15 ξεχωριστές μουσικές επιλογές για όλο τον Νοέμβριο

15 ξεχωριστές μουσικές επιλογές για όλο τον Νοέμβριο

Συναυλίες που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο

Ο Νοέμβριος έχει κάνει την είσοδο του και μαζί φέρνει 15 ξεχωριστές μουσικές συναυλίες που θα μας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά και θα δημιουργήσει αξέχαστες αναμνήσεις. Ανακάλυψε πιο κάτω όλα όσα έρχονται το επόμενο διάστημα.

Ο Σάκης Ρουβάς τραγουδάει ξανά στην Κύπρο για καλό σκοπό - Pavilion Hall 1η Νοέμβριου

Ο δημοφιλής Έλληνας καλλιτέχνης επιστρέφει στην Κύπρο για μία μοναδική συναυλία για καλό σκοπό στο Pavilion Hall, στη Λευκωσία, την 1η Νοέμβριου στις 21:30 προς ενίσχυση του Ραδιομαραθωνίου 2023!

Οι φανατικοί θαυμαστές και θαυμάστριες του αγαπημένου τραγουδιστή Σάκη Ρουβά θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν ξανά τον επόμενο μήνα σε μία διαφορετική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία για καλό σκοπό. 

Συγκεκριμένα, ο Σάκης Ρουβάς θα βρεθεί στην Κύπρο για να ενισχύσει την προσπάθεια συλλογής χρημάτων του φετινού Ραδιομαραθωνίου, γι' αυτό την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου θα τραγουδήσει στη σκηνή του Pavilion Hall στη Λευκωσία για αυτό τον σκοπό. 

Θα ανακοινωθεί σύντομα η αγορά των εισιτηρίων 

Πληροφορίες: 22322222.

Ο Κύπριος τραγουδιστής Γιάννης Διονυσίου στο Κοσμικόν Κέντρον Αντωνάκη στη Λευκωσία -  3,4 10, 11 Νοεμβρίου

Μετά από ένα καλοκαίρι με πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, το φθινόπωρο του 2023 ο Γιάννης Διονυσίου και οι σπουδαίοι μουσικοί του θα βρίσκονται για τέσσερις εμφανίσεις στο Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκη στη Λευκωσία (Παρασκευές 3 & 10 και Σάββατα 4 & 11 Νοεμβρίου).

O Γιάννης Διονυσίου είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ελπιδοφόρους ερμηνευτές της γενιάς του και έχει ξεχωρίσει για το σπάνιο ταλέντο του. Μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση σε όλο το φάσμα του τραγουδιού και ξεχωρίζει τόσο για το αναγνωρίσιμο χρώμα της φωνής του, όσο και για την ερμηνευτική του δύναμη.

Ένα επιπλέον στοιχείο που τον κάνει επίσης ξεχωριστό είναι η μεγάλη έκταση της φωνής του, που του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί με άνεση σε όλο το φάσμα του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού.

Έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του σπάνιου ταλέντου του με τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις του και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν μοιραστεί μαζί του το έργο τους επί σκηνής.

Φέτος θα παρουσιάσει αγαπημένα κλασικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια που τον έχουν καθιερώσει ως πρεσβευτή αυτής της μεγάλης μουσικής μας παράδοσης στο νεανικό κοινό, καθώς και τραγούδια από τη προσωπική του δισκογραφία.

Ο Γιάννης Διονυσίου είναι ένας ερμηνευτής που «κατακτά» τη σκηνή και σέβεται το κοινό του, χαρίζοντάς του μοναδικές μουσικές παραστάσεις. Θα το διαπιστώσετε σύντομα κι εσείς.

Μαζί με τον Γιάννη οι:

Γιώργος Γεωργόπουλος: Μπουζούκι

Fausto Sierakowski: Σαξόφωνο

Αθηνόδωρος Καρκαφίρης: Ακουστική κιθάρα

Κώστας Αρσένης: Κοντραμπάσο

Στρατής Σκουρκέας: Κρουστά

Γιάννης Ταβουλάρης: Ηχοληψία

Φωτογραφία: Γιώργος Σπανός

Artwork: Εύρος Βοσκαρίδης

Οργάνωση παραγωγής: Melodica Art Productions

Πληροφορίες

-Παρασκευές 3 & 10 και Σάββατα 4 & 11 Νοεμβρίου

-Έναρξη στις 21:30

-Είσοδος: 15ευρώ

-Προπώληση εισιτηρίων από την Ticketmaster

-Τηλέφωνο Κρατήσεων: 22664697

* Παρακαλούμε όπως προχωρήσετε πρώτα στην διευθέτηση κρατήσεων σε τραπέζια και μετά στην αγορά

