8+1 ταβέρνες για να απολαύσετε κυπριακό μεζέ αυτές τις ημέρες

8+1 ταβέρνες για να απολαύσετε κυπριακό μεζέ αυτές τις ημέρες

Εκλεκτές επιλογές σε κυπριακά εδέσματα σε όλες τις πόλεις της Κύπρου

Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε 3 τριήμερα που μας δίνουν την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε όλη την Κύπρο για να απολαύσουμε κυπριακούς μεζέδες στις καλύτερες ταβέρνες του νησιού.

ΕΘΑ-Όπως παλιά

Ένα μέρος ιδιαίτερα αγαπητό τα τελευταία χρόνια. Η ΕΘΑ Έγκωμης ξέρει να φτιάχνει ατμόσφαιρα και καλό φαγητό. Κάθε καλοκαίρι ανοίγει την μεγάλη της βεράντα και υποδέχεται τους φίλους και πελάτες της. Ένα στέκι για τους μερακλήδες του κυπριακού μεζέ αλλά και του οφτού το οποίο είναι εξαιρετικό. 

22590233 - Δευτέρα-Σάββατο 19.00-23.00, Γρηγόρη Αυξεντίου 52, Έγκωμη, Λευκωσία.

Φουλ του μεζέ 

Τα καλοκαίρια το ατμοσφαιρικό ταβερνάκι του Αγίου Δομετίου, στον Άγιο Παύλο συγκεκριμένα,  βγάζει τραπεζάκια έξω στην πλακόστρωτη βεράντα του για να υποδεχτεί τους πελάτες του. Εκεί, θα απολαύσεις ένα πλούσιο μενού από κυπριακά πιάτα με εκλεκτούς μεζέδες, νόστιμο σουβλάκι και σεφταλιές αλλά και το φημισμένο πλέον κανταΐφι το οποίο έχει γίνει σταδιακά το φημισμένο πιάτο του μαγαζιού. 

22777355 - Δευτέρα-Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 12:00-15:00 & 18:00-23:00, Αγίου Παύλου 87, Άγιος Παύλος, Λευκωσία.

Ταβερνείο το Ιστορικόν

Έκανε μόλις πέρσι την εμφάνισή του στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στον Άγιο Δομέτιο. Ένα μικρό, όμορφο ταβερνάκι με ένα ιδιαίτερο και προσεγμένο εξωτερικό χώρο. Θα καθίσεις έξω στη δροσερή του βεράντα για να απολαύσεις νόστιμους κυπριακούς μεζέδες φτιαγμένους από διαλεγμένα υλικά. 

22780555 - Δευτέρα-Σάββατο 15:00-00:00, Οδός Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία.

Μουσικός, Σωτήρα

Μία από τις πιο όμορφες αυλές της περιοχής σε περιμένει στη Σωτήρα Αμμοχώστου με την εντυπωσιακή κληματαριά. Η ταβέρνα Μουσικός στεγάζεται σε ένα αυθεντικό, κυπριακό αγροτόσπιτο με τις χαρακτηριστικές καμάρες στη βεράντα του και την κλειστή εσωτερική του αυλή. Σερβίρει ένα πλουσιότατο μεζέ, από τους πιο νόστιμους του νησιού με σήμα κατατεθέν του το ολόκληρο, ζεστό-ζεστό κυπριακό χαλλούμι της ώρας. Εδώ θα φας υπέροχο οφτό, ζουμερο σουβλάκι, καλοφτιαγμένη σεφταλιά, πιάτα με εποχιακά υλικά όπως κολοκυθάκια με τα αβγά. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από το τραπέζι το προϊόν της Σωτήρας, το κολοκάσι. 

23828833 - Δευτέρα-Κυριακή 18:30-22:30, Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα.

Old Simos, Σωτήρα

Μία ακόμα δυνατή επιλογή για καλό φαγητό σε ταβέρνα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και συγκεκριμένα της Σωτήρας. Ακόμη ένα κυπριακό εστιατόριο που βρήκε στέγη σε ένα πανέμορφο αγροτόσπιτο του περασμένου αιώνα με τις χαρακτηριστικές καμάρες. Ο Old Simos φτιάχνει στην κουζίνα του εκλεκτούς κυπριακούς μεζέδες, καλοψημένα σουβλάκια και πυρώνει από νωρίς τον φούρνο του για λαχταριστό οφτό κλέφτικό. Φυσικά δεν λείπουν από το μενού οι πούλλες από κολοκάσι και για το τέλος η φημισμένη του πια πίτα με μέλι.

