Η νέα εικαστική εγκατάσταση του Λευτέρη Τάπα έρχεται στη Λεμεσό

Η νέα εικαστική εγκατάσταση του Λευτέρη Τάπα έρχεται στη Λεμεσό

Μια καλλιτεχνική έκθεση που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον δημόσιο χώρο

Ο καλλιτεχνικός οργανισμός Cathrine σας προσκαλεί στα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης "The Excluded Form", στις 6 Οκτωβρίου, στις 18:30, στην οδό Αντρέα Δρουσιώτη 17, Πλατεία Ηρώων (πρώην Στέγη Χορού Λεμεσού).

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η πρωτοβουλία αυτή επιδιώκει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου χώρου μέσω της Τέχνης.

Η ιδιωτική οικοδομή που θα φιλοξενήσει την εγκατάσταση του διακεκριμένου εικαστικού Λευτέρη Τάπα, μετατρέπεται σε προσωρινό δημόσιο χώρο, ανοίγοντας μια διάλογο γύρω από την ιδιωτικοποίηση και την ανάγκη της Τέχνης να εισχωρεί στην καθημερινότητά μας. Η συγκεκριμένη δράση αναδεικνύει την έννοια της «αποκλεισμένης μορφής» στον σύγχρονο αστικό ιστό, όπου οι δημιουργικές παρεμβάσεις μεταμορφώνουν τον χώρο και τις αντιλήψεις μας για αυτόν.

Η δημιουργική ομάδα περιλαμβάνει τον επιμελητή Eudes Ajot και τους εικαστικούς Αντρέα Αντωνίου, Λούκα Ιωάννου, Αλέξη Βαγιανό και Έλενα Κοτασβήλι. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί και θα τελέσει την έναρξη ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Γιάννης Αρμεύτης.

Παράλληλα, θα διατεθεί ειδική έκδοση με κείμενα των Σεβίνας Φλωρίδου, Κατίνας Κώστα και Δομνίκης Αγαθοκλέους, προσφέροντας μια θεωρητική προοπτική στο έργο.

Πληροφορίες:

  • Ημερομηνία: 6 Οκτωβρίου, 18:30
  • Διεύθυνση: Αντρέα Δρουσιώτη 17, Πλατεία Ηρώων (πρώην Στέγη Χορού Λεμεσού)
  • Επικοινωνία:

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Loader