«Η Απολογία του Τζίτζικα»: Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και ενήλικες

«Η Απολογία του Τζίτζικα»: Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και ενήλικες

Ένας μουσικός αφηγηματικός μονόλογος από τον Τζίτζικα, συνοδεία του γνωστού στην Κύπρο συνόλου πνευστών Quintus

H σειρά εναλλακτικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου «The Roof» φιλοξενεί φέτος στην αυλή του την Πέμπτη 06/10/2022 την μουσικοθεατρική παράσταση «Η Απολογία του Τζίτζικα».

Τα Τζιτζίκια περνούν μέχρι και δεκαεφτά χρόνια κάτω από τη γη κάνοντας σκληρή προετοιμασία, για να παρουσιάσουν το τραγούδι τους.  Δεν είναι εκείνα τα τεμπέλικα πλάσματα που ο κόσμος νομίζει και πως εργάζονται εντατικά για να πετύχουν το σκοπό τους. Οι συντελεστές της παράστασης θα ζωντανέψουν την αυλή του Πολιτιστικού προσφέροντας μια βιωματική εμπειρία για παιδιά και ενήλικες, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τον αληθινό Τζίτζικα και την υπέροχη  ορχήστρα του και να ακούσουν ζωντανά τη μοναδική ιστορία του, τις περιπέτειές του και το τραγούδι του…

Ένας μουσικός αφηγηματικός μονόλογος από τον Τζίτζικα, συνοδεία  του  γνωστού  στην  Κύπρο  συνόλου  πνευστών  Quintus.  Μια ιστορία  ειπωμένη  με  τον  τρόπο  ενός  αρχαίου  ραψωδού  και  ενός  σύγχρονου  τροβαδούρου.  Ένα  έργο που  πραγματεύεται  και  διασκευάζει  σε έναν  κόντρα  ρόλο  τον  γνωστό  αισώπειο  μύθο  του  Τζίτζικα, που λοιδορείται  κατ’  επανάληψη  για  τη  στάση  ζωής  του.

Εδώ  όμως  ο Τζίτζικας  ως  μουσικός  με  σύγχρονες  αντιλήψεις  και  γνώσεις,  παίρνει  το λόγο και αποκαλύπτει με σφοδρά επιχειρήματα τη σκευωρία αιώνων που έχει  στηθεί  εις  βάρος  του.  Υποστηρίζει  με  παρρησία  τις  θέσεις  του και εξηγεί  τους  λόγους  για  τους  οποίους  πιστεύει  όχι  μόνο  στην  αθωότητά του  αλλά και στην αλήθεια της ταραχώδους ζωής του.

Συντελεστές

Κείμενα, αφήγηση, τραγούδι, σκηνοθεσία:  Αλέξης Γούδας

Πρωτότυπη μουσική, ενορχήστρωση : Νεοκλής Νεοφυτίδης 

Επιμέλεια συνόλου Quintus : Σάββας Χριστοδούλου

Εικαστικό, αφίσα : Κώστας Λάκης

Επί σκηνής:

Αφήγηση, τραγούδι : Αλέξης Γούδας

Φλάουτο – Σάββας Χριστοδούλου 

Όμποε – Νάταλι Νεοφύτου

Φαγκότο – Ευάγγελος Χριστοδούλου

Κόρνο – Αννίτα Σκουτέλλα           

Κλαρινέτο – Γιώργος Γεωργίου

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ημερομηνία: Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022

Ώρα: 20:00

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Πληροφορίες: 22 128157

 

Είσοδος ελεύθερη

Τη βραδιά της εκδήλωσης, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.  

Loader