18 μουσικές συναντήσεις για τον Νοέμβριο

18 μουσικές συναντήσεις για τον Νοέμβριο

Άλλος ένας μήνας γεμάτος μουσική και διασκέδαση

O Noέμβριος έχει μπει και ήδη έχουν ανακοινωθεί κάποιες συναυλίες που υπόσχονται πολλά. Διάφορα είδη για όλες τις ηλικίες που έχουν να δώσουν μία διαφορετική νότα και να προσφέρουν μοναδικές στιγμές και διασκέδαση σε όλους όσους έχουν σκοπό να τις ανακαλύψουν και επιθυμούν να τις απολαύσουν. Δες πιο κάτω όλες όσες περιμένουμε και κλείσε άμεσα τα εισιτήρια σου για να μην τις χάσεις.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής - 2 Noεμβρίου Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

Η «Γιορτή της Ποίησης», μια ωδή στους μεγάλους Έλληνες Ποιητές, ανεβαίνει στις 2 Νοεμβρίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, ζωντανεύοντας μνήμες από τη σύγχρονη ιστορία του Έθνους. Ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι με «ρουμπίνια, ρόδα, μαργαριτάρια, κρίνα και αμέθυστους μενεξέδες», με τη μελωδική φωνή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη και

συνοδοιπόρο τον συνθέτη Στέφανο Κορκολή, στο πιάνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Παττίχειο Λεμεσού, έχει συμπεριλάβει την παράσταση

στο πρόγραμμα του πολυπρισματικού Κύκλου Εκδηλώσεων με τίτλο «Μεγάλοι

Έλληνες Δημιουργοί», που διοργανώνει το θέατρο τους μήνες Οκτώβριο και

Νοέμβριο.

Πληροφορίες:

Γιορτή της Ποίησης | Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Στέφανος Κορκολής

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2022 | 20:30 | Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

Εισιτήρια: Tickethour Cyprus και σε όλα τα καταστήματα της ACS Courier Cyprus

Νικόδημος Καβαρνός - 2 , 9 και 10 Νοεμβρίου

.

Η Petrides Events, μετά την απόλυτη επιτυχία που σημείωσε η βυζαντινή συναυλία με τον π. Νικόδημο Καβαρνό στις 2/9/2022 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, διοργανώνει δυο νέες συναυλίες, Λευκωσία Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και Λεμεσό Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο. Συμμετέχει φωνητικό σύνολο υπό την διεύθυνση του Άρχωντος πρωτοψάλτη Δημήτρη Ιεροδιακόνου. Οι συναυλίες αρχίζουν στις 20:30.Προπώληση εισιτηρίων: online μέσω της SoldOutTickets 

Nama Dama & Della - 3 Νοεμβρίου στο Sarah’s Jazz Club

[[

Το Sarah’s Jazz Club υποδέχεται τη Nama Dama και τους Della οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και παίζουν μία παράσταση μόνο για εμάς στη Λευκωσία και στο Sarah’s Jazz Club. Ένα μοναδικό act που έρχεται και υπόσχεται να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Info

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Sarah’s Jazz Club, 21.00

Ξάνθης Ξενιέρου 35, Λευκωσία

Είσοδος €10

Κρατήσεις 95147711

Ο κυπριακός μύθος συναντά τη βιενέζικη μουσική - Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού 

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας γιορτάζουν τη συμπλήρωση 60 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Aυστρίας – Κύπρου, παρουσιάζοντας μια συναυλία με εμβληματικά έργα σπουδαίων συνθετών των δύο χωρών.

Υπο τη διεύθυνση του Günter Neuhold, σε αυτή την όμορφη μουσική συνέργεια συμμετέχουν δύο εξέχοντες λυρικοί καλλιτέχνες από την Αυστρία, η σοπράνο Simona Eisinger και o βαρύτονος Günter Haumer. 

Εμπνευσμένo από τις αντίστοιχες μουσικές παραδόσεις Κύπρου και Αυστρίας, το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική των Σόλωνα Μιχαηλίδη, Johann Strauss και Franz Lehár: έργα όπως η Αρχαïκή Σουίτα και η Άρια της Ναυσικά του Σόλωνα Μιχαηλίδη και το κυπριακό παραδοσιακό «Αροδαφνούσα» σε ενορχήστρωση Άλκη Μπαλτά εμπνευσμένα από την ιστορία και τον μύθο, καθώς και Βιενέζικη μουσική γεμάτη κομψότητα και ενέργεια, όπως αποσπάσματα από τις οπερέτες H νυχτερίδα και Η εύθυμη χήρα. 

