Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συναντά την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο Σκαλί Αγλαντζιάς

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συναντά την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο Σκαλί Αγλαντζιάς

Ένα ξεχωριστό μουσικό συναπάντημα με την γιορταστική θερινή παραγωγή «Κυπροφωνία 3»,

Η σεζόν ολοκληρώνεται με ένα φαντασμαγορικό μουσικό συναπάντημα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου. Η γιορταστική θερινή παραγωγή «Κυπροφωνία 3», αποτελεί το αποκορύφωμα της χρονιάς για τις δύο ορχήστρες μας, οι οποίες θα παρουσιάσουν πλάι-πλάι, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Σ.Ο.Ν.Κ., Γιώργου Κουντούρη, καθηλωτικά, ρομαντικά αριστουργήματα.

Τα νεαρά, ταλαντούχα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, μοιράζονται τον ενθουσιασμό και το νεανικό τους πάθος με τους επαγγελματίες μουσικούς – αρκετοί από τους οποίους μάλιστα είναι εκπαιδευτές τους στο πλαίσιο της Μουσικής Ακαδημίας της Σ.Ο.Ν.Κ. – προσφέροντας στο ακροατήριο μία σπάνια μουσική εμπειρία σύμπραξης και συνδημιουργίας στο ανώτατο επίπεδο. 

Η παραγωγή προσφέρει πλατφόρμα σε δύο πολλά υποσχόμενα νεαρά ταλέντα της ορχήστρας νέων οι οποίοι παρουσιάζονται ως σολίστ: ο εξάρχων της Σ.Ο.Ν.Κ. O Λουκάς Δημητρίου, θα ερμηνεύσει το εκθαμβωτικό Rondo Capriccioso του Saint-Saëns, το οποίο περίτεχνα συνδυάζει κομψές μελωδικές γραμμές, συναισθηματικό βάθος και βιρτουόζικα ξεσπάσματα. Ο Πέτρος Χειμωνίδης, κορυφαίος κρουστός της Σ.Ο.Ν.Κ., θα παρουσιάσει στο κοινό μας, το Κοντσερτίνο για μαρίμπα και ορχήστρα (1940) του Paul Creston, με επιρροές από τον Ravel κι εμποτισμένο με στοιχεία τζαζ και λατινοαμερικάνικης μουσικής.

Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με την «τιτάνια» 1η Συμφωνία του Gustav Mahler, στην οποία εντοπίζει κανείς τη νέα, ιστορική καμπή που πήρε ο συμφωνισμός στα χέρια του Αυστριακού συνθέτη. Η απεικόνιση της φύσης, η χρήση του λαϊκού στοιχείου, η ογκώδης ενορχήστρωση και ο ποιητικός μυστικισμός είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του έργου του Mahler.

Camille Saint-Saëns: Εισαγωγή και Rondo capriccioso, έργο 28

Paul Creston: Κοντσερτίνο για μαρίμπα και ορχήστρα, έργο 21  

Gustav Mahler: Συμφωνία αρ. 1 σε Ρε μείζονα («Τιτάν»)

Λουκάς Δημητρίου βιολί

Πέτρος Χειμωνίδης μαρίμπα

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου & 

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου 

Γιώργος Κουντούρης μαέστρος 

Λευκωσία Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 - Αμφιθέατρο Σκαλί, Αγλαντζιά, 20:30

Τιμές εισιτηρίων:

€15 / €10 (μειωμένο) 

Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίων: 

Μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες με παρουσίαση ταυτότητας. Δωρέαν είσοδος σε άτομα με αναπηρίες.

Προπώληση εισιτηρίων: 

-Aπό την ιστοσελίδα cyso.interticket.com 

-Το Ταμείο του Θεάτρου Παλλάς την Τετάρτη 21/6 και 28/6: 16:00-19:00 

-2 ώρες πριν την έναρξη 

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy   

Loader