Dimitrios Vassilakis & Espen Berg Trio: Ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας στο θέατρο Ριάλτο για μια μοναδική συναυλία

Dimitrios Vassilakis & Espen Berg Trio: Ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας στο θέατρο Ριάλτο για μια μοναδική συναυλία

Η συναυλία είναι και στα πλαίσια της συνεργασίας του Rhodes & South Aegean International Jazz Festival με το Cyprus Jazz & World Music Showcase.

Με αφορμή την διεθνή περιοδεία του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα συνθέτη και ερευνητή Δημήτρη Βασιλάκη σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο και την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ “Fjære” από το τρίο του Espen Berg από τη Νορβηγία, το σχήμα έρχεται στην Λεμεσό για μια μοναδική συναυλία στο θέατρο Rialto. Η συναυλία είναι και στα πλαίσια της συνεργασίας του Rhodes & South Aegean International Jazz Festival με το Cyprus Jazz & World Music Showcase. Η μελωδική και ρυθμικά πολύπλοκη μουσική του Espen χρησιμεύει ως βάση για τη δυναμική, και ιδιοσυγκρασιακή αλληλεπίδραση του τρίο με την αυθόρμητη πρόζα στο σαξόφωνο του Δημήτρη Βασιλάκη.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης με διεθνή καριέρα, βραβευμένη δισκογραφία από το BBC στην Candid Records, παρουσιάσεις σε Birdland, Dizzy’ s Club – Jazz at the Lincoln Center, Yale, Smithsonian, United Nations, Ronnie Scott’s – London Jazz Festival, συνεργάζεται με το τρίο από το 2019 και η νέα τους ηχογράφηση “Daedalus Project – Persephone” θα κυκλοφορήσει το 2024 στην Candid Records. 

Ο Espen Berg είναι διεθνώς βραβευμένος πιανίστας. Το 2016 έλαβε το μεγαλύτερο βραβείο μουσικής της Νορβηγίας, «JazZtipendiate», στο Φεστιβάλ Molde Jazz. Είναι μέλος του προγράμματος εκκίνησης της νορβηγικής τζαζ το 2018 και το Espen Berg Trio ορίστηκε επίσημος πρεσβευτής του NTNU στο Τρόντχαϊμ Jazzfestival το 2016.

Παίζουν οι μουσικοί: 

Dimitrios Vassilakis – σαξόφωνα, Espen Berg – πιάνο, Bárður Reinert Poulsen – μπάσο, Simon Olderskog Albertsen – ντραμς

13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 | ΔΕΥΤΕΡΑ 20:30 

E-ticket www.rialto.com.cy   € 15 / 10 (Μουσικούς, Μαθητές, Φοιτητές)   

ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745 

(Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-  15:00) 

Loader