εισιτηρίου από Ticketmaster

Πέντε έργα Κυπρίων συνθετών ερμηνεύει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου -  Θέατρο Ριάλτο, 2 Νοεμβρίου και Θέατρο Παλλάς, 3 Νοεμβρίου

 

Πέντε έργα διακεκριμένων Κυπρίων συνθετών προτείνει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στην πρώτη συναυλία της σειράς «Κυπροφωνία» για τη φετινή σεζόν, προσφέροντας μια συναρπαστική ακουστική εμπειρία από πλευράς μουσικής αισθητικής, στυλ και έμπνευσης.

Τις συναυλίες, στις 2 και 3 Νοεμβρίου, διευθύνει η ανερχόμενη Κύπρια μαέστρος Κυριακή Κουντούρη, στη δεύτερη της συνεργασία με την ορχήστρα.

«Ο Δαίμων της Πορνείας» για δύο φωνητικούς ερμηνευτές και συμφωνική ορχήστρα του Χρήστου Πήττα θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα, με σολίστ τους διακεκριμένους λυρικούς τραγουδιστές Χρήστο Κεχρή– τενόρο και Διονύση Τσαντίνη– μπασοβαρύτονο. Το έργο είναι βασισμένο στο ομότιτλο απόσπασμα από το «Χρονικό» του Λεόντιου Μαχαιρά καθώς και στο ομώνυμο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη και στη σύνθεση τα δύο κείμενα διασταυρώνονται και αναπτύσσουν  παράλληλα το ίδιο αφήγημα με διαφορετικό τρόπο.

Σε παγκόσμια πρώτη θα ακουστεί επίσης και το έργο του Ευαγόρα Καραγιώργη «Irene» το οποίο έχει ως βάση του την τεχνική της λούπας, η οποία δημιουργεί ένα αρμονικό, ρυθμικό και πολλές φορές ισοκρατικό φόντο, πάνω από το οποίο ταξιδεύουν διάφορα μουσικά θέματα τα οποία υπόκεινται σε ποικίλες παρεμβάσεις. Το θέμα πρωτογράφτηκε το 1992 και το 2018 ολοκληρώθηκε ως τρίπτυχο για κουαρτέτο εγχόρδων και κλαρίνο και το 2023 μεταγράφηκε για ορχήστρα.

Το κομμάτι «I … Zο» του Άντη Σκορδή είναι εμπνευσμένο από μια θεώρηση και αίσθηση της ζωής, ότι πάντα προχωρά χωρίς ποτέ να φτάνει κάπου, απλά αλλάζει κατεύθυνση. Το κομμάτι έχει δύο κινήσεις οι οποίες διαφέρουν στη συνολική προσέγγιση όσον αφορά την ενορχήστρωση και τα ηχοχρώματα. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί μόνο η δεύτερη κίνηση, που εμβαθύνει στην έννοια του συνόλου ως μηχανισμού ζωής.

Το έργο «Γυμνά Κλαδιά, Εγώ» για ορχήστρα εγχόρδων της Χριστίνας Αθηνοδώρου καταπιάνεται με τις έννοιες της εγκατάλειψης και της αναγέννησης, με έναυσμα τη θέαση ενός άφυλλου δέντρου. Το έργο γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Aldworth της Αγγλίας, από την οποία παρουσιάστηκε το 2006 υπό τη διεύθυνση της συνθέτριας.

Στο έργο «Όρθρου βαθέος» του Άγι Ιωαννίδη, που γράφτηκε το 2012, συναντάμε θρησκευτικούς συμβολισμούς και μια κίνηση προς το φως.

