Άννα Βίσση:"Ονειρεύομαι να κάνω μία νέα όπερα με θέμα την Κύπρο"

Άννα Βίσση:"Ονειρεύομαι να κάνω μία νέα όπερα με θέμα την Κύπρο"

Όλα όσα μας εξομολογήθηκε χθες η Άννα Βίσση στη διάσκεψη Τύπου για την μεγάλη συναυλία των 50 χρόνων καριέρας

Με εξομολογητική διάθεση, ιδιαίτερα συγκινημένη, δακρύζοντας κάποια στιγμή, αλλά πολύ ευδιάθετη, με χιούμορ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, είπε πολλά, αναφέρθηκε με αγάπη στην κόρη της Σοφία, τον Νίκο Καρβέλα, την καριέρα της, τα look της και την πόλη της την Λάρνακα.

9

Δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα να είσαι η Άννα Βίσση, σκεφτόμουν φεύγοντας από την διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην Λάρνακα. Όχι, δεν είναι εύκολο να σηκώνεις το βάρος όλης αυτής την αναγνρισιμότητας, της φήμης, της ανάγκης του κόσμου να σε έχει είδωλο, ίνδαλμα και πρότυπο, διότι αυτό είναι η Άννα Βίσση, πρότυπο. 

7

Σκεφτόμουν επίσης πόσοι καλλιτέχνες στον κόσμο, όχι μόνο στον ελληνικό χώρο, είχαν ή θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν κάποια στιγμή μία πορεία 50 χρόνων και να παραμένουν στην κορυφή. Διότι η Άννα Βίσση παραμένει νούμερο ένα καλλιτέχνης όλα αυτά τα χρόνια, τουλάχιστον τα τελευταία 40. Είναι η Άννα Βίσση κατεστημένο; Αν μιλάμε για μία σταθερή αξία, που στο πέρασμα του χρόνου αφήνει το αποτύπωμά της και είναι διαχρονική, τότε ναι, γιατί όχι να μην είναι κατεστημένο. Η Άννα είναι κατεστημένο, με την θετική έννοια της λέξης αφού παραμένει καθιερωμένη σε όλα αυτά τα χρόνια! 

7

Χθες, ομολογώ, ένιωσα ξανά εκείνο τον θαυμασμό που ένιωθα για εκείνη στην εφηβεία μου, στα 20 και 25 που έτρεχα να βρω εισιτήριο για τις μεγαλειώδεις συναυλίες της στην Κύπρο. Θεωρώ, ότι πλέον, τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες συναυλίες δεν είναι κάτι που την εκφράζουν. Η Άννα έχει πια κατασταλάξει. Εκείνο που έχει καταφέρει με το Hotel Ερμού στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια είναι εκείνο που επιθυμεί περισσότερο, την άμεση επαφή με το κοινό της.

7 

Όλα όσα μας είπε

Χθες, η Άννα Βίσση είπε πολλά, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις. Η διάσκεψη Τύπου σε κάποια στιγμή μετράπηκε σε μία παρέα και η Άννα μας έλεγε ιστορίες. Αντιλήφθηκε με το που μπήκε στην αίθουσα πως ήταν φορτισμένη, φαινόταν. Φορούσε γυαλιά ηλίου αλλά τα δάκρυά της σε κάποια στιγμή την ανάγκασαν να τα βγάλει. “Κάθισα χθες βράδυ να γράψω δυο λιγα για να σας πω”, εξομολογήθηκε, “αλλά τα πέταξα. Τι να πω για αυτά τα 50 χρόνια”. 

