Έρχεται το 9o Cyprus Jazz & World Music Showcase 2022

Έρχεται το 9o Cyprus Jazz & World Music Showcase 2022

Η εκδήλωση στοχεύει στη μελλοντική συμμετοχή Κύπριων καλλιτεχνών σε διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς του εξωτερικού

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, διοργανώνουν την 9η Κυπριακή Τζαζ & Παγκόσμια Μουσική Έκθεση 2022 στις 9 - 10 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Κύρια αποστολή της εκδήλωσης είναι να προσφέρει μια πλατφόρμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής παρουσιάζοντας, σε δύο ημέρες, μια ολοκληρωμένη και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας στους Κύπριους αλλά και σε επαγγελματίες από το εξωτερικό. Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη δικτύων καθώς και σε εκπαιδευτικές δράσεις.

Διοργανωτές διεθνών φεστιβάλ και επαγγελματίες από τη διεθνή μουσική βιομηχανία θα προσκληθούν επίσης σε αυτή την εκδήλωση για να γνωρίσουν και να γνωριστούν με την κυπριακή μουσική σκηνή. Η εκδήλωση στοχεύει πρωτίστως στη μελλοντική συμμετοχή Κύπριων καλλιτεχνών σε διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς του εξωτερικού, δημιουργώντας έτσι μια πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικής καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Όπως και πέρυσι, θα διοργανωθούν συζητήσεις με ειδικούς της μουσικής βιομηχανίας, οι οποίες θα επικεντρωθούν στην ενημέρωση των Κύπριων μουσικών για τις δομές και τους λειτουργικούς μηχανισμούς της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας.

Για το σκοπό αυτό, όλα τα ενδιαφερόμενα συγκροτήματα καλούνται να στείλουν την αίτηση τους έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση καθώς και τους όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών  στην ιστοσελίδα του Θεάτρου Rilato  και τον ιστότοπο του Showcase.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από μια επιτροπή που θα συσταθεί από τους Διοργανωτές και τα επιλεγμένα συγκροτήματα θα προσκληθούν σε μια συνάντηση όπου θα συζητηθούν τα στάδια που θα ακολουθήσουν.

Loader