6+1 παραστάσεις στο διήμερο, καλοκαιρινό Paradise Jazz Festival στον Πωμό

6+1 παραστάσεις στο διήμερο, καλοκαιρινό Paradise Jazz Festival στον Πωμό

Η αγαπημένη μας καλοκαιρινή εκδήλωσή θα είναι ξανά μαζί μας για να γιορτάσουμε την 23η επέτειο της στον ίδιο χώρο, στο υπέροχο Val`s Place, στο πανέμορφο χωριό Γιαλιά, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Φέτος θα παρουσιαστούν 6+1 παραστάσεις – 3 κάθε βράδυ – συμπεριλαμβανομένων 21 μουσικών από την Κύπρο και δύο ειδικά προσκεκλημένων σταρ από το εξωτερικό, έχοντας ως highlight της φετινής διοργάνωσης την πρώτη εμφάνιση του Mario Bakuna στην Κύπρο. Φέρνει μαζί του τη μουσική από το «Brazilian Landscapes», υποσχόμενος μια μαγική βραδιά!

Παρασκευή 25 Αυγούστου

Ξεκινάμε την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. με την πρώτη εμφάνιση των Havana Noche στο φεστιβάλ μας. Το γνωστό Lain Jazz Band έρχεται στη σκηνή του Paradise Jazz Festival για ένα αξέχαστη παράσταση, θέλοντας να μεταδώσει την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και το πάθος τους για τη λατινική μουσική.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στην Κύπρο από τον κρουστό και ντράμερ Κωνσταντίνο Παούρο και συμμετέχοντες μουσικούς από την Κούβα, την Κολομβία και την Κύπρο. Η μουσική τους έχει τις ρίζες της σε είδη λάτιν τζαζ όπως son cubano, salsa, timba και cha-cha.

Στη Γιαλιά, συνεργάτες στη σκηνή θα είναι ο Alexander Rodriguez στο πιάνο, ο Mike Michael  στην τρομπέτα, ο Nicolas Tryphonos – στο ακουστικό μπάσο και ο Γιώργος Κούλας – στο congas.

Συνέχειά στην νύχτα θα δώσει το Allusion Quartet. Το συγκρότημα βασίζεται στην συνεργασία του Αντρέα Γερολατσίτη (κιθάρα) και του Όμηρου Μιλτιάδους (τύμπανα). Έπειτα από πολλά χρόνια που έπαιζαν μαζί σε διάφορες σκηνές, στυλ και ιδέες, ενώθηκαν μαζί τους και ο Μάριος Χαραλάμπους στο τενόρο σαξόφωνο και ο Κυριάκος Κέστα στο κοντραμπάσο, σχηματίζοντας ένα πλήρες κουαρτέτο μπάντας.

Το κουαρτέτο Allusion παίζει κυρίως τις πρωτότυπες συνθέσεις τους. Η μουσική τους είναι τζαζ με επιρροές από πολλά είδη, όπως pop, funk, soul, blues, modal και free. Ως αποτέλεσμα, κάθε παράσταση είναι μια συναρπαστική ποικιλία ήχων και αυλακώσεων. Ο αυτοσχεδιασμός και ο αυθορμητισμός, η συλλογικότητα και η αλληλεπίδραση είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του στυλ παιχνιδιού τους.

Και η τελευταία παράσταση της Παρασκευής είναι και το αποκορύφωμα του φεστιβάλ μας. Το «Brazilian Landscapes» είναι το νέο έργο που συνέθεσε ο Mario Bakuna και περιλαμβάνει νέες διασκευές υλικού από σπουδαίους συνθέτες όπως ο Marcos Valle, ο Claudio Bertrami, ο Gilberto Gil, ο João Bosco και οι «forrozeiros» Dominguinhos και Luiz Gonzaga.

7

Το «Brazilian Landscapes» είναι ένα αυθεντικό κομμάτι της βραζιλιάνικης τζαζ και ένας φόρος τιμής στην κουλτούρα και τη μνήμη του βραζιλιάνικου λαού και είναι το αποτέλεσμα χρόνων έμπνευσης που άντλησε ο Mario ταξιδεύοντας στη Βραζιλία, βιώνοντας τον ρυθμικό και αρμονικό πλούτο της. Από το άνυδρο τοπίο στα βορειοανατολικά που φέρεται στη χορωδία των τραγουδιών των Forró, Baião και Xaxado, στην αφρικανική επιρροή που βρίσκεται στην Ijexá, η δημοτικότητα της Samba και η κομψότητα της Bossa Nova, ο Mario και οι Macunba γιορτάζουν την πιο μουσικά- πλούσια περιοχή στη Γη. 

Ο Mario Bakuna είναι στα φωνητικά και κιθάρα, ο Ηλίας Ιωάννου στην τρομπέτα, ο Χρήστος Γερολατσίτης στο πιάνο, Rodrigo Cáceres στο μπάσο και ο Ρόδος Παναγιώτου στα ντραμς.                         

Σάββατο 26 Αυγούστου

        

Το βράδυ του Σαββάτου, θα ξεκινήσουμε με το «Beats’n’Pieces» της Ελεονώρας Ρούσσου, το οποίο είναι ένα μουσικό project με τραγούδια από διάφορα είδη μουσικής – όπως υποδηλώνει το όνομά του – και δημιουργήθηκε το 2018, με στόχο να εξερευνήσει τις διαφορετικές απεικονίσεις. της αγάπης σε διαφορετικά στυλ μουσικής. Όσο περνάει ο καιρός, το ρεπερτόριο συνεχίζει να μεγαλώνει και η φετινή εξερεύνηση είναι σε τζαζ, ποπ και σόουλ, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων πρωτότυπων τραγουδιών. Στο φλάουτο θα είναι η Ελεονώρα Ρούσσου, στην κιθάρα ο Αλέξης Κάσινος, στο μπάσο ο Ανδρέας Ροδοσθένους και στα ντραμς ο Ρόδος Παναγιώτου.

7

Θα συνεχίσουμε μέσα στα πλαίσια των ακαδημαϊκών μας στόχων και θα δώσουμε λίγο χρόνο στη σκηνή σε νέους μαθητευόμενους καλλιτέχνες και δημιουργούς. Πέρυσι η Δάφνη Κούλα εμφανίστηκε ως έκπληξη, αλλά φέτος θα μας παρουσιάσει επίσημα δύο νέες συνθέσεις.

Η Δάφνη είναι 12 ετών και ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 8 ετών με δάσκαλο τον Αντώνη Πολυκάρπου. Μέχρι τώρα είχε ήδη δημιουργήσει περισσότερες από 10 συνθέσεις και μερικές από αυτές χρησιμοποιήθηκαν για χορογραφίες σύγχρονου χορού της Milena Ugren Koulas.

Από τον Σεπτέμβριο θα παρακολουθεί μουσικό γυμνασειο στη Λεμεσό. Στην επόμενη παράσταση του Σαββάτου, θα συναντήσουμε τους «MOCA» ένα οργανικό συγκρότημα που αποτελείται από τέσσερις φίλους που μοιράζονται ένα βαθύ πάθος για τη μουσική τζαζ και την έχουν μελετήσει εκτενώς στην όμορφη πόλη του Άμστερνταμ. Είχαν επίσης την ευκαιρία να διδάξουν και να παίξουν μουσική μαζί στη ζωντανή και ποικιλόμορφη πόλη της Βομβάης, η οποία έχει εμπλουτίσει περαιτέρω τις μουσικές τους γνώσεις και εμπειρία. Με τις τελειοκουρδισμένες δεξιότητές του σε διάφορα όργανα, αυτό το κουαρτέτο προσφέρει έναν δυνατό και δυναμικό ήχο που αναδεικνύει τα ταλέντα τους ενώ συνδυάζεται άψογα για να δημιουργήσει μια αρμονική και συνεκτική απόδοση.

Το μοναδικό τους στυλ αντλεί από μια σειρά επιρροών από την τζαζ και είναι μια συλλογική δουλειά που περιέχει πρωτότυπη μουσική από όλα τα μέλη του συγκροτήματος. Κάθε μέλος φέρνει μια ξεχωριστή γεύση στο μείγμα και οι ερμηνείες τους αντικατοπτρίζουν την αφοσίωσή τους στην τέχνη και την αγάπη τους για τη μουσική.

Στο μπάσο ο Μάριος Μενελάου (Κύπρος), ο Οδυσσέας Τουμάζου στην κιθάρα (Κύπρος), ο Χρήστος Γερολατσίτης στο πιάνο (Κύπρος) και ο Aron Nyiro στα ντραμς (Ουγγαρία), ο οποίος θα επισκεφθεί την Κύπρο τον Αύγουστο για να βρεθεί μαζί με τους φίλους του στη σκηνή μας.

Τελευταία παράστασή του Σαββάτου και του φεστιβάλ μας είναι ένα gypsy τζαζ συγκρότημα που συνδυάζει τις πλούσιες μουσικές παραδόσεις του κόσμου με έμφαση της γαλλικής, και βαλκανικής περιοχής, με την τζαζ στον πρώτο ρόλο, δημιουργώντας έναν μοναδικό και σαγηνευτικό ήχο. Οι ταλαντούχοι μουσικοί του συγκροτήματος προσφέρουν εξαιρετικές ερμηνείες που σίγουρα θα ενθουσιάσουν το κοινό.

Me σολίστες την τραγουδίστρια Άτυς με την χαρακτηριστική gypsy φωνή, και τον ειδικά καλεσμένο από την Ελλάδα για την παράσταση, τρομπετίστα Παντελή Στόικο θα μας ταξιδέψουν στην Κεντρική Ευρώπη και στα Βαλκάνια.

Το τέλειο αποτέλεσμα ολοκληρώνει ο Οδυσσέας Τουμαζου στην κιθάρα, ο Χρήστος Γερολατσίτης στο πιάνο, ο Μάριος Μενελάου στο μπάσο, και ο Γιώργος Κούλας στα ντραμς

 

Loader