Σόλων Μιχαηλίδης: Αρχαïκή Σουίτα 

Άρια της Ναυσικάς από την όπερα Οδυσσέας, μεταγραφή για κλαρινέτο (ενορχ.: Μίκης Μιχαηλίδης)

«Η Προσευχή του ταπεινού» για βαρύτονο

Άλκης Μπαλτάς: Αροδαφνούσα - Φαντασία πάνω σε Κυπριακή Μεσαιωνική μελωδία

Johann Strauss: Aπό την οπερέτα H νυχτερίδα: 

Εισαγωγή 

Csárdás - σοπράνο

Franz Lehár: Από την οπερέτα Η εύθυμη χήρα:

 “Da geh´ich zu Maxim” - βαρύτονος

 “Lippen Schweigen” - ντουέτο σοπράνο & βαρύτονος

Johann Strauss: Rettungs Jubel Marsch (Εορταστικό Εμβατήριο), έργο 126

Simona Eisinger σοπράνο

Günter Haumer βαρύτονος

Γιώργος Κουντούρης παρουσίαση 

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου 

Günter Neuhold 

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στη Λευκωσία 

Τιμές εισιτηρίων:

Ζώνη Α: €15 / Ζώνη Β: €10

Προπώληση εισιτηρίων: 

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (Λεωφόρος Μουσείου 4, 1097 Λευκωσία): 

Aπό την ιστοσελίδα www.cyso.org.cy, το Ταμείο του Θεάτρου Παλλάς κάθε Τετάρτη 16:00-19:00 και το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας 2 ώρες πριν την έναρξη. 

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού (Αγίας Ζώνης 4, 3027 Λεμεσός, 25 377277): 

Από την ιστοσελίδα www.soldouttickets.com.cy, το Ταμείο του Θεάτρου: Δευ-Παρ: 10:00-13:00 & 16:00-19:00 και πριν την έναρξη. 

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy  

«Από τη Λισαβώνα στη Λευκωσία» - στις 5 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου παρουσιάζει τη συναυλία «Από τη Λισαβώνα στη Λευκωσία», με δωδεκαμελή ορχήστρα σαξοφώνων από Κύπρο, Ελλάδα και Πορτογαλία, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Διευθύνουν οι Δρ Γιάννης Μυράλης και Dr. Rodrigo Pires de Lima.

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα των Κύπριων συνθετών Γιώργου Χριστοφή και

Γιώργου Κάρβελου, της Ιταλίδας Teresa Procaccini, του Βραζιλιάνου Alfredo Moura, της Βρετανίδας Barbara Thompson, του Ελληνοαμερικανού James Vlachos, της Πορτογαλέζας/Ουκρανής Iryna Brazhnik, καθώς και παγκόσμιες πρεμιέρες δύο νέων έργων της Ίννας Κουτρουπή και του Αλέξανδρου Ντάρνα.

Τη συναυλία στηρίζει το Εργαστήρι Οργανικής Μουσικής Εκπαίδευσης & Έρευνας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Είσοδος: 5 ευρώ

Για πληροφορίες και εισιτήρια: www.tickethour.com

«Ο ήχος μιας πόλης: Θεσσαλονίκη» - Στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου  7 Νοεμβρίου 

To μουσικό σχήμα «Μακρύδρομος» παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Ο ήχος μιας πόλης: Θεσσαλονίκη», στο πλαίσιο των φθινοπωρινών συναυλιών του Δήμου Στροβόλου.

Η συναυλία θα δοθεί τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Μεσημέρης, Φρειδερίκη Τομπάζου, Κατερίνα Παράσχου, Ανδρέας Ελεσνίτσαλης, Δημήτρης Σουρουλλάς και Πάρης Παράσχος.

Την ορχήστρα απαρτίζουν οι Γιώργος Δημητρίου (λαούτο και μπουζούκι), Γιώργος Χατζήπαπας (κλαρίνο, καβάλ, μπαγλαμάς), Μαρίνος Γεωργιάδης (κιθάρες), Κώστας Χαλλούμας (Μπάσο), Γιώργος Ζένιος (Τύμπανα)

Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Σουρουλλάς

Επιμέλεια φωνών: Φρειδερίκη Τομπάζου

Ήχος: Ορφέας Πιτσιλλίδης

Είσοδος: 5 ευρώ

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό.