Πρόγραμμα

Άντης Σκορδής: I … Zο (2η κινηση)

Χριστίνα Αθηνοδώρου: Γυμνά κλαδιά εγώ για ορχήστρα εγχόρδων (2006)

Άγις Ιωαννίδης: Όρθρου βαθέος

Ευαγόρας Καραγιώργης: Irene (Παγκόσμια Πρεμιέρα)

Χρήστος Πήττας: Ο Δαίμων της Πορνείας (Παγκόσμια Πρεμιέρα)

Συναυλίες

Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, 8.30μ.μ. 77777745 rialto.interticket.com

Λευκωσία, Θέατρο Παλλάς, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, 8.30μ.μ. 22410181 cyso.interticket.com

Η Κυριακή Κουντούρη γεννήθηκε στην Πάφο το 1997. Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στην τάξη του Μίλτου Λογιάδη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Δεκέμβριο του 2021 ανακηρύχθηκε υποψήφια διδάκτωρ του ιδίου τμήματος. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες στην Κύπρο και στην Ελλάδα, όπως με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (βοηθός μαέστρου Άλκη Μπαλτά 2021-2022), τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου (βοηθός μαέστρου Γιώργου Κουντούρη στην «Κυπρίων Συναυλία», Νοέμβριος 2022), και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από τον Δεκέμβριο του 2022 εργάζεται ως μαέστρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία», διευθύνοντας την όπερα «Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ» του Κορνήλιου Σελαμσή, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι η μαέστρος της Ορχήστρας Νέων του El Sistema Greece.

Ο μπασοβαρύτονος Διονύσης Τσαντίνης έλαβε δίπλωμα μονωδίας από το Ωδείο Ατενέουμ (τάξη Διονυσίου Τρούσσα). Σπούδασε κλασικό τραγούδι και υποκριτική στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Βερολίνου με τους Robert Gambill και Gabrielle Schnaut (υποτροφίες «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», ΙΚΥ). Συνέχισε μεταπτυχιακά στην Ακαδημία της Αγίας Καικιλίας (Ρώμη) πλάι στη Renata Scotto. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές ευρωπαϊκές σκηνές όπως Κρατική Όπερα Βερολίνου, Όπερα Ρώμης, Όπερα Αμβέρσας και Γάνδης, Κέντρο Arnold Schoenberg Βιέννης, στα Φεστιβάλ του Ριέτι (Ιταλία) και του Ράινσμπεργκ (Γερμανία), σε Αγγλία, Ιρλανδία, Βουλγαρία κ.α. Στην Εθνική Λυρική Σκηνή πρωταγωνιστεί από το 2000. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με τις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες σε Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Ωδείο Ηρώδου Αττικού κ.α.

Έχει τραγουδήσει κύριους ρόλους σε παραγωγές όπερας όπως Salome, Electra (R. Strauss), Oedipus Rex (Stravinsky), Lady Macbeth of Mtsensk (Shostakovich), Dardanus (Rameau), Don Giovanni, Die Zauberflöte, , Gianni Schicchi, L’ elisir d’amore, La Traviata, Rigoletto, Amahl and the night visitors, A view from the bridge (W. Bolcom), στη σύγχρονη όπερα Z του Μηνά Βορδουκάκη και τη μνημειώδη παραγωγή Strella στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει κερδίσει δύο διεθνείς διαγωνισμούς σε Ιταλία και Γερμανία και μιλάει πέντε γλώσσες. Φοίτησε στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ.

Το ρεπερτόριο του τενόρου Χρήστου Κεχρή περιλαμβάνει μεγάλο εύρος ρόλων και έργων από την μπαρόκ, την κλασική περίοδο, τον ρομαντισμό, τη μουσική του 20ού αιώνα, καθώς και τη σύγχρονη πειραματική μουσική δημιουργία. Ως σολίστ συνεργάζεται τακτικά με τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα: Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, Δήμος Αθηνών, Φεστιβάλ Αθηνών, Καμεράτα (Armonia Atenea) κ.ά. Έχει επίσης συνεργαστεί με ορχήστρες και θεατρικούς οργανισμούς στην Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Μάλτα, Λιθουανία, Σλοβενία, Τουρκία, Κροατία.

Ο Κώστας Τουρνάς για ένα Live στη Μουσική Σκηνή Red - 4 Νοεμβρίου

Πάντα ήθελε να κάνει διαφορετικά πράγματα, να αποδεσμεύεται από τις όποιες επιρροές και να γράφει αληθινά “δικά μας” τραγούδια......από αυτά που “βρίσκουν” τήν καρδιά μας.Τα πρώτα βήματα του με τους POLL, μας άφησαν εντελώς διαφορετικά τραγούδια από όσα είχαν ακουστεί και παρουσιαστεί στην μέχρι τότε ελληνική μουσική σκηνή.

