Μία συναυλία-αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη έρχεται στο RED

Μία συναυλία-αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη έρχεται στο RED

Επί σκηνής θα βρεθούν οι Πάνος Μουζουράκης, Μανόλης Φάμελλος, Μαρία Κηλαηδόνη και Χρίστος Παπαδόπουλος

Η μουσική σκηνή RED τιμά την μνήμη του σπουδαίου Έλληνα τραγουδοποιού Λουκιανού Κηλαηδόνη τον Οκτώβριο που έφυγε από την ζωή τον Φεβρουάριο του 2017.

Φέτος, συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τον θάνατο ενός σπουδαίου ανθρώπου της ελληνικής μουσικής που τα τραγούδια, οι στίχοι και οι μουσικές του σφράγισαν μία ολόκληρη εποχή. 

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης υπήρξε ένας πολύ δημοφιλής και ξεχωριστός τραγουδοποιός, που εμφανίστηκε στο ελληνικό μουσικό προσκήνιο στις αρχές της δεκαετίας του ‘70. Τα τραγούδια του μιλούν με χιούμορ και λεπτή ειρωνεία για συμβάντα της καθημερινότητας και αντλούν μουσικά στοιχεία από την τζαζ της εποχής του σουίνγκ, την ελαφρά και κινηματογραφική μουσική. Σταθμούς στην πολύχρονη καριέρα του αποτελούν η μουσική επιμέλεια της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Ο Θίασος» (1975) και το περίφημο «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη» (1983), που θεωρήθηκε το ελληνικό Γούντστοκ.

Το RED για να τιμήσει αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη θα φιλοξενήσει στις 20 Οκτωβρίου ένα πολύ ξεχωριστό αφιέρωμα στον αγαπημένο μας Κηλαηδόνη όπου θα συμμετάσχουν οι Πάνος Μουζουράκης, Μανόλης Φάμελλος, Μαρία Κηλαηδόνη και Χρίστος Παπαδόπουλος . 

7

Loader