 

23730189 - Τρίτη-Κυριακή 18:00-22:45, Γρηγόρη Αυξεντίου 44, Σωτήρα. 

 

Ασίλ

Από τα πιο όμορφα ταβερνάκια της Λάρνακας, αυτή η ταβέρνα-χρονομηχανή σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές... Ακούει στο όνομα "Ασίλ" και θα σε ενθουσιάσει με την υπέροχη, καταπράσινη «ζεστή» αυλή που περιτριγυρίζεται από δέντρα και το νοσταλγικό εσωτερικό της χώρο, είναι ένα από τα πιο κεφάτα και νόστιμα μουσικά στέκια της περιοχής, εξ ου και έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Σημείωσε ότι η μεγάλη ποικιλία σε πιάτα που προσφέρει το ταβερνάκι Ασίλ, μαζί με την εξυπηρέτηση που θα σου προσφέρει το προσωπικό είναι εκπληκτική. Ο χώρος της ταβέρνας προσφέρεται και για όλων των ειδών πάρτι, βαφτίσεις κ.ά.

24634466 - Ραφαήλ Σάντη 12, 6052, Λάρνακα. Facebook: Asil Restaurant

Instagram: asil.tavern

 

ΑΙΓΑΙΟΝ

Ατμοσφαιρική ταβέρνα με χαρακτήρα και υπέροχη αυλή το καλοκαίρι. Οι καλές πρώτες ύλες στήνουν χορό γύρω από το τραπέζι και μετουσιώνονται σε κυπριακούς και ελληνικούς μεζέδες αλλά θα περίμενε κανείς περισσότερη ιδιαιτερότητα και twist στα πιάτα για να δικαιολογούνται οι τιμές. Σε επίπεδο υποδοχής οι επώνυμοι πελάτες έχουν τη μεγαλύτερη προσοχή, το σέρβις καλό σε όλα τα τραπέζια. Περιεκτική λίστα κρασιών με ελληνικές και κυπριακές ετικέτες. Σταθερή αξία στην παλιά Λευκωσία, είναι από τα εστιατόρια που θα έβγαζες έξω τους συγγενείς από το εξωτερικό.

22253030 - Έκτορος 40, παλιά Λευκωσία

 

Στέκι της Παρέας

Είναι ο ιδανικός τόπος, για να ξεφύγεις από τους έντονους ρυθμούς της πόλης και να απολαύσεις παραδοσιακό φαγητό σε ένα φιλικό περιβάλλον. Από τα πλέον αγαπημένα στέκια της Λάρνακας, το «Στέκι της Παρέας» αποτελεί μια από τις πιο καλές επιλογές για όσους επιλέγουν να γευτούν νόστιμους κρεατομεζέδες και ποιοτικό φαγητό σε ένα οικείο, ζεστό ταβερνάκι. Στον κατάλογό του θα βρεις πιάτα βασισμένα στην παραδοσιακή κουζίνα, τα οποία μαζί με την ελαφρολαϊκή μουσική, δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό για άκρως παρεΐστικες στιγμές με βασικούς άξονες τη γεύση και τη διασκέδαση. Με μια μόνο επίσκεψη είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει το δικό σου «Στέκι», άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο το όνομά του!

24 626500 - Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΄Γ 16Α, 6017, Λάρνακα. Facebook: Το στέκι της Παρέας

Instagram: tostekitispareascy

 

Το Σιεράδικο

"Το Σιεράδικο" στη Λάρνακα, το αγαπάς με την πρώτη σου επίσκεψη! Πρόκειται άλλωστε για έναν άκρως παραδοσιακό χώρο με ξεχωριστή, ζεστή ατμόσφαιρα και παραδοσιακή διακόσμηση και καλό φαγητό. Εκεί, θα ζήσεις την κυπριακή φιλοξενία, δίπλα στη ζεστασιά της ξυλόσομπας, που θα σε ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή που τόσο μας έχει λείψει. Θα γευτείς τα πιο εύγευστα ορεκτικά, τους σπιτικούς κυπριακούς μεζέδες και τα φημισμένα μαγειρευτά πιάτα. Εξάλλου, πρόκεται για ένα κυπριακό μεζεδοπωλείο από τα λίγα, που φιλοξενείται σε ένα περιβάλλον απόλυτα ταιριαστό και με ποικιλία στα φαγητά που σου προσφέρει.

99 314723 - Παύλου Βαλσαμάκη 14-16, 6026 Λάρνακα. Facebook: Το Σιεράδικο

 

Loader