7

Η Λάρνακα

Μας διηγήθηκε τα πρώτα της χρόνια στη Λάρνακα, την γειτονιά της την Χρυσοπολίτισσα, του γονείς της, την συμμετοχή της στον διαγωνισμό του ΡΙΚ και την απόφαση της μητέρας της να πάρεις τις κόρες της και να πάνε στην Αθήνα. “Είπα ψέματα για την ηλικία μου, η μάνα μου δηλαδή, για να λάβω μέρος στον διαγωνισμό τότε στο ΡΙΚ. Ήμουν 12 και είπαμε πως είμαι 15”. Σε κάθε της κουβέντα σημείο αναφοράς της είναι η πόλη της, οι γονείς της, οι αδελφές της Λία και Νίκη και φυσικά η κόρη της. Αστειευόμενη κάποια στιγμή, απαντώντας στην ερώτηση “Τι ονειρεύεστε στα επόμενα χρόνια”, το σκέφτηκε και λέει: “Να κάνω ένα δεύτερο παιδί δεν γίνεται”. Μάλλον, θα ήταν κάτι που θα το ήθελε, το δεύτερο παιδί και στη συνέχεια μας έδωσε την είδηση: “Θέλω να κάνω άλλη μία όπερα. Δεν σας κρύβω ότι το έχουμε συζητήσει με τον Καρβέλα, την σκεφτόμαστε και θα έχει θέμα μάλιστα την Κύπρο”. 

9

Αν η καριέρα της ήταν στίχος 

Αν θα έβαζε στην καριέρα της ένα στίχο τραγουδιού, μας αποκάλυψε, αυτός θα ήταν από ένα τραγούδι που έγραψε ο Νίκος Καρβέλας για τον Σάκη Ρουβά που λέει: “Ξανά να σ' ερωτευόμουνα απ' την αρχή ξανά...”. Ο Καρβέλας αποτελεί για την Άννα Βίσση κυριολεκτικά το άλλο της μισό. Κάθε φορά που αναφερόταν σε εκείνον χαμογελούσε και ακόμα περισσότερο για την κόρη της, την Σοφία. “Η σχέση μας πλέον πέρασε σε άλλο επίπεδο. Με ντύνει η κόρη μου, αποφάσισα να την ακούσω” και αστειευόμενη είπε “δεν είναι κι εύκολο αυτό”. “Η Σοφία, είναι πολύ καλή επαγγελματίας”, ανέφερε “και πολύ καλή σε αυτό που κάνει. Είμαι περήφανη γι’ αυτήν”. 

Η πρώτη οντισιόν 

Τότε, που ξεκίνησε μας αποκάλυψε πως στην πρώτη της οντισιόν στην Αθήνα, στη δισκογραφική εταιρεία όπου πήγε με την μητέρα της είχε τραγουδήσει ένα γνωστό τραγούδι της εποχής της τραγουδίστριας Ελπίδας, το “Δεν τον είδα”, το οποίο μας σιγοτραγούδησε. Η ίδια, μας είπε, δεν ένιωθε πως την εξέφραζε αυτό το είδος μουσικής εκείνης της εποχής που ξεκινούσε. “Εγώ άκουγα ξένη μουσική, Beatles, πιο ποπ-ροκ ακούσματα μέχρι που γνώρισα τον Καρβέλα. Εκείνος φορούσε σκουλαρίκια, δακτυλίδια, αυτό ήταν για μένα. Στην αρχή με ερωτεύτηκε. Μετά από πέντε χρόνια τον ερωτεύτηκα κι εγώ”, εξομολογήθηκε. 

Παρακολουθώντας την, αναρωτιόμουν, αν όλο αυτό που έζησα ήταν ένα καλό επικοινωνιακό παιχνίδι της σταρ Άννας Βίσση ή ήταν κάτι που εξελίχθηκε αυθόρμητα. Νομίζω, πως ήταν πολύ αληθινό εκ μέρους της. Δεν την ένοιαζε να απαντήσει αν και μας είπε γελώντας πως έχει πολλά μυστικά αλλά δεν θα μας τα πει. 

7

Η συναυλία

Η μοναδική Άννα Βίσση, φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας στη μουσική σκηνή και τα γιορτάζει με τρείς επετειακές μεγαλειώδεις συναυλίες. Η αρχή θα γίνει στις 10 Ιουλίου στο θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στις 12 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας στην Αθήνα, με Special Guest τον Νίκο Καρβέλα. Η κορύφωση θα γίνει στη γενέτειρα της, την Λάρνακα, στις 30 Σεπτεμβρίου, με μία μεγάλη συναυλία στην πλατεία Ευρώπης, με ελεύθερη είσοδο. Διοργανωτής ο Δήμος Λάρνακας και Χρυσός Χορηγός η Quality Group.