Εισιτήρια εδώ

 

Αφιέρωμα στον Μιχάλη Πασιαρδή στο Θέατρο Παλλάς - 8 Νοεμβρίου

.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μουσικόραμα διοργανώνει Συναυλία - αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή της Κύπρου, Μιχάλη Πασιαρδή. Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία.

«Τραγούδια μιας άλλης νύχτας» σε μουσική Γιώργου Καλογήρου με τον Πάρη Παράσχο, Φρειδερίκη Τομπάζου και την Ορχήστρα Έντεχνης Λαϊκής Μουσικής.

Επίσης θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο μέρος του έργου του Μιχάλη Πασιαρδή, που σημάδεψε την κυπριακή δημιουργία και την ιστορία του τόπου μας σε μουσική Αχιλλέα Λυμπουρίδη, Γιώργου Κοτσώνη, Νάσου Παναγιώτου, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Ευαγόρα Καραγιώργη, Μάριου Τόκα, Κωστή Κωστέα, Μιχάλη Βιολάρη και Νίκου Παπάζογλου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Καλογήρου

Καλλιτεχνική οργάνωση: Αντώνης Κοΐζας

Εισιτήρια προπωλούνται: Tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ και 5 ευρώ για παιδιά μέχρι 12 χρονών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22769532

Αφιέρωμα στο καλό λαϊκό τραγούδι - 9 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών

''

Στις 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία «Αφιέρωμα στο καλό λαϊκό τραγούδι» με μαέστρο τον Μάριο Μαλετίου και την ορχήστρα του. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών και η είσοδος θα είναι στα €3. Ετοιμάσου λοιπόν να ζήσεις μία μοναδική εμπειρία με μπόλικη μουσική που θα σε ταξιδέψει σε άλλες δεκαετίες.

Info:

9 Νοεμβρίου

Ώρα 20:00

Δημοτικό Θέατρο Λατσιών

Εισιτήρια εδώ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει έργα Κυπρίων συνθετών - Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου κάθε Τετάρτη

 

Η προώθηση της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας - ένας από τους κύριους στόχους της Σ.Ο.Κ. - είναι ζωτικής σημασίας για τη μουσική ζωή της χώρας μας.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Αθηνοδώρου, δίνει βήμα έκφρασης σε τέσσερις διακεκριμένους Κύπριους συνθέτες: Άγι Ιωαννίδη, Τάσο Στυλιανού, Άντη Σκορδή και Χριστίνα Αθηνοδώρου. Η δουλειά τους συνδέει το παρελθόν με τον παρόν και εκφράζει τις προσωπικές τους αναζητήσεις, πειραματισμούς και προβληματισμούς. Οι ιδιομορφίες των συνθέσεών τους από πλευράς έμπνευσης, μουσικής αισθητικής και τεχνικών σύνθεσης, παρουσιάζουν ένα πλούσιο και συναρπαστικό ακουστικό τοπίο για το κοινό. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το Divertimento για ορχήστρα εγχόρδων του Béla Bartók.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άγις Ιωαννίδης: Όρθρου βαθέος

Τάσος Στυλιανού: Green Line

Άντης Σκορδής: I...ZO (2 η κίνηση)

Χριστίνα Αθηνοδώρου: Γυμνά κλαδιά εγώ για ορχήστρα εγχόρδων (2006)

Béla Bartók: Divertimento για ορχήστρα εγχόρδων, Sz. 113

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Χριστίνα Αθηνοδώρου

Τιμές εισιτηρίων:

Ζώνη Α: €18 / €14 (μειωμένο)

Ζώνη Β: €13 / €10 (μειωμένο)

Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίων: Μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες με παρουσίαση ταυτότητας. Δωρέαν είσοδος σε άτομα με αναπηρίες.

