Γιατί το Limanaki Fish Restaurant είναι η καλύτερη επιλογή για ψάρι;

Γιατί το Limanaki Fish Restaurant είναι η καλύτερη επιλογή για ψάρι;

Το γνωστό εστιατόριο του ξενοδοχείου Amathus είναι συνώνυμο με την τελειότητα στη γεύση

Το Limanaki Fish Restaurant αποτελεί ένα από τα κορυφαία εστιατόρια για ψάρι του νησιού μας και βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Κύπρου, το Amathus Beach Hotel στη Λεμεσό.

1

Το συγκεκριμένο εστιατόριο το είχα επισκεφτεί πριν από αρκετά χρόνια, όμως, δεν ξέχασα ποτέ τις γεύσεις και τα πιάτα του, την φινέτσα, την εξυπηρέτηση και το περιβάλλον του. Βρέθηκα, λοιπόν, ξανά εκεί πρόσφατα και με χαρά συνειδητοποίησα πως όλα όσα βίωσα πριν από αρκετά χρόνια παραμένουν όχι μόνο σταθερά αλλά σε καλύτερο επίπεδο. 

Η ψαροφαγία πλάι στη θάλασσα είναι ό,τι καλύτερο όταν ο χώρος που βρίσκεσαι σου προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει εκλεπτυσμένες γεύσεις με γκουρμέ πινελιές, ολόφρεσκα μικρά και μεγάλα ψάρια, καλοψημένο οχταπόδι και καλαμάρι, γαρίδες και αστακούς, επιλεγμένα και λαχταριστά οστρακοειδή, μακαρονάδες με θαλασσινά και δροσερές σαλάτες που συνθέτουν μια αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία.

1

Η γευστική απόλαυση στο Limanaki Fish Restaurant απογειώνεται με την εξαιρετική λίστα κρασιών και τις γλυκές αλχημείες, που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του πλούσιου μενού του εστιατορίου.

1

Εκείνο το βράδυ γευσιγνωσίας μας ξεκινήσαμε με ένα υπέροχο κυπριακό κρασί από το Οινοποιείο Άης Αμπέλης με την σπάνια γηγενή ποικιλία Μωροκανέλα. Μπροστά μας έφτασε μία εξαιρετική κρητική σαλάτα με ντοματίνια, κάπαρη και ξινομυζήθρα που την συνόδευαν ποιοτικές αλοιφές με την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με κρεμμυδάκι και πιπεριές να κλέβει τις εντυπώσεις. Δοκιμάσαμε μία ιδιαίτερη άσπρη ταραμοσαλάτα με χαβιάρι σολομού και τυροκαυτερή με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης. Σε όλα αυτά βουτήξαμε μοναδικά ψωμιά που ζυμώνονται και ψήνονται στην κουζίνα του ξενοδοχείου. 

6

6

Με έκπληξη αντίκρισα τους υπέροχους ανθούς κολοκύθας που ήταν γεμιστοί με τυρί μανούρι και απόλαυσα ιδιαίτερα τον τηγανητό γαύρο με ένα ντιπ ξυδιού. Μαζί του έφτασαν στο τραπέζι μας οι τηγανητές γαριδούλες, οι γαρίδες σαγανάκι με ψητή φέτα, το καλαμάρι στη σχάρα και το πιάτο αποκάλυψη το οχταπόδι καρπάτσιο. Φανταστικό πιάτο!  

Από ένα τέτοιο τραπέζι με έντονο το άρωμα της Μεσογείου δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι τυροκεφτεδες που σερβίρονται με μία εύγευστη μαρμελάδα καρπούζι και ντομάτα αλλά και οι αγαπημένοι μου κολοκυθοκεφτεδες που τους συνόδευσε μία ανάλαφρη, δροσερή σάλτσα από γιαούρτι και άνηθο. 

1

Κορυφαίο πιάτο της βραδιάς η ολόφρεσκη συναγρίδα στην σχάρα με ψητές πατάτες και λαχανικά εποχής που έλιωνε στο στόμα. 

Για το τέλος, είχαμε την ωραιότερη έκπληξη. Δοκιμάσαμε ένα αποδομημένο μπακλαβά με παγωτό μαστίχα και γλυκό βύσσινο. Εκείνο το οποίο όμως με γοήτευσε ήταν το μαλακό πιστάτσιο μπισκότο που ήταν κρυμμένο κάτω από τα φύλλα μπακλαβά και το παγωτό. 

9

Χωρίς καμία αμφιβολία το Limanaki του ξενοδοχείου Amathus ξέρει πολύ καλά να δημιουργεί γευστικές εμπειρίες και αποτελεί σίγουρα μία από τις καλύτερες επιλογές και ψάρι στην Κύπρο. 

1

Το εστιατόριο THALASSA έρχεται 

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο THALASSA του Amathus αναμένεται να λειτουργήσει γύρω στα μέσα Νοεμβρίου για να ταξιδέψει τους λάτρεις των θαλασσινών και του φρέσκου ψαριού, σε μοναδικούς μεσογειακούς γευστικούς προορισμούς.  Το Limanaki Fish Restaurant θα παραμείνει ανοικτό για όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. 

Loader