοχή της Πύλης Αμμοχώστου στην Παλιά Λευκωσίας. Μία περιοχή όπου το παλιό πρόσωπο της πόλης συναντά τα μεσαιωνικά τείχη και την σύγχρονη Λευκωσία.

Το νέο εστιατόριο πήρε τη θέση του πολύ γνωστού μαγαζιού της Λευκωσίας, του Bastione. Πρόκειται για ένα χώρο κομμάτι της Πύλης Αμμοχώστου με έντονο το στοιχείο της πέτρας. Ο νέοα χώρος μας συστήνεται ως ένας τολμηρός γαστρονομικό προορισμός, μία εναλλακτική πρόταση, που συνδυάζει με τον πιο γοητευτικό και γευστικό τρόπο, τις δύο κορυφαίες κουζίνες του κόσμου, την ιταλική και ιαπωνική. 

7

Το όνομά του νέου εστιατορίου της πρωτεύουσας λέγεται Itameshi, ανήκει στον ελληνικό όμιλο εστιατορίων Nice n Easy group ενώ ένας εκ των ιδιοκτητών του είναι ο γνωστός Ελλαδίτης ηθοποιός Μάνος Γαβράς. 

9

Ο χώρος από όσα είδαμε εμπνέεται και κουβαλάει έντονα στοιχεία από δημοφιλή λονδρέζικα εστιατόρια. Συνδυάζει το ξύλο με την πέτρα και το μέταλλο σε γήινες αποχρώσεις που δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό παρμένο από τις ταινίες του  Tim Burton. Ο εξωτερικός χώρος σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις με το μπαρ και τον ρομαντικό φωτισμό του. 

9

Ένα πρωτότυπο μαγαζί για τα δεδομένα της Λευκωσίας που μας εξιτάρει ιδιαίτερα για να δοκιμάσουμε το μενού και τα πιάτα τους για να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας για το πως η ιταλική κουζίνα συναντά την ιαπωνική και αντίστροφα. Ομολογουμένως, όμως, πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα νέα άφιξη που θα επισκεφτούμε σύντομα στην εντός των τειχών παλιά πόλης της Λευκωσίας.

Info

Δευτέρα-Παρασκευή 19:00-00:00, Σάββατο-Κυριακή 12:00-02:00, Παλιά Λευκωσία. Τηλ:. 22591020.  

1

9

9 

9

 

1

Loader