Προπώληση εισιτηρίων:

Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου (Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, 1010 Λευκωσία, 22 410181): από την ιστοσελίδα www.cyso.org.cy , το Ταμείο του Θεάτρου κάθε Τετάρτη: 16:00-19:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη. Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy

Βαγγέλης Γέττος στο Σουβενίρ, Λεμεσό - 12 Νοεμβρίου

''

Αν ο Βαγγέλης ξέρει να κάνει κάτι καλά με τα μουσικά του παιξίματα, αυτό είναι να μας ταξιδεύει με μοναδικό τρόπο, με το λαούτο, την κιθάρα, τομ τζουρά και την φωνή του. Ανεβαίνει στο μουσικό τρένο του ελληνικού τραγουδιού (ενίοτε και ξένου ροκ). Κατεβαίνει σε πολλούς και διαφορετικούς αγαπημένους του σταθμούς: από τον Παπακωνσταντίνου στον Μάλαμα, από τον Παπάζογλου στους Χαΐνηδες, από τον Johnny Cash στους Talking Heads, από την Κρήτη στη Θράκη και από την Ήπειρο στην Κύπρο! Μην τον χάσετε!

Info

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Σουβενίρ, 20.30

Αθηνών 72, Λεμεσός

Κρατήσεις 99191270

Oι Χαρταετοί του Κώστα Κακογιάννη - 16 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και στις 18 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

O μη-κερδοσκοπικός οργανισμός «Τρακ-Αρτ Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού» παρουσιάζει τη νέα μουσική παράσταση με τίτλο “Χαρταετοί” σε μουσική του Κώστα Κακογιάννη και στίχους του Πάμπου Κουζάλη.

Μέσω της παράστασης, ο Κώστας Κακογιάννης θα παρουσιάσει στη σκηνή, τους εξαιρετικούς νέους ταλαντούχους ερμηνευτές σε συνεργασία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Λεμεσού TrakArt υπό τη διεύθυνση του Άρη Αντωνιάδη.

Συμμετέχουν οι Μάριαμ Βενιζέλου, Ειρήνη Κακογιάννη, Άντρεα Μάρκου, Άντρεα Νεοκλέους και Γεωργία Νεοκλέους

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 16 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και στις 18 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

Ώρα έναρξης 20:30

Τιμή εισιτηρίων: €20, €15, €12

Εισιτήρια θα βρεις εδώ

Ρίτα Αντωνοπούλου & Ρεβάνς (Acoustic) - 26 Νοεμβρίου στη Μουσική Σκηνή RED Λευκωσια

.

Μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, η Ρίτα Αντωνοπούλου επανέρχεται για ένα δυναμικό κι αξέχαστο μουσικό χειμώνα.

Με την αγάπη του κόσμου στην καρδιά, με σεβασμό και λατρεία στην τέχνη που υπηρετεί, συναντά τους Ρεβάνς, ένα συγκρότημα εξαιρετικών νέων μουσικών οι οποίοι ήδη χαράζουν τη δική τους πορεία στη μουσική αυτού του τόπου, με το δικό τους ιδιαίτερο ήχο και στίχο, με ταλέντο, ήθος και ψυχή που όμοιά τους σπάνια βρίσκει κανείς.

Με τους «Ρεβάνς» παίζουν οι: 

Αστέρης Κωνσταντίνου – κιθάρα, λαούτο, ηλ. μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή

Χρήστος Ελ .Παπαδόπουλος – κλαρινέτο, σαξόφωνο, φωνή

Άγγελος Αθανασιάδης – ηχοληψία, sound effects

Ώρα έναρξης: 22:00

Τιμή εισόδου:20 ευρώ

Ελάχιστη κατανάλωση ποτών/σνακ: 10 ευρώ ανά άτομο

Πληροφορίες: 99059257

Προπώληση εισιτηρίων: tickethour & acs courier (77777040) Και στη Μουσική Σκηνή RED

Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού - 27 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος

.

Ένα αφιέρωμα για τη σπουδαία Βίκυ Μοσχολιού θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος και μας περιμένει να πάμε να το απολαύσουμε από κοντά . Στο ρόλο της Βίκυς Μοσχολιού θα είναι η ερμηνέυτρια Παμπίνα Κοντέα και θα συνοδεύεται από 5μελή ορχήστρα σε ένα μοναδικό πρόγραμμα γεμάτο συγκίνηση και δέος.

Info:

27 Νοεμβρίου

Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος

Ώρα 20:30

Εισιτήρια εδώ

Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας:

Τεμπέλης Δράκος - 6 Νοεμβρίου

Μετά από 5 δίσκους, 200 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube και τεράστια αποδοχή σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Τεμπέλης Δράκος κι ο δημιουργός του Γιώργος Χατζηπιερής, που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν γενιές ολόκληρες παιδιών, εμφανίζονται για πρώτη φορά στο κοινό και επιλέγουν το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας ως πρώτο τους σταθμό.

