9 + 1 ψαροταβέρνες για τη Δευτέρα της 25ης Μαρτίου

9 + 1 ψαροταβέρνες για τη Δευτέρα της 25ης Μαρτίου

Ας "εκμεταλλευτούμε" τη μέρα της νηστείας που έχει την τιμητική του ψαριού

Αν νηστεύετε, η γιορτή της 25ης Μαρτίου αποτελεί η μοναδική μέρα της σαρακοστής που μπορείτε να καταναλώσετε ψάρι. Ωστόσο ακόμη κι αν δεν νηστεύετε, η μέρα λίγο - πολύ έχει ως παράδοση το ψάρι, τους μεζέδες, το ουζάκι και την σκορδαλιά!

"Γλάρος" - Λεμεσός 

glaros

Η ιστορία της ταβέρνας “Γλάρος” ξεκίνησε το 1977 στην τότε μαρίνα Λεμεσού. Λειτουργεί με το ίδιο μεράκι στη νέα της τοποθεσία, κοντά στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού. Με χρόνια παράδοση και αγάπη για το φαγητό και τη θάλασσα, ο χώρος προσφέρει καθημερινά μεζέδες που θα σας εκπλήξουν από το πρώτο λεπτό! Φρέσκος ορφός, μύδια κατσαρόλας, μικρή φρέσκια αθερίνα, συναγρίδα παραγαδίου, φρέσκες σουπιές με μελάνι της σχάρα με λαδολέμονο, μπαρμπούνι της σχάρας με λαδολέμονο και χταπόδι παστό είναι μερικά από τα πιάτα του μενού που θα σας συνεπάρουν. 

Τηλέφωνο: 99357049

Ιντίρας Γκάντι 31, Τσιφλικούδια, Λεμεσός.

 

"Πεντάσχοινος" - Άγιος Θεόδωρος 

pentasxoinos

Η ψαροταβέρνα - ουζερί Πεντάσχοινος λειτουργεί από το 1983 και βρίσκεται στον παραλιακό κεντρικό δρόμο του Αγίου Θεοδώρου, σερβίροντας φρέσκους ψαρομεζέδες. Η ταβέρνα έχει αρκετούς θαμώνες, αφού το φαγητό που σερβίρει, αλλά και το σκηνικό του χώρου είναι μοναδικά. Μπορείτε να επιλέξετε ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα στη σχάρα, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα μπροστά στη θάλασσα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το ηλιοβασίλεμα. Η κουζίνα εκτός από τους κλασικούς μεσογειακούς τρόπους μαγειρέματος, προσφέρει κ ένα twist από gourmet παρασκευές που θα σας εκπλήξουν! 

Τηλέφωνο: 24 440044 

Παραλία Αγίου Θεοδώρου, 7737 Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας 

Ωράριο: Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη, Σάββατο: 12:00 - 22:30 & Κυριακή: 12:00 - 17:30 (Τετάρτη κλειστό).

'Μελάντα" - Αυδήμου

μελαντα

Η Μελάντα στην Αυδήμου αποτελεί μια από τις κλασικές επιλογές για τους λάτρεις του ψαριού και των θαλασσινών. Η οικογενειακή ψαροταβέρνα που λειτουργεί από το 1979 ετοιμάζει με τον ίδιο ζήλο ευφάνταστα πιάτα μεσογειακής κουζίνας με ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Από τις 15 Μαρτίου έχει ξεκινήσει το σερβίρισμα και έχουν επιστρέψει δρυμήτεροι για τη φετινή σεζόν. Πιάτα σχάρας, μαγειρευτά, θεσπέσια ορεκτικά και λαδερά σας περιμένουν να τα γευτείτε μπροστά σε ένα σκηνικό που αποπνέει γαλήνη και ηρεμία! 

Τηλέφωνο: 99 565336 

Δευτέρα - Κυριακή 9:30-22:00 (Κλειστό Τρίτες) 

 

"Παραγάδι" - Λευκωσία

paragadi

Το Παραγάδι είναι μια γνωστή ψαροταβέρνα στο κέντρο της Λευκωσίας, που αποτελεί διαχρονική επιλογή, αν είστε πρωτευουσιάνοι και δεν θέλετε να αποχωριστείτε την πόλη σας αυτήν την αργία. Φημισμένο για την ποιότητά του, τις ευφάνταστες συνταγές του, αλλά και για την εξυπηρέτησή του που γίνεται πάντα με χαμόγελο το παραγάδι είναι σταθερή αξία. Πλούσιο μενού από ψαρικά, μαλάκια και θαλασσινά με την υπογραφή της κυρίας Κατίνας. Το εστιατόριο προσφέρει επίσης μια μεγάλη λίστα με κρασιά σε προσιτές τιμές. 

Τηλέφωνο: 22491310

Νιόβης 3, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία

Ωράρια: Καθημερινά: 12:00 μ.μ. - 12:00 π.μ.

 

"Λάμπρος" - Λάρνακα 

lampros

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό από τα θαλασσινά της μεσογειακής κουζίνας, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα καλύτερα fish & chips του νησιού, στη παραλία Cessac. Στο μενού εκτός από τα fish & chips  θα βρειτε κι άλλες θαλασσινές γεύσεις. Η ταβέρνα προσφέρει νόστιμα φαγητά, γρήγορο σέρβις και καλές τιμές. Αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες, αφου ο χώρος διαθέτει κούνιες.