Από τα « ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ» και το " ΑΝΘΡΩΠΕ ΑΓΑΠΑ", μέχρι το " ΚΛΕΒΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ" και το "ΑΘΩΟΣ”, ο καινοτόμος Τουρνάς, ήταν και είναι μόνιμα σε δράση.

Η πορεία του γνωστή σε όλους. Αδιάκοπη προσφορα, με μια πλούσια πορεία μέχρι σήμερα. Στις εμφανίσεις του γίνεται αναδρομή στην σαραντάχρονη πορεία του, με την συνδρομή των αγαπημένων του συνεργατών.

Σάββατο 4/11/23

Ώρα έναρξης: 22:00

Πληροφορίες/κρατήσεις: 99059257

Προπώληση εισιτηρίων: Tickethour & ACS Courier 

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Ελάχιστη κατανάλωση ποτών/σνακ ανά άτομο:  13 ευρώ.

 

Η Κατερίνα Λιόλιου έρχεται στην Κύπρο για μία μοναδική εμφάνιση - 4 Νοεμβρίου στο Theama Venue

Η γνωστή τραγουδίστρια της γενιάς της, Κατερίνα Λιόλιου για μια ξεχωριστή εμφάνιση στον εσωτερικό χώρο του Theama στη Λεμεσό. Κατερίνα Λιόλιου Live στο Theama, Σάββατο 4 Νοεμβρίου!

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 99 85 2220

Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε τον Νοέμβριο στις Notes Live - 4 Νοεμβρίου

Οι Notes Live για ακόμα μία φορά ανεβάζουν τον πήχη της νυχτερινής διασκέδασης στη Λεμεσό φιλοξενώντας τον Νοέμβριο αγαπημένους μας καλλιτέχνες. Το νυχτερινό κέντρο που είναι συνυφασμένο με την διασκέδαση στην πόλη της Λεμεσού συνεχίζει να φιλοξενεί αγαπημένους μας καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν διασκεδαστικό πρόγραμμα. 

Αυτή τη φορά οι Notes Live υποδέχονται το Νοέμβριο τα Σάββατο ένα ανατρεπτικό καλλιτεχνικό δίδυμο τραγουδιστών. 

Με πρεμιέρα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου οι Notes Live θα μας διασκεδάζουν με τους δημοφιλείς καλλιτέχνες Νίνο και Νικηφόρο με την Χριστίνα Μηλιού να τους πλαισιώνει στις εμφανίσεις τους. 

Για κρατήσεις και πληροφορίες: 25344344.

«Αφιέρωμα στο Στράτο Διονυσίου» - 7 και 8 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού και Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

m

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους λαϊκούς τραγουδιστές που πέρασαν από το ελληνικό τραγούδι. Σημάδεψε ανεξίτηλα με τη φωνή του μεγάλα τραγούδια, όπως τα «Ο Ξένος», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Τα πήρες όλα» κ.α., που παραμένουν διαχρονικά μέχρι σήμερα, 33 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό του. Ήταν ο ένας και μοναδικός Στράτος Διονυσίου!

Οι τρεις γιοι του, ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής, που ακολούθησαν τα μουσικά βήματα του πατέρα τους, θα τον τιμήσουν επί σκηνής, με τρεις μεγάλες συναυλίες – αφιέρωμα που θα δώσουν στην Κύπρο, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στο Παττίχειο θέατρο Λεμεσού και την Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στο δημοτικό θέατρο Στροβόλου.

Μαζί τους θα βρεθεί και η Πίτσα Παπαδοπούλου για να ερμηνεύσει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Στράτου Διονυσίου μαζί με τα παιδιά του. Το μοναδικό αυτό μουσικό αφιέρωμα στο θρύλο του ελληνικού τραγουδιού παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και έχει τίτλο «Θυμάμαι έναν πατέρα».

Οικοδεσπότης – αφηγητής της βραδιάς θα είναι ο δημοφιλής ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, ενώ αυτές οι τρεις αφιερωματικές βραδιές φέρουν τη σκηνοθετική υπογραφή της καταξιωμένης σκηνοθέτιδας Σοφίας Σπυράτου.

Συμμετέχει επίσης η τραγουδίστρια Αγνή Καλουμένου ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο  μαέστρος Νίκος Στρατηγός.

Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ

Φεστιβάλ Νέας Μουσικής Κύπρου 2023: Μια γιορτή για το έργο των Κυπρίων συνθετών - 6-10 Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα

Το Κέντρο Κυπρίων Συνθετών διοργανώνει και φέτος το Φεστιβάλ Νέας Μουσικής Κύπρου, αναδεικνύοντας τη σύγχρονη μουσική δημιουργία στην Κύπρο, στο οποίο Κύπριοι συνθέτες παρουσιάζουν τα έργα τους, ερμηνευμένα από σπουδαίους καλλιτέχνες. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η σειρά συναυλιών, μαζί με τις άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, θα φιλοξενηθεί στη Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα, με καθημερινές συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, από τη Δευτέρα 6 μέχρι το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.

Φέτος, το φεστιβάλ φιλοξενεί πέντε συναυλίες με μια μεγάλη ποικιλία προτάσεων, όπως τα δυναμικά σύνολα Zeitfluss (AT) και dissonArt (GR), καθώς και τις πρωτοποριακές αυτοσχεδιαστικές δυνάμεις του Electroacoustic Ensemble των Κύπριων συνθετών, μαζί με παρουσία από άλλες τοπικές μουσικές δυνάμεις.

Πρόγραμμα

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023, 8.30 μ.μ. Συναυλία: Composers’ Electroacoustic Ensemble [CY]

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023, 10.00 π.μ. Εκπαιδευτικό Εργαστήριο: Χαμένοι στην μετάφραση: Αποκωδικοποιώντας την γλώσσα της σύγχρονης μουσικής 

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023, 8.30 μ.μ. Συναυλία: dissonArt Ensemble [GR]

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023, 5.00 μ.μ. Σεμινάριο: Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου: το ερευνητικό του έργο, οι φιλοδοξίες και τα επιτεύγματά του

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023, 8.30 μ.μ. Συναυλία: Rami Sarieddine: Ρεσιτάλ πιάνου

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023, 8.30 μ.μ. Συναυλία: έργα για Τρίο κιθάρα, φλάουτο και κρουστά. Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023, 8.30 μ.μ. Συναυλία: Zeitfluss Ensemble (AT)

Camille και Julie Berthollet σε μια μοναδική συναυλία - 11 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

.

Το Ίδρυμα «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας συνεργάζονται με το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας και παρουσιάζουν τις αδερφές Camille και Julie Berthollet σε μια μοναδική συναυλία υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Οι αδερφές Berthollet, οι οποίες έχουν διακριθεί και τιμηθεί με σημαντικά βραβεία σε μουσικά δρώμενα, αποτελούν ένα διεθνούς φήμης ντουέτο εγχόρδων. Από το 2011 έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες εμφανίσεις παγκοσμίως, λαμβάνοντας πάντοτε τις καλύτερες κριτικές για τις παραστάσεις τους.

Μέρος των εσόδων από την παράσταση θα δοθούν για τη στήριξη του Συμβουλίου Επισκέψεων και Ευημερίας Ασθενών του Νοσοκομείου «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’».

«Σοφία Βέμπο - Η φωνή της Ελλάδας» - 11 Νοεμβρίου - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

.

Η ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΕΑ, οι ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ, και το DANCE STUDIO Ιλάρια Λάρκου και Βαλέρια Σολέα μαζί με τους καταξιωμένους ηθοποιούς ΜΑΡΙΝΑ ΒΡΟΝΤΗ και ΑΧΙΛΛΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ, παρουσιάζουν τη παράσταση «ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στο ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ και τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο «ΑΛΜΑ – ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

 

Η παράσταση είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή και τα τραγούδια που τραγούδησε η μεγάλη ερμηνεύτρια Σοφία Βέμπο σε όλες τις περιόδους της πολυτάραχης ζωή της.

Η παράσταση θα είναι ένα οδοιπορικό στις μεγάλες στιγμές της ζωής της Βέμπο, με σκοπό να μεταφέρει το κοινό από τον πόλεμο του ’40, στις μεγάλες συναυλιές της Βέμπο σε όλο τον κόσμο, στις επιθεωρήσεις που άφησαν εποχή στην Ελλάδα, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, μέχρι και το τέλος στης ζωής της μεγάλης ερμηνεύτριας.