Η Μαρίνα Σιακόλα, φωτογραφός και εμπνεύστρια του Sophia’s Foundation στο οποίο πρέσβειρα είναι η Άννα Βίσση πήρε τον λόγο κάποια στιγμή. Ζήτησε, τα παιδιά από το σχολείο στην Κένυα που χτίστηκε με την συμβολή των συναυλιών της Άννας Βίσση πριν μερικά χρόνια να έρθουν στην Κύπρο για να την ακούσουν και να την απολαύσουν στη συναυλία. Ο αντιδήμαρχος Λάρνακας υποσχέθηκε πως θα μεταφέρει το αίτημα στο Δήμαρχο της πόλης που είναι μία εξαιρετική ιδέα και θα μπορούσε να υλοποιηθεί. 

“Μαζί μου στη συναυλία θα έχω καλλιτέχνες, πολύ μεγάλα ονόματα με τους οποίους κάναμε ντουέτα μαζί” μας εξομολογήθηκε αλλά θέλησε να το κρατήσει για έκπληξη. Αναμφίβολα, ετοιμάζεται μία μεγαλειώσης παραγωγή ώστε να χωρέσει τις μουσικές, τις μνήμες, τα τραγούδια και τις επιτυχίες μία τραγουδίστριας φαινόμαι, της απόλυτης Ελληνίδας σταρ. “Τι σημαίνει αυτό;” αναρωτήθηκε. “Δεν ξέρω να σας πω την αλήθεια και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Εγώ το κοροϊδεύω κιόλας, κάνω πλάκα με αυτό”. Για του λόγου το αληθές το έχουμε δει και στα βιντεάκια της στο ΤικΤοκ. 

Φεύγοντας πήραμε ως δώρο ένα μεγάλο χάρτινο κουτί που μέσα υπήρχε ένα καπελάκι, ένα μπλουζάκι της συναυλίας και ένα usb με υλικό για τα media. Δεν μπορεί να χωρέσει η Άννα Βίσση σε ένα κουτί, δεν μπήκε ποτέ η ίδια σε κουτιά και πλαίσια. Δεν θα ήθελα να την βλέπω ως brand αλλά είναι και μάλιστα πολύ ακριβό, διότι δεν είναι εύκολο να είσαι η Άννα Βίσση. 

Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της συναυλίας 

Η μεγάλη συναυλία της Άννας στην Λάρνακα μας αφορά διπλά, καθώς στηρίζει έμπρακτα το τεράστιο κι ουσιαστικό έργο σημαντικών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Κύπρου. Η Άννα τραγουδά από την καρδιά της και μοιράζει φως και ελπίδα μέσω της επετειακής της συναυλίας. Στέκεται με δύναμη και πολλή αγάπη δίπλα σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη και καλεί τον καθένα ξεχωριστά να στηρίξει το μεγάλο φιλανθρωπικό σκοπό, γιατί όταν πρόκειται για τα παιδιά, κάθε μικρή κίνηση, κάθε μικρή εισφορά... είναι μεγάλη!

Στρατηγικός συνεργάτης της μεγάλης συναυλίας στην Λάρνακα, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, η οποία μέσω του προγράμματος έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, γίνεται αρωγός και στη διάδοση του μηνύματος της συναυλίας «Συμμετέχουμε, Στηρίζουμε τα παιδιά σε ανάγκη, Γινόμαστε Καλύτεροι!, Κρατάμε τις οικογένειες μαζί». 

Στο πλαίσιο της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί πρόσκληση συμμετοχής σε έρανο για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού σκοπού της, σε συνεργασία με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, το  Sophia Foundation for Children και το Ronald McDonald House Charities. Για την υλοποίηση του εράνου θα δημιουργηθεί ερανικός τραπεζικός λογαριασμός στην Τράπεζα Κύπρου.

Βασικοί Τρόποι Διεξαγωγής του Εράνου 

> Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των Εστιατορίων McDonalds και της tickethour.com.cy

> Με αποστολή γραπτού μηνύματος σε συνεργασία με την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και την υπηρεσία Charity Direct με την λέξη κλειδί “AV”.  

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Loader