Τηλέφωνο: 24723206

Δεκελείας, Ξυλοτύμπου, Λάρνακα

Ωράριο: Δευτέρα - Σάββατο: 11:30 π.μ. - 22:30 μ.μ.

 

"Ποταμός" - Ποταμός Λιοπετρίου 

potamos

Η ταβέρνα “Ποταμός” διαθέτει ένα μοναδικό σκηνικό, αφού βρίσκεται ακριβώς πάνω στο 

Ποταμό του Λιοπετριου. Ο χώρος είναι ξακουστός για τους θεσπέσιους μεζέδες που σερβίρει και την όμορφη θέα της βεράντας. Επιλογές από αχνιστά μύδια, κάθε λογής μικρά και μεγάλα ψάρια με διάφορους τρόπους ψησίματος. Έχετε επίσης την επιλογή να παραγγείλετε ψάρι με το κιλό. Θα γευτείτε υπέροχα ολόφρεσκα ψάρια και θα βρίσκεστε περιτριγυρισμένοι από όμορφες λαϊκές ψαρόβαρκες μυρίζοντας αρώματα θάλασσας και αλμύρας. 

Τηλέφωνο: 99388844

Καθημερινά: 12:00 -  22:00

 

"Captain’s Table"- Ζύγι 

captains table

Το Captains Table ανοιξε τις πορτες του το 2002 και βρίσκεται στη μαρινα Ζυγιου. Η ταβέρνα είναι διάσημη για τα πιάτα της, αφού όλα είναι φτιαγμένα με φρεσκα υλικα και ψαρια της περιοχής. 

Γέλια, τσουγκρισματα ποτηριών, πιατα με ωραία μεζεδάκια, πιάτα στολισμένα με όλα τα καλούδια της θαλασσας σε συνοδεία με τον γλυκό ήχο του θαλασσινού αέρα και τις ψαρόβαρκες να πηγαινοέρχονται δίπλα από το τραπέζι σας.

Από την φρεσκοκομμένη σαλάτα με την βαρελίσια φέτα και το σαγανάκι γαρίδες, το σουφλέ θαλασσινών που ψήνεται και σερβίρεται σε αληθινό κοχύλι μέχρι και τα ψάρια που χορεύουν στα τηγανιά και στην σχάρα, όλα τα πιατα ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα και φρεσκάδα.

Τηλέφωνο: 24 333737

Γρηγόρη Αυξεντίου 48, Ζύγι 

Καθημερινά 10:00 π.μ. - 9:30 μ.μ. 

 

"Βάσος Ψαρολίμανο" - Αγία Νάπα

vasos

Η ταβέρνα “Βάσος - Ψαρολίμανο” είναι μία ταβέρνα στην περιοχή της Αγίας Νάπας και λειτουργεί από το 1962.  Βρίσκεται στο όμορφο λιμανάκι και είναι σημείο αναφοράς, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες.

Η ταβέρνα είναι φημισμένη για το ολόφρεσκο ψάρι και τα νόστιμα πιάτα, αφού είναι όλα φτιαγμένα με προσοχή, αλλά και με “σπιτική ζεστασιά”. Επιλογές από μεγάλα ψάρια, έως αστακομακαρονάδα, ακόμα και sushi.

Τηλέφωνο: 23 721884

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Αγία Νάπα 

Καθημερινά: 12:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.

 

Ριζοκάρπασο - Πάφος

rizokarpaso

Η ταβέρνα Ριζοκάρπασο είναι ένα ζεστό μέρος, που σερβίρει πιάτα με ψάρια και θαλασσινά.

Η διαφορά ωστόσο που κάνει αυτήν την ταβέρνα μοναδική είναι το γεγονός ότι ο σεφ ψαρεύει καθημερινά την πρώτη ύλη που μαγειρεύει!  Η φρεσκάδα είναι το κύριο συστατικό των πιάτων που προσφέρουν με την απλότητα και την ποιότητα των συστατικών ναι βρίσκονται στο επίκεντρο. Η ταβέρνα βρίσκεται στην γραφική παλιά πόλη και παρόλο που βρίσκεται μακριά από το κύμα, θα νιώσετε ότι βρίσκεστε ακριβώς δίπλα από τον αιγιαλό.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης ψαρεύει ο ίδιος καθημερινά τα πάντα και γι αυτό το λόγο υπάρχει αφενός πάντα φρέσκο ​​ψάρι της ημέρας και αφετέρου η αιτία να ξεπουλήσει! Κάντε κράτηση εκ των προτέρων!

Τηλέφωνο: 99 030285

Καθημερινά: 12:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ. εκτός Σάββατο 12:00 μ.μ. - 4:00 μ.μ.

 

Περιγιάλι - Λατσί

perigiali

Στον κύριο δρόμου του Λατσιού, ακριβώς δίπλα από το μπλε της θάλασσας, θα βρείτε μία οικογενειακή ταβέρνα που ετοιμάζει τα πιο νόστιμα πιάτα της περιοχής, χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκες ύλες. Ο χώρος διαθέτει βιτρίνα ολόφρεσκων ψαριών για να επιλέξετε και έχετε επιλογές γευμάτων σε σχάρα, αλλά και σε τηγάνι.

Τηλέφωνο:  26321288

Λεωφόρος Ακάμαντος, Λατσί, Πάφος

Πηγή φωτογραφιών

Loader