Στην παράσταση θα ακουστούν μεταξύ άλλων τα τραγούδια: «Το φεγγάρι είναι κόκκινο», «Μισιρλού», «Παιδιά της Ελλάδος», «Κορόιδο Μουσολίνι», «Ταμπακέρα», «Ο ανθρωπός μου», «Να με πέρνανε τα σύννεφα», «Ο μήνας έχει δεκατρείς», «Κλαίς», «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά» κ.α. Στην παράσταση θα λάβουν μέρος πέραν των 80 ατόμων από τη Χορωδία των Ονείρων, την Παιδική Χορωδία των Ονείρων και το Dance Studio, μαζί με τις σολίστ Ελένα Σολέα , Ιλάρια Λάρκου και Βαλέρια Σολέα, μαζι με τους καταξιωμένους ηθοποιούς Μαρίνα Βρόντη και Αχιλλέα Γραμματικόπουλο. Τα σκηνικά είναι της Σκηνοτεχνικής και τα κοστούμια της Βάγιας Σολέα.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: €25

11/11/2023 20:30 - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας - 11 & 12 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

“Έτσι λοιπόν αισθάνομαι τώρα περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να συνεχίσω να «αγκαλιάζω» με τη μουσική μου κι εσένα αλλά και ό,τι άλλο είναι πραγματικά δικό σου και δικό μας. Ό,τι ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνικό. 

Λέω δικό μας, γιατί, δόξα τω Θεώ, είμαστε πολλοί που σκεπτόμαστε έτσι και ελπίδα μου είναι ότι θα γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Γιατί η αλήθεια το ᾽χει αυτό: Συγκεντρώνει ήσυχα και μυστικά γύρω της «αληθινά πρόσωπα», που περιμένουν τη στιγμή ή τον άνθρωπο για να φανούν.” (Σταμάτης Σπανουδάκης) 

Ο Έλληνας συνθέτης ο οποίος εγκαινίασε στις 13 Οκτωβρίου 2019 το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με δύο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στον Αλέξανδρο. Μαζί του στη σκηνή, 28 χρόνια μετά, ο μοναδικός Βασίλης Σαλέας με το κλαρίνο του.  

 

Στίχοι, μουσική, ενορχήστρωση: Σταμάτης Σπανουδάκης:  

Επιμέλεια ορχήστρας, πλήκτρα: Ντίνος Γεωργούντζος 

Κλαρίνο: Βασίλης Σαλέας 

Βιολί: Έλενα Κiseleva 

Βιολοντσέλο: Δημήτρης Κοτταρίδης 

Πιάνο: Γιώργος Κοντοβάς 

Κοντραμπάσο: Νίκος Χατζόπουλος 

Ντραμς: Πάνος Κατσικιώτης 

Κρουστά: Τάκης Βασιλείου 

Τρομπέτα, φλικόρνο: Βασίλης Βασιλειάδης:  

Συμμετέχει η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο» και η χορωδία ΤΕΥ-ΑΤΗΚ  

Παραγωγή: Μελωδικό Καράβι 

Info

Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30. Εισιτήρια: SoldOutTickets 

Συναυλία Ζω - 14 Νοεμβρίου στο  Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας «Γ. Λυκούργος»

m

«Ζω» με λαμπερά και ελπιδοφόρα μηνύματα Αγάπης…Αισιοδοξίας και …Ελπίδας και αγαπημένες μελωδίες από 3 καλλιτέχνες που πάλεψαν με τον καρκίνο και σοβαρές ασθένειες, έδωσαν το δικό τους αγώνα και βγήκαν νικητές.

Παμπίνα Κοντέα, Νάνσια Τραχωνίτου, , Νεφέλη Αντωνίου, ενώνουν τις δυνάμεις και την αγάπη τους για το τραγούδι και τη μουσική… Δίνουν μαθήματα ζωής και στέλνουν φωτεινά και αισιόδοξα μηνύματα και μας ταξιδεύουν με μελωδίες και τραγούδια γνωστά και αγαπημένα.

Μαζί τους σε αυτό το υπέροχο μουσικό συναπάντημα η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου, Υπαστυνόμου Θεόδωρου Ηροδότου.

Στις 14 Νοεμβρίου γινόμαστε όλοι μέρος αυτής της γεμάτης συναισθήματα μουσικής βραδιάς και τραγουδάμε παρέα με τις μαχήτριες της ζωής, εκφράζοντας την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας προς το Σύνδεσμο «ΧΑΡΙΣΜΑ».

