Δύο νέα, γουστόζικα μαγαζιά, έφεραν την τάση των pink, floral café στην Κύπρο

Δύο νέα, γουστόζικα μαγαζιά, έφεραν την τάση των pink, floral café στην Κύπρο

Η λονδρέζικη μόδα των instagrammable καφέ δεν άργησε να μας έρθει

Εσύ πόσο ροζ αντέχεις; Θα ήταν μία πρώτη, αυθόρμητη ερώτηση στην πρώτη παρουσία χώρων εστίασης με κύριο χρώμα στην διακόσμησή τους το ροζ.

Χωρίς να κατηγοριοποιούμε χρώματα και να βάζουμε ταμπέλες το ροζ είναι ένα χρώμα όπως όλα τα άλλα που σε κάποιους αρέσει πολύ, σε μερικούς λιγότερο, σε άλλους είναι αδιάφορο και για μια άλλη μερίδα δεν αντέχεται με τίποτα. 

Συνηθίζεται όμως, δυστυχώς, το χρώμα αυτό να ταυτίζεται με πολλά και διάφορα στερεότυπα με πιο βασικό να σημαίνει την θυληκότητα. Σύμφωνα με το κοινωνικό γίγνεσθαι το ροζ είναι ένα κοριτσίστικο χρώμα δυστυχώς παρεξηγημένο που αν ένα αγόρι το βάλει γίνεται παρεξηγήσιμο. Κακώς αλλά αυτό δεν είναι της ώρας. 

Με ιδιαίτερη χαρά και έκπληξη χαρήκαμε που με ελάχιστο χρονικό διάστημα διαφορά και μερικά χιλιόμετρα είδαμε να ανοίγουν στην Κύπρο δύο τόσο ψαγμένα, κουκλίστικα, κονσεπτικά μαγαζιά. Δύο χώροι που με πολύ έξυπνο τρόπο έφεραν στοιχεία ανάλογων μαγαζιών του Λονδίνου και άλλω ευρωπαϊκών πόλεων, ακόμη και της Αθήνας και τα προσάρμοσαν στην Κύπρο παίζοντας με τι άλλο, την εικόνα και τα social media. Δύο νέα καφέ απόλυτα instagrammable με σατανικό μάρκετινγκ που μόνο και μόνο με την εικόνα τους λειτουργούν ως κράχτες για τους απανταχού instagrammers. 

To Pink Monkey Café στη Λεμεσό και το Stephanie Rose στην Πάφο έχουν ως κοινό τους σημείο το ροζ χρώμα, τον καλό καφέ, την ιδιαίτερη ινσταγκραμική ατμόσφαιρα και τα ψαγμένα γλυκά έτοιμα για να... ταίσουν τα social media. 

Pink Monkey Café, Λεμεσός 

Το περιμέναμε από τον Σεπτέμβριο οπότε και άνοιξε τα κοινωνικά του δίκτυα δίνοντάς μας μία πρώτη γεύση για τον χώρο του. Ένα λουλουδάτο καφέ, σε ροζ αποχρώσεις με ένα παιχνιδιάρικο όνομα που θα γίνει πολύ σύντομα talk of the town που ξεκίνησε την λειτουργία του μόλις στις 2 Ιανουαρίου. H ατμόσφαιρα και η αισθητική του θυμίζουν ανάλογα λονδρέζικα μαγαζιά που συνδυάζουν αυτή τη floral διακόσμηση με ποιοτικό καφέ και γλυκά. Πέραν του καφέ, των διαφόρων αλμυρών και γλυκών το μαγαζί θα σερβίρει brunch καθημερινά από Τρίτη μέχρι και Κυριακή. Ένας χώρος για ρομαντικούς, λάτρεις του ροζ, των λουλουδιών και φυσικά του Instagram αφού ο χώρος προσφέρεται για φωτογραφίες, stories, reels και ό,τι άλλο θέλεις. 

Τρίτη-Κυριακή 8:00-20:00, Ανεξαρτησίας 181, Λεμεσός.

 

Stephanie Rose

Το άλλο ροζ μαγαζί της Κύπρου έκανε επίσης πολύ πρόσφατα την εμφάνισή του στα στενά της παλιάς πόλης της Πάφου που έγινε κούκλα το τελευταίο διάστημα και αξίζει οπωσδήποτε να την ανακαλύψεις. Το Stephanie Rose μοιάζει να είναι περισσότερο ζαχαροπλαστείο παρά η κλασική μορφή της καφετέριας αφού όπως μάθαμε φτιάχνει αριστοτεχνικά και πολύ όμορφα γλυκά. Η βιτρίνες του καταστήματος σε φέρνουν σε επαφή με μία ποικιλία γλυκών αλλά και αρτοιποιημάτων. Ιδιαίτερος, κουκλίστικος και φυσικά instagrammable χώρος στην καρδιά της Πάφου. Μην σε αγχώνει το ροζ, δεν μειώνει ούτε την σεξουαλικότητά σου ούτε την προσωπικότητα σου. Ένα φωτεινό, αισιόδοξο χρώμα είναι που τώρα βρήκε θέση σε αυτά τα δύο τολμηρά θα λέγαμε καφέ της Κύπρου. 

Κυριακή-Πέμπτη 9:30-21:30, Παρασκευή-Σάββατο 9:30-23:00, Δημητράκη Παπαμιλτιάδους 10-14, Πάφος.

 

 

Loader