Μια μουσική παράσταση, που μόνο ένας σκηνοθέτης όπως ο Κωνσταντίνου Ρήγος μπορεί να συνθέσει, με τους Ρένα Μόρφη, Γιάννη Διονυσίου, Σοφία Παπάζογλου, Δώρο Δημοσθένους και πολλές χαρούμενες παιδικές φωνές.  Το πολυθέαμα για όλες τις ηλικίες θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Τεμπέλη Δράκου: Το Σκουλουκούιν, η Γιαταπάτα, το Ελεφαντάκι, τα Δέκα Καβουράκια, ο Κόκορας, ο Παγωτατζής, η Αλεπού, το Δέντρο και πολλές άλλες. 

Στη σκηνή θα ζωντανέψει ο κόσμος του Τεμπέλη Δράκου: η μαγεία, το χιούμορ, οι ανατροπές, τα χρώματα, η χαρά και η συγκίνηση με ποιότητα και σεβασμό προς το κοινό.  Σας προσκαλούμε λοιπόν σε αυτή τη γιορτή, για να μοιραστούμε μια μοναδική εμπειρία, μικροί και μεγάλοι.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Συνεργάτης Σκηνογράφος & Ενδυματολόγος: Αλέγια Παπαγεωργίου

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης

Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης

Ενορχηστρώσεις: Μάριος Τακούσιης - Γιαννης Παπαζαχαριάκης

Τραγουδούν: Ρένα Μόρφη, Γιάννης Διονυσίου, Σοφία Παπάζογλου, Δώρος Δημοσθένους και οι παιδικές χορωδίες: «Μουσικοί Ορίζοντες» της Ανθής Παπαφιλίππου με κλιμάκιο της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Λευκωσίας και η Χορωδία ΣymphoΠedia της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

Μουσικοί: Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Ευαγγελία Μαυρίδη (πιάνο), Εύρος Βοσκαρίδης (βιολί), Μάριος Μάρκου (κλαρίνο), Νίκος Κουκουβίνος (τρομπόνι), Εύα Σταύρου (φλάουτο), Μάριος Νικολάου και Στέφανος Μελετίου (κρουστά)

Ηθοποιοί - χορευτές: Φωτεινή Μουχτούρη, Νίκος Γονίδης 

Διεύθυνση παραγωγής: Alex Elsabag

 

Στις 6 Νοεμβρίου ώρα 12:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ

Μαρίνα Σπανού - 12 Νοεμβρίου 

.

Τον Ιούνιο 2020 η Μαρίνα έστησε το ηχείο της στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έπιασε την κιθάρα της και τραγούδησε για πρώτη φορά μπροστά σε μερικούς φίλους της που είχαν έρθει για να την ακούσουν. Το Μάιο του 2022 κυκλοφόρησε το Γιασεμί μαζί με το δεύτερο video clip της και έξι μήνες αργότερα το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας περήφανα τη συστήνει στο κοινό της δεύτερης της πατρίδας. Στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, αγκαλιά με τη κιθάρα της, θα μοιραστεί τις ιστορίες της με ρετρό αποχρώσεις και θα μας ωθήσει  να ονειρευτούμε.  

Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 20:30 

Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ

Δημήτρης Παπαδημητρίου  - 19 Νοεμβρίου

.

Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου σε μία συναυλία με κεντρικό άξονα τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει στην πολύχρονη πορεία του, σε ένα αποκαλυπτικό μουσικό οδοιπορικό. Μαζί του ο Κώστας Μακεδόνας με τη λαϊκή φωνή του, η ανερχόμενη Βερόνικα Δαβάκη και ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του συνθέτη Γιώργος Φλωράκης. Το 10μελές σύνολο εξαιρετικών μουσικών διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης.

Με πλούσιο, πολυσχιδές και πολυεπίπεδο έργο, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου κατέχει μία κομβική θέση στο χώρο των σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Έχει συνθέσει μουσικά έργα για τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, όπερα, μουσική δωματίου και μουσική για μπαλέτο και έχει τιμηθεί με σημαντικά ελληνικά και διεθνή βραβεία. Υπήρξε συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι σε δίσκους και συναυλίες αλλά και στο Τρίτο πρόγραμμα, ενώ το 1993 επελέγη από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστώνης ως ένας από τους επτά καλύτερους νέους συνθέτες του κόσμου, για να αποτελέσει μέλος της ομάδας Tanglewood.

Μία ξεχωριστή συναυλία υψηλής αισθητικής, με ανεξίτηλες μελωδίες, σπουδαίο ποιητικό λόγο, υπέροχες ερμηνείες  και το κύρος ενός από τους κορυφαίους συνθέτες μας.

Μουσικοί: Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα), Άρτεμις Βαβάτσικα (ακορντεόν), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο), Γιώργος Καραγιαννης (μπουζούκι), Χρυσόστομος Καραντωνίου (κλασσική κιθάρα), Γιώργος Καστανός (σαξοφωνο, κλαρίνο), Γιώργος Πατσιώτης (ακουστικη και ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρης Σιντος (κοντραμπάσο)

Επιμέλεια ήχου: Γιαννης Λαμπροπουλος

Εισιτήρια εδώ

Septeto Santiaguero - 20 Nοεμβρίου

[[

To δυο φορές βραβευμένο με Latin Grammy (I don't want to cry (2015) και What to me. Tribute to Cuban classics (2018)) συγκρότημα είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της παραδοσιακής κουβανέζικης μουσικής.

Το ρεπερτόριό τους είναι ένα ταξίδι σε διαφορετικές πτυχές της κουβανέζικης μουσικής, με έμφαση στην παραδοσιακή. Με περισσότερα από 27 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, το συγκρότημα έχει παρουσιαστεί σε σημαντικές διεθνείς σκηνές σε Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Αγγλία, Ιταλία, Μεξικό, Βενεζουέλα, Πορτογαλία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες. Πρόσφατα ολοκλήρωσαν μια επιτυχημένη διεθνή περιοδεία σε 8 ευρωπαϊκές χώρες και, για πρώτη φορά, στην Ιαπωνία.

Στην μακρά πορεία τους, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τη σκηνή με σημαντικές μουσικές προσωπικότητες εντός και εκτός Κούβας, όπως οι José Alberto El Canario, Rubén Blades, Gilberto Santa Rosa, Oscar D´León, Pancho Cespedes, Omara Portuondo, Alexander Abreu, μεταξύ άλλων.  

Fernando Dewar (κουβανέζικο τρες, φωνητικά)

Rudens Matos Matos “Chiquitín” (ηλεκτροακουστική κιθάρα, τραγούδι)

Inocencio Heredia Castillo “Chencho… El Legendario” (τραγούδι, κρουστά) 

Dairon Robert Salazar (κοντραμπάσο)

Alaín Antonio Dragoní Cotorruelo “El Dulce” (τρομπέτα, φωνητικά)

Gabriel Montero González “La Historia” (las congas)

Giraldo Bravo Ramírez “El Flaco” (τραγούδι, κρουστά)

Carlos Danger Plana “Carlos Bongó» (κρουστά) 

Εισιτήρια εδώ

«GIRL POWER» - POP DIVAS THROUGH TIME with SOPHIA PATSALIDES & SARAH MILNE - 30 Νοεμβρίου

''

Η ανερχόμενη τραγουδίστρια τραγουδοποιός Σοφία Πατσαλίδη και η επαγγελματίας ερμηνεύτρια των West End, η συγγραφέας τραγουδίστρια τραγουδοποιός Sarah Milne μαζί με το Vixens Girl Group , μας ταξιδεύουν σε ένα ταξίδι των Pop Divas στο χρόνο, αναδεικνύοντας τη δύναμη των κοριτσιών μέσω της μουσικής. Μια γιορτή δημιουργικότητας που ενδυναμώθηκε από γυναίκες των οποίων η μουσική καριέρα άλλαξε τη σφαίρα της μουσικής βιομηχανίας και του κόσμου.

Εμβληματικά τραγούδια που θα μιλήσουν το καθένα σε ένα διαφορετικό μέρος του εαυτού σας, μεταφέροντάς σας μέσα από τη μουσική των μεγάλων όπως η Edith Piaf, η Aretha Fraklin, η Whitney Huston, η Carol King μέχρι ποπ αισθήσεις όπως η Beyonce, η Lady Gaga και η Amy Winehouse και η Adele στη νεότερη γενιά τραγουδιστών της ποπ όπως η Billie Elish, η Celeste και το δικό μας γυναικείο ταλέντο Σοφία Πατσαλίδη.

Εισιτήρια εδώ

Loader