Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2024

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2024

Ποια άλλα εστιατόρια συμπληρώνουν την 10άδα

Ανακοινώθηκε η λίστα των World’s 50 Best Restaurants και το γαστρονομικό καμάρι της Καταλονίας κατέλαβε την πρώτη θέση στην ετήσια κατάταξη των εστιατορίων.

Σε μία τελετή στο Λας Βέγκας ανακοινώθηκε η λίστα των World’s 50 Best Restaurants και το Disfrutar στη Βαρκελώνη βρέθηκε στην πρώτη θέση για το 2024, την οποία κατείχε μέχρι πρότινος το Central στη Λίμα. Η πορεία του Disfrutar προς την κορυφή της λίστας των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου ήταν σταθερή τα τελευταία χρόνια, καθώς το 2023 κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ το 2022 ήταν στην τρίτη.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα εστιατόρια: Asador Etxebarri (Atxondo, Ισπανία) στο νούμερο 2, Table by Bruno Verjus (Παρίσι, Γαλλία) στο νούμερο 3, Diverxo (Μαδρίτη, Ισπανία) στο νούμερο 4 και Maido (Λίμα, Περού) στο νούμερο 5.

Οι σεφ Oriol Castro, Eduard Xatruch και Mateu Casañas έχουν πολλούς λόγους να γιορτάζουν φέτος. Εκτός από την επέτειο των δέκα ετών λειτουργίας του Disfrutar, έχουν λάβει και κορυφαίες διακρίσεις με αποκορύφωμα την πρώτη θέση στο The World’s Best Restaurant 2024. Το τρίο παίρνει επίσης το τρόπαιο για το καλύτερο εστιατόριο στην Ευρώπη για το 2024. Πριν ανοίξουν το εστιατόριό τους το 2014, οι Castro, Xatruch και Casañas γνωρίστηκαν στο elBulli.

Τα ευφάνταστα πιάτα εκτελούνται με εξαιρετική δεξιοτεχνία και σερβίρονται με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο. Προσφέρονται δύο παράλληλα μενού των 30 πιάτων: Classic και The Festival. Ανεξάρτητα από το μενού που θα επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι θα ζήσεις μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Από το 2019 που σημειώθηκε μία αλλαγή στους κανόνες, κάθε εστιατόριο που ανεβαίνει στην κορυφή της λίστας καθίσταται μη επιλέξιμο και αφαιρείται από τη λίστα τα επόμενα χρόνια. Αυτό έδωσε ένα τέλος στην πρωτοκαθεδρία εστιατορίων όπως το Noma και το elBulli, τα οποία στη συνέχεια έκλεισαν ή ανακοίνωσαν το κλείσιμό τους.

 

Τα εστιατόρια που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στο World’s 50 Best Restaurants

  1. Disfrutar, Βαρκελώνη
  2. Asador Etxebarri, Atxondo
  3. Table του Bruno Verjus, Παρίσι
  4. Diverxo, Μαδρίτη
  5. Maido, Λίμα
  6. Atomix, Νέα Υόρκη
  7. Quintonil, Πόλη του Μεξικού
  8. Alchemist, Κοπεγχάγη
  9. Gaggan, Μπανγκόκ
  10. Don Julio, Μπουένος Άιρες

 

πηγή κεντρικής φώτο

Loader