5 πράγματα που δεν γνώριζες για το Fork Food Market!

5 πράγματα που δεν γνώριζες για το Fork Food Market!

Ήξερες ότι πίσω από το Fork Food Market βρίσκονται τρία αδέλφια;

Μπορεί να το έχεις επισκεφθεί και απλώς να μην το γνωρίζεις, μπορεί να ήταν όλα προγραμματισμένα για να πας αλλά κάτι της τελευταίας στιγμής να σου άλλαξε τη διαδρομή, μπορεί να το έχεις ακουστά αλλά να μην έτυχε και να απέτυχες.

Από την άλλη μπορεί να είσαι το άτομο που δεν λείπεις Παρασκευή και το ‘χεις σημειωμένο στο κάλενταρ σου, που ανυπομονείς για κάθε νέα γεύση, που μας ακολουθείς σε κάθε νέο location.

Μπορείς να είσαι όποιος τύπος θέλεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είσαι αυτός που τα ξέρει όλα για το Fork Food Market.

7

Ήξερες ότι πίσω από το Fork Food Market βρίσκονται τρία αδέλφια;

Κατερίνα, Αντρέας και Χριστιάνα, τα ονόματά τους. Τα τρία αδέλφια που λειτουργούν ως κινητήριος μοχλός για την διεξαγωγή του event, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ο Αντρέας αναλαμβάνει τα τεχνικά ζητήματα του event, η Κατερίνα τα της παρασκευής των γευμάτων, ενώ η Χριστιάνα έχει ρόλο γενικού συντονισμού, ούτως ώστε η βραδιά να κυλήσει ομαλά.

Ξεκίνησε πριν 10 χρόνια ως μετακινούμενο event με διάφορους τόπους φιλοξενίας.

Το event μπορεί τα τελευταία χρόνια να είναι συνυφασμένο με το Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας και στα ραντεβού που δίνεις να μην αναφέρεις καν location, ωστόσο ήξερες ότι ξεκίνησε ως μετακινούμενο event, χωρίς κάποιο σταθερό τόπο διεξαγωγής; Η αγορά φιλοξενήθηκε κατά καιρούς στο Σκαλί Αγλαντζιάς, στο Πάρκο Σπύρου Κυπριανού, ενώ από πέρσι μεταφέρθηκε σε Λάρνακα (Πλατεία Ευρώπης) και Λεμεσό.

7

Η ιδέα που ταξίδεψε από το Λονδίνο στη.. Λευκωσία.

Μπορεί το Fork Food Market να αποτελεί το μοναδικό σταθερό street food event της Κύπρου, ωστόσο πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε όλους ότι η ιδέα είναι ξενόφερτη. Μια μικρή βόλτα σε μη τουριστικές περιοχές του Λονδίνου λύνει το αίνιγμα. 

Υπάρχουν πάντα επιλογές για όλα τα γούστα, vegan και non vegan.

Μπορεί μετά από κάθε event, τo feed σου στα social media να γεμίζει με εικόνες από hot dog, burgers και παραδοσιακό αντικρυστό, ωστόσο η αγορά πάντα διαθέτει επιλογές για vegan και vegetarians, ενώ την ίδια ώρα με διάφορες χορτοφαγικές επιλογές έχει δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς να έρθουν σε επαφή με ένα καινούργιο κόσμο γεύσεων.

7

Τo Fork γνώρισε στη Κύπρο τα bao!

Οι εμπνευστές του event, Τάκης και Αντρέας, φοιτητές στο Λονδίνο το 2014, είχαν ως βασική επιθυμία να γίνουν οι πρώτοι vendors που θα έφερναν σε επαφή το κυπριακό κοινό με τα ταϊλανδέζικα bao. Δυστυχώς γι’ αυτούς κι ευτυχώς για εμάς, δεν υπήρχε το αντίστοιχο food market για να μπορέσουν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, οπότε οργάνωσαν το πρώτο food market της Κύπρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έκτοτε τα Bao βρίσκονται στο top of mind του κοινού!

7

Αν έχεις άλλες απορίες, φέρε τις μαζί σου την Παρασκευή! See you there!

7

Loader