Τιμή εισόδου €20

 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλα τα ΕΣΟΔΑ θα διατεθούν στο Σύνδεσμο «ΧΑΡΙΣΜΑ» για στήριξη και προώθηση Καλλιτεχνών με αναπηρίες.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και Ευρυδίκη για ένα μοναδικό βράδυ στις Notes - στις Νότες Live στη Λεμεσό 17 Noεμβρίου

 
Οι δύο Κύπριοι καλλιτέχνες πρόκειται να ενώσουν τις φωνές τους για να μας χαρίσουν ένα αξέχαστο βράδυ. Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου διοργανώνει Φιλανθρωπική Μουσική Βραδιά στις Νότες Live στη Λεμεσό.

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 στις 8:30 μ.μ. 

Παρουσιάστρια της βραδιάς η δημοσιογράφος Κατερίνα Χαραλάμπους.

Όλα τα έσοδα θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας του Συνδέσμου.

Οι προ-κρατήσεις άρχισαν στο 25 344344

Η Τάνια Τσανακλίδου γιορτάζει στην Κύπρο τα 50 χρόνια πορείας στο τραγούδι  -18 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Συνεπιβάτες με την Τάνια. Στην αποσκευή η «Ζελατίνα», «Η Σωτηρία της Ψυχής», το «Φίλε», «Το Πάτωμα», «Τα Ήσυχα Βράδια» και πόσα άλλα τραγούδια που θα μας θυμίσουν πώς είναι να γίνεσαι μία μεγάλη παρέα και να μεθάς από τα πιο αντιφατικά συναισθήματα.

Η Τάνια Τσανακλίδου, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων στη δισκογραφία, στέκεται μόνη στη σκηνή έξω από νόρμες, γεμάτη πάθος και με μια δίψα εφηβική υπόσχεται να μας παρασύρει σε ένα ταξίδι που πέρα από τα σκοτάδια, τους φόβους και τις υπερβάσεις καταλήγει στο φως.

 

Εξωστρεφής μα γεμάτη εσωτερικότητα, με σκηνική παρουσία που υποδηλώνει στο μέγιστο την αισθαντικότητα έρχεται με ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια που έχουν ντύσει κάθε στιγμή μας και μας έχουν πείσει πώς το κλάμα και το γέλιο τελικά κάπου συναντώνται.

Γιατί η Τάνια είναι το καταφύγιο των πιο κρυφών μας πόθων, των πιο μεγάλων πόνων.

"Το κάδρο της ζωής μας σκουραίνει διαρκώς. Κάθε μέρα ένας καινούργιος φόβος, μία νέα ανασφάλεια. Να κρατηθούμε από αυτά που αγαπάμε, να υπερασπιστούμε αυτά που πιστεύουμε, να κρατηθούμε χέρι - χέρι και να πάμε στην ελπίδα και την αγάπη. Γι'αυτό θέλω να τραγουδήσω πάλι. Να θυμηθώ στιγμές φωτεινές, να αφήσω τη μουσική να με παρηγορήσει. Θυμάμαι τραγούδια, κρατάω στιγμές. Δεν μπορεί ... αυτός ο κόσμος μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερος. Ο καθείς και το έργο του. Ο καθείς και το χρέος του. Στον χρωστήρα μου τα χρώματα ξανοίγουν και λάμπουν. Ό,τι αξίζει πρέπει να διαφυλαχθεί. Μοιράζομαι την αγάπη και την ελπίδα. Με αυτά τα υλικά στήνω τη συγκεκριμένη παράσταση", Τάνια Τσανακλίδου

Μαζί της οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Σπύρος Μάνεσης, Κώστας Νικολόπουλος, Νίκος Παπαϊώάννου και Παναγιώτης Τσεβάς.

Info

Σάββατο 18 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30. 

Εντίθ Πιαφ - 24 Νοεμβρίου στο Κινηματοθέατρο Παλλάς

.

Η Avant Tout productions παρουσιάζει μια παράσταση για τον εορτασμό των 60 χρόνων από τον θάνατο της Εντίθ Πιαφ.

Αφιέρωμα στα τραγούδια και την καριέρα της, με τη φωνή της Βανέσα Μεγαλέμου, τον Βασίλη Βουρβόπουλο στο πιάνο και τη Γαλλοκυπριακή χορωδία.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: €15

24/11/2023 20:00

Κινηματοθέατρο Παλλάς

Loader