Παγκύπρια συνάντηση χορωδιών έρχεται στο Ριάλτο

Παγκύπρια συνάντηση χορωδιών έρχεται στο Ριάλτο

Με εργαστήρια στο Θέατρο Ριάλτο και συναυλία στην Πλατεία Ηρώων την Κυριακή 16 Ιουλίου

Χορωδίες και παιδιά που αγαπούν τη μουσική και το τραγούδι από όλη την Κύπρο συνεργάζονται, ανταλλάζουν εμπειρίες και τραγουδούν μαζί. Μαέστροι, χορωδοί, καθηγητές μουσικής και παιδιά θα συναντηθούν και θα παρακολουθήσουν για δύο μέρες βιωματικά εργαστήρια στο Θέατρο Ριάλτο από καταξιωμένους μαέστρους και μουσικούς, με γενικό θέμα Πολυφωνία και Αυτοσχεδιασμός μέσα από την Παράδοση.

Θέμα εργαστηρίων για χορωδίες ενηλίκων: Αυτοσχεδιαστική προσέγγιση ενός πολυφωνικού παραδοσιακού τραγουδιού. Διδάσκει: Ναταλία Λαμπαδάκη (Ελλάδα).

Θέμα εργαστηρίων για παιδικές χορωδίες και μαθητές ωδείων και μουσικών σχολών:

Κίνηση, ρυθμική συνοδεία και χορωδιακή προσέγγιση ενός παραδοσιακού τραγουδιού. 

Διδάσκει: Marleen de Boo (Βέλγιο).

7

Η συνάντηση συνδυάζει, χορωδούς και μουσικά σύνολα από όλη την Κύπρο, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά χορωδούς από το άλλο μισό του νησιού μας. Συμμετέχουν χορωδοί από τις χορωδίες: ‘’Ευαγγελισμός’’ Παραδοσιακή και Βυζαντινή Μουσική, Makamer Freedom of the Voices Women's Choir,  Othello Choir και  Mormenekşe Çağdaşlar Choir από την Αμμόχωστο, Πέρα Χωριού Νήσου, Achord community, Δήμου Λάρνακας, ‘’Επιλογή’’ (παιδιά και ενήλικες), το φωνητικό σύνολο ‘’Κάλεσμα’’, μέλη των παιδικών χορωδιών Özer Polifonic Young Group  και Nicosia Municipality Orchestra's Children Choir καθώς και χορωδοί από τα ωδεία Βασιλική Αντωνίου, Άλεια Κωνσταντίνου, Χριστίνα Λουκαΐδου, Ρέα Καυκαλιά, Ανθή Παπαφιλίππου και  Άσπα Βασιλείου.

Αξιοποιώντας την συγκεκριμένη δράση, η Ευρωπαϊκή Ένωση χορωδιών (Europas Choral Association) θα παρευρεθεί με την αντιπρόσωπο της Joži Vovk, Βοηθό Περιφερειακής Ανάπτυξης, η οποία θα παρουσιάσει στους μαέστρους των χορωδιών τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην χορωδιακή κοινότητα.

Το αποτέλεσμα των εργαστηρίων και της συνέργειας μαέστρων, καθηγητών και χορωδών θα παρουσιαστεί στο κοινό, την Κυριακή 16 Ιουλίου στην Πλατεία Ηρώων, σε μια ανοικτή συναυλία με ελεύθερη είσοδο.

Κυριακή 16/7, 20:30, Πλατεία Ηρώων    

Είσοδος Ελεύθερη, Πληροφορίες: 77 77 77 45 & www.rialto.com.cy 

Ταμείο θεάτρου: (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 -15